από tsiros » Παρ Σεπ 23, 2016 11:19 am
Αφού κάθομαι και πίνω το καφεδάκι μου, σε ένα συνοικιακό καφέ στην Τούμπα, είπα να ρίξω στο φόρουμ το θέμα που με βασανίζει, μπας και πάρω κανένα χρησμό..... Ιδού λοιπόν το ιστορικό.
Το αμάξι κάνει κάποια σκορτσαρίσματα... Σαν να δουλεύει κάποιες φορές με ένα κύλινδρο λιγότερο. Αλλά κάποιες φορές. Κυρίως στο φορτίο. Και πιο έντονα όταν δουλεύει και το a/c. Το κάνει και στη βενζίνη και στο αέριο. Δυστυχώς το κίτρινο λαμπάκι του κινητήρα έχει ανάψει 3-4 φορές μόνο και θα γράψω παρακάτω τι έδειξε και τι έκανα.
Τι έχω κάνει μέχρι τώρα....
Έγινε σέρβις στις βαλβίδες πριν από 10000 χλμ.
Σ αυτό το διάστημα το έχει πάρει ο μηχανικός κανά 2 φορές για να το δει. Στο διαγνωστικό έδειξε μισφαιερ στον 3ο και 4ο. Πήρε συμπιέσεις αλλά ήταν όλοι οι κύλινδροι ίδιοι. Τα 2 μπουζί ήταν καπνισμένα. Επειδή δεν υπήρχαν διαθέσιμοι πολλαπλασιαστές μεταχειρισμένοι, αλλάχτηκαν οι θέσεις για να δούμε τι θα γίνει. Μετά από αρκετά χλμ και 1 ή 2 φορές που άναψε το κίτρινο λαμπάκι (απ τις 3-4) έδειξε μισφαιερ στον 1 και 2. Οκ λέμε πολλαπλασιαστές. Σβήστηκαν οι βλάβες μπήκαν οι πολλαπλασιαστές με την αρχική τους σειρά χωρίς να αλλαχτουν με νέους πριν δοκιμαστούν καποιοι μεταχειρισμένοι και να το σιγουρεψουμε. Χτες πήρα 4 από αμαξι λειτουργικότατο και τους έβαλα επάνω. Και τώρα αρχίζει το ζόρι.... Το πρόβλημα παραμένει. Τα μπουζί δεν έχουν ούτε 200 χλμ και είναι ngk που δείνει το μανιουαλ. Ξανά πήραμε συμπίεση και ήταν μία χαρά. Έκανα τραμπα και τον αισθητήρα του εκκεντροφόρου και του αέρα μήπως και άλλα τίποτα.ε χουν καθαριστεί ή πεταλούδα εισαγωγής και γενικά μηχανικά έχω αλλάξει όλα τα αναλώσιμα, ιμάντες, λάδια, βαλβολινες και έχω κάνει και το σέρβις των 120 πριν από 200 χλμ.
Καμιά ιδέα;
Edit
Ξέχασα να αναφέρω ότι πήγα και ανατολικά σε τεχνικό για το αέριο μήπως και κάτι συμβαίνει με το αέριο και μπερδεύει τον κινητήρα ακόμα και όταν δουλεύει μόνο σε βενζίνη. Ήταν κατηγορηματικοί ων ότι κάτι τέτοιο δε μπορεί να συμβαίνει. Άπαξ και πατάς το κουμπί και κλείσεις το αέριο, παύει να λειτουργεί.
Τώρα που έχω και εικόνα να συμπληρώσω. Πήγα χτες το αυτοκίνητο από επίσημο αντιπρόσωπο προκειμένου να πάρω μία καλύτερη , τρομάρα μου, άποψη αφού έχουν το σωστό διαγνωστικό. Ο ηλεκτρολόγος εκεί είπε βαλβίδες μόλις είδε το αέριο και μάλιστα επέμενε έντονα. Μιλούσε για κεφαλάρια και μοτέρ. Του είχα πει τι έκανα στο αμάξι μέχρι χτες. .Κάποια στιγμή του εκοψα τη φόρα, ίσως και λίγο άκομψα ζητώντας να κάνει αυτό που πλήρωσα δηλαδή τη διάγνωση. Έχω χαρτί που λέει έλεγχος βαλβίδες. Σήμερα τσεκαρα και βαλβίδες και είναι μία χαρά.