Σε 2 μέρες. Το βουνό,απο επισκοπή προς αγ βλάσιο με τις δυο εναλακτικες... Αλέστια κ αγ τριάδα είναι την 1/4... και να σου πω την αλήθεια αυτη η διαδρομή ήταν αναλογικά πιο όμορφη, βατή, χωρίς ποταμάκια αλλά με απίστεθτη Θεα από τα 1150 μέτρα ... σύμφωνα με το gps! αξίζει και σαν απλή παρακαμψη αν ποτέ ανηφορίσης από Αγρίνιο προς Καρπεννήσι...
Σαν επιλόγες δηλαδη για κάποιον που θέλει απλά να παίξει λίγο με γνώμονα την θέα υπάρχουν 3 μικρές διαδρομές
1 από την εθνοκη οδο Καρπεννησιου Αγρινίου μετά τον Αγ Βλάση μπαίνεις προς βουνο για Αλέστια, Αγ Τριαδα, Γεφ Επισκοπής... κ από Γεφ Επισκοπής περνάς από κάτω και πας προς Προυσσό ΟΧΙ από Ε.Ο. αλλά απόια υπέροχη διαδρομή δίπλα από το ποτάμι που σε σκαει στα διπόταμα.
2 Ερχόμενος από Αγρίνιο προς Καρπεννήσι βγαίνεις προς τηην λίμνη Για Αμπέλια όλο χώμα... με 2 επιλογές α για Αμπέλια που είναι αδιέξοδο διότι έχει πέσει στο τέλος η γέφυρα που σε περάει για Ε.Ο. Β για Χουνώρεμα προς Λουτρα..... καταλήγης εκβολή χουνωρεματος πας Λουτρα...(δες μια πεζογεφυρα πεσμένη κάθετα στον ποταμό) γυρνάς λίγο πίσω και καταλήγεις εντός Φράγματος Κρεμαστών (σουπερ) τους βγαίνεις από πίσω...Αν βρέχει ΜΗΝ την προτιμήσεις την β επιλογή περνάς καθετα αναγκαστηκα σε 2 σημεία ποταμακι....
3 Επιλογή ερχόμενος από Καρπεννήσι αυτή την φορα πριν την γεφυρα Επισκοπής πας δεξια προς Αγ Ανδρέα Παλαιωχωρι....Πολλές εναλακτικές διαδρομές και καταλήγεις φράγμα Καστρακίου... αν πας από εδώ να πας να δεις την Γεφυρα του Μανώλη και το γεφυράκι της Βέργας.
Οι διαδρομες αυτές αν δεν παρακάμψεις (οπως εμείς ) σε μονοπάτια...είναι απίστευτα βατά... εύκολα χωρίς κινδύνους ... εκτος από ασταθμητους παραγοντες.
Εγώ φυσικά δεν είμαι από τα μέρη αυτά... δεν τα ξέρω καλά... αλλά γνωρίζω ότι πολλά παιδια του site είναι από αυτά τα υπέροχα μέρη.
ΑΞΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΠΟ αφού ακόμα δν υπάρχει τουριστική ανάπτυξη στην περιοχή...... είναι όλα πιο αγνά και όχι τόσο φανταζέ.
Στην Γέφυρα φάγαμε καλά ...... στον αγ Ανδρεα 'ηπιαμε καφεδάκι με ωραία Θεα.... και γενικά αν και τρέχαμε ήταν ωραία.
Γιώργο.... πιστευω να ήμουν αρκετα αναλυτικός..... χαχαχα