kaliakouda έγραψε:Μπράβο ρε Γιάννο να είσαι καλά για την φωτοκαταγραφή, διστάζω να την επισκεφτώ γιατί ξέρω ότι θα σφιχτεί η καρδιά μου

Γιώργο για τον ίδιο λόγο δεν πήγαινα τόσα χρόνια.
Σας ευχαριστώ όλους για τα καλά σας λόγια.
Η φωτογραφία με το σταυρό στην Αγία Σοφία είχε πάνω διάφορα πετράδια, τα οποία βέβαια αφαίρεσαν.
Οι τοιχογραφίες που υπήρχαν έχουν σοβαντιστεί και από κάτω υπάρχουν ψηφιδωτά. Δεν παραδέχονται τίποτε και λένε ότι ήταν ένα Μουσείο και όχι ναός. Σήμερα έδειξαν εικόνες που υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να την κάνουν τζαμί. Τι να πει κανείς.
Παραλειπόμενα :
Πολύ βρώμα μέσα στην Πόλη αλλά και κήποι περιποιημένοι για τον τουρίστα.
Φτώχεια από την μία και πλούτος από την άλλη.
Φτωχικά ερειπωμένα σπιτάκια από την μία και βίλες εκατομμυρίων στο Βόσπορο από άλλη.
Χιλιάδες περπατούν στους δρόμους τουρίστες αλλά και ντόπιοι, εκείνο που αρχικά μου έκανε εντύπωση είναι η συνεχόμενη σωματική επαφή, πέφταν πάνω σου, σε ακουμπούσαν και μερικές φορές πλανόδιοι σε τραβούσαν για να αγοράσεις μαϊμού μπλουζάκια, τζιν μέχρι μαϊμού ελβετικό σουγιά βρήκα.
Δεν ξέρω εσάς αλλά εμένα αυτή η σωματική επαφή μ΄ανάβει τα λαμπάκια.
Καπαλί ταρσι-ο παράδεισος της μαϊμούς-τίποτε δε ψώνισα, δε μπορούσα.
Σπίτια
Πρίγκιπος
Εικόνα πόλης από Βόσπορο
Αγορά Μπαχαρικών
Τέλος
Αιτία της ενασχόλησης μου με το βουνό είναι της όρασης μου η ανάγκη, που ζητεί να εξαντλεί τον ορίζοντα, προκειμένου να θρέψει με εικόνες, οσμές και ποικιλία χρωμάτων και σχημάτων τον αχόρταγο εγκέφαλο μου.