Εικόνα από το ίντερνετ την περίοδο του καλοκαιρινού φεστιβάλ

Ξεκινήσαμε από Σπάρτη με κατεύθυνση Βρέσθενα.
Στα Βρέσθενα στρίψαμε δεξιά, προς Βαμβακού. Επιλέξαμε αγροτικούς δρόμους από εκεί και μετά...
που περνάνε από το μοναστήρι Ρεματιανής με τα πλατάνια της,
Τους τεράστιους κορμούς
Μετά από 20χλμ χώμα, η Βαμβακού
Σε αυτό το σημείο είχαμε σπαταλήσει αρκετό χρόνο στο πρώτο χωμάτινο τμήμα και αποφασίσαμε να παρακάμψουμε το Καταφύγιο ΕΟΣ για να βρεθούμε συντομότερα στο οροπέδιο.
Μετά από αρκετή άσφαλτο και λίγο χώμα άφιξη στον Προφήτη Ηλία- φυσική και μοναδική είσοδο του οροπεδίου.
Ήταν ολοφάνερο ότι η ομίχλη δεν θα επέτρεπε στο τοπίο να αποτυπωθεί στις φωτογραφίες σε όλη του τη μεγαλοπρέπεια.
"
Ένα μοναχικό land cruiser μας προσπέρασε για να εξαφανιστεί κάπου στο αχανές ομιχλώδες οροπέδιο.
Σήμα καμπάνα- Destinator γιοκ, μόνο χάρτες από ανάβαση καθώς και έντυπους της road (αν και είχαν μικροελείψεις)
Το πολυπόθητο εικονίδιο έκανε την πρώτη του εμφάνιση για φέτος.
Κλασικά. Btw συναντήσαμε 2-3 αγροτικά με φρέσκο έλατο στην καρότσα για στόλισμα.
Επιστρέφοντας, κάναμε τον κύκλο του οροπεδίου, δεξιόστροφα, προς Σίταινα. Κατεβήκαμε ένα σπαστήρι με ειδική σήμανση ως δρόμος 4χ4.
Από Σίταινα προς Καστάνιτσα
Η Καστάνιτσα* στην ομίχλη.
*Πανέμορφο χωριό
Πλήρης κύκλος του οροπεδίου, για άλλη μια φορά κοντά στο "καταφύγιο ΕΟΣ" (υπάρχει και 2ο καταφύγιο "Πάρνωνα").
Απο εκεί επιστροφή μέσω του ίδιου δρόμου -άσφαλτος - προς Σπάρτη.
Σύνολο 130χλμ, 55 από τα οποία χώμα. 8 ώρες συνολική διάρκεια εκδρομής με άφθονες στάσεις για... πικ νικ.
Μια πολύ όμορφη διαδρομή παρ' όλη την ομίχλη που έκρυβε τα τοπία.
Δυσκολία στη διαδρομή δεν συναντήσαμε αν και σε περίπτωση παρατεταμένων βροχοπτώσεων θα θέλει λίγο προσοχή. Το επόμενο βήμα θα είναι να γίνει αυτή η εκδρομή με χιόνι, νομίζω το οροπέδιο θα είναι μαγικό. Βασικά το μέρος είναι η υπέρτατη παιδική χαρά με δυνατότητα διανυκτέρευσης επί του πεδίου για τους σκληροπυρηνικούς. Η επόμενη φορά που θα κατηφορίσετε για Λακωνία νομίζω ότι ξέρω που θα μας βρει.
Μετά το σκόνισμα του Ταϋγέτου, η σημερινή βόλτα στον Πάρνωνα ήρθε και έδεσε.
Υπάρχουν 2-3 βιντεάκια από το οροπέδιο, για να μην ανοίγω νέο θέμα στα video, να τα βάλω εδώ;
edit: συμμάζεμα ορθογραφικών κλπ