Συνεχιζω λοιπον την παρουσιαση με τον πονοκεφαλο των ηλεκτρικων.
Καταρχην βρηκα χωρο για να εγκαταστησω ενα ρελε 40A που θα διαχειριζεται χωρις προβλημα το φορτιο των 17Α περιπου που θα καταναλωνουν τα νεα προβολια.Το ρελε μπορει να εγκατασταθει οπουδηποτε,ακομα και μες τη καμπινα,εγω ομως το ηθελα κοντα στα φωτα και στη μπαταρια για να μην εχω απωλειες.

- 1.jpg (63.77 KiB) 4568 προβολές
Για να τροφοδοτησω το ρελε πηρα ρευμα κατευθειαν απο το θετικο πολο της μπαταριας και μια ασφαλειοθηκη με ασφαλεια των 20Α πηρε τη θεση της στη γραμμη οπως βλεπετε στη φωτο παρακατω.Η εξοδος του ρελε πηγε στο θετικο πολο της λαμπας Η3 των νεων προβολεων ενω η γειωση τους βιδωθηκε σε ενα σημειο στο σασι καπου κοντα τους.

- 2.jpg (60.04 KiB) 4568 προβολές
Τωρα επρεπε να δωσω σημα στο ρελε να οπλιζει οταν αναβω τη μεγαλη σκαλα κι εδω ομολογω οτι ζοριστηκα λιγακι.
Πηγα να παρω σημα απο το διακοπτη στη κολωνα του τιμονιου κι ο καταραμενος διακοπτης ΔΕΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΡΕΥΜΑ ΟΠΩΣ ΗΞΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ
ΑΛΛΑ ΓΕΙΩΣΕΙΣ!!%@%$@$
Αυτο το εχουν κανει προφανως για να ειναι λεπτα τα καλωδια του διακοπτη οπως βλεπετε στη φωτο παρακατω. Τελος παντων βρηκα καπου και συνδεσα το ρελε,αν θυμαμαι καλα ηταν κοκκινο μαυρο το καλωδιο και δουλεψαν ολα τελεια.

- 5.jpg (51.81 KiB) 4568 προβολές
Κι εδω ενα αποσπασμα απο το σερβις μανιουαλ που φαινεται η συνδεσμολογια του διακοπτη των φωτων-μικρης και μεγαλης σκαλας.Οι γειωσεις πανε συννεφο.Στα επομενα μοντελα επελασε το canbus...

- Image1.jpg (54.14 KiB) 4568 προβολές
Eνας ολοιδιος διακοπτης με αυτον των προβολεων ομιχλης εγκατασταθηκε στη κενη θεση εκει που τωρα βλεπετε το κοκκινο λεντακι του συναγερμου.Ετσι μπορω να απενεργοποιω τελειως τους νεους προβολεις αμα χρειαζεται.Σε καθε περιπτωση μπορουν να ενεργοποιηθουν μονο στη μεγαλη σκαλα και στο σινιαλο και σε καμμια αλλη θεση του διακοπτη φωτων,

- 6.jpg (25.63 KiB) 4568 προβολές
O διακοπτης αυτος στη πισω πλευρα του εχει 5 επαφες.Οι κυριως δυο ειναι αυτες που εχω σημειωμενες στη φωτο.
Οι αλλες τρεις ειναι για τα φωτακια του που μπορουν επισης να συνδεθουν ευκολα.

- s-l1600.jpg (24.41 KiB) 4568 προβολές