Αφού ο Κόντζιβας αλλού βομβαρδίζει πράσινο αβέρτα, ας βάλω και λίγο μπλε να φέρουμε την Ελλάδα στα ίσα της!
Πρωί Δευτέρας λοιπόν και αναζητήσαμε το Βαρκάρη του Αχέρωντα, τον Γιώργο, να μας κάνει τη βόλτα με τη "ΝΕΦΕΛΗ"και να μας πει και την ιστορία...

- Ρότα για Ιόνιο και τις σπηλιές του Οδυσσέα, δίπλα από τον όρμο της Αμμουδιάς.

- Η Αμμουδιά όπως τη βλέπεις βγαίνοντας από τις εκβολές.

- Η πρώτη επαφή με τις σπηλιές.

- Παραδόξως για το περιβάλλον που βρίσκονται, έχουν σχηματιστεί και σταλακτίτες...!!

- Ο κάπταιν, ο οποίος είναι "διάσημος" στην περιοχή, μιας και έχει πει την ιστορία του ποταμού σε αρκετές εκπομπές και μάλιστα πρόσφατα σε ντοκυμαντέρ γερμανικού καναλιού!

- Ξαναμπαίνουμε στο ποτάμι για ν'αρχίσουμε τον πλου προς τα ανάντι...

- Θολά τα νερά, μιας και απ'ότι μας είπε ο κ. Γιώργος, κατέβασε βρόχινα νερά των προηγούμενων ημερών. Στις καλές του μέρες το νερό είναι διαυγές και βλέπεις κανονικά πυθμένα.!!

- Ανεβαίνοντας ολοένα, η ιστορία του Αχέρωντα ξετυλισσόταν δια στόματος του βαρκάρη...

- Στο διάβα σταματήσαμε για να δούμε και μια αηδονοφωλιά, η οποία συνήθως έχει 2 εισόδους/εξόδους (η μία ως κινδύνου), αυτή όμως μόνο μια, ίσως επειδή τα πουλιά εκεί νιώθουν ασφάλεια και δε χρειαζόταν...Τι σου είναι η φύση!!!

- Εκτός από τα πουλιά, είχαμε κι άλλα πετούμενα, ποταμίσια!!!

- Εν ώρα απογείωσης...

- Η μαμά λιβελλούλα! :P :P

- Τέλος, πήρα κι εγώ μια μικρή γεύση του να είσαι ο βαρκάρης του Αχέρωντα, ένας μύθος και θρύλος χιλιάδων χρόνων που μπορεί και αναβιώνει κάθε μέρα ο επισκέπτης της περιοχής!!!
Μετά τον πλου του Αχέρωντα τι άλλο; Επόμενη στάση, κατά τη Μυθολογία, το Νεκρομαντείο!

Δυστυχώς με τη λιγοστή μπαταρία που είχε απομείνει

έχω μόνον αυτές:

- Πυθάρια στα οποία μάλλον αποθηκεύονταν οι προσφορές των επισκεπτών ή τα αποθέματα των "ειδικών" τροφών που τους τάιζαν πριν την είσοδό τους στην υπόγεια στοά...

- Και η υπόγεια στοά του Νεκρομαντείου. Κουνημένη λίγο, αλλά δεν είχα μπαταρία για άλλη απόπειρα...
Αν διαβάσετε και λίγο στο δίκτυο για τη στοά αυτή, λένε πως δε συνίσταται η παραμονή σε αυτή για πάνω από 2 ώρες...
Στο τέλος θα σας έχω τις καλύτερες......................