Antonioz έγραψε:ΟΦ ΤΟΠΙΚ *ερε εποχές με τα θρυλικά vitara.. που βρίσκονται τώρα άραγε; δεν ασχολείται κανείς πλέον μ'αυτα...![]()
"ΤΕΛΟΣ ΟΦ ΤΟΠΙΚ
..και πάνω που το είπα, σκάει με 5 vitara και βελτίωση σε vitara

Antonioz έγραψε:ΟΦ ΤΟΠΙΚ *ερε εποχές με τα θρυλικά vitara.. που βρίσκονται τώρα άραγε; δεν ασχολείται κανείς πλέον μ'αυτα...![]()
"ΤΕΛΟΣ ΟΦ ΤΟΠΙΚ
dpol έγραψε:Το πηρα λιγο απο την αρχη για να καταλαβω τι θες να κανεις.
Καταλαβες καλα, θα κοψει δραματικα εκτος και αν βαλεις μικροτερη διαμετρο τροχους και το κανεις Sleaper,σε αυτη την περιπτωση θα αποκτησης νευρο, καλυτερα γεμισματα και ρεπριζ αλλα θα μικρυνει η τελικη και θα ανεβει η καταναλωση.
Το αντιστροφο το κανουμε οσοι θελουμε να βαλουμε μεγαλυτερους τροχους για να ισοσκελισουεμ την τελικη σχεση μετοδοσης και να μην κοψει πολυ το αυτοκινητο αν βαλουμε μονο τους μεγαλους τροχους.
Hellas4x4 έγραψε:Έχει βάλει κανείς το 1,6 από το 2,0;;; Το αντίστροφο απ' ότι βλέπω έχει επιτυχία!!!
Hellas4x4 έγραψε:dpol έγραψε:Το πηρα λιγο απο την αρχη για να καταλαβω τι θες να κανεις.
Καταλαβες καλα, θα κοψει δραματικα εκτος και αν βαλεις μικροτερη διαμετρο τροχους και το κανεις Sleaper,σε αυτη την περιπτωση θα αποκτησης νευρο, καλυτερα γεμισματα και ρεπριζ αλλα θα μικρυνει η τελικη και θα ανεβει η καταναλωση.
Το αντιστροφο το κανουμε οσοι θελουμε να βαλουμε μεγαλυτερους τροχους για να ισοσκελισουεμ την τελικη σχεση μετοδοσης και να μην κοψει πολυ το αυτοκινητο αν βαλουμε μονο τους μεγαλους τροχους.
Μάλλον μπέρδεψα κάτι εδώ...![]()
Εγώ θέλω να "μακρύνω" το βήμα του αυτοκινήτου, όχι να το "κοντύνω"... Άρα αν το μακρύνω θα χάσω σε δύναμη, όχι όμως σε ταχύτητα. Στην ίδια ταχύτητα (χλμ/ώρα) λιγότερες στροφές (στροφές/λεπτό) ή στις ίδιες στροφές μεγαλύτερη ταχύτητα...
Η απορία έγκειται στο αν η ροπή και η ιπποδύναμή μου θα φτάνει για κινούμαι σωστά...![]()
Δεν έχω σκοπό να πειράξω την διάμετρο στο βήμα και τους τροχούς γενικά...
Επίσης με μπέρδεψε ο ορισμός Sleeper που ανέφερες. Ως Sleeper ήξερα , που είναι και το άλλο μου αυτοκίνητο.
Άρα πιθανότατα ΔΕΝ θα αποκτήσω "νεύρο" και ρεπρίζ, αλλά θα μεγαλώσει η τελική. Η κατανάλωση είναι επίσης σχετική με το αν θα μπορεί να κινεί ο κινητήρας μου εύκολα το αμάξωμα... Στην προηγούμενή μου μετατροπή, με μεγαλύτερο κυβισμό και άλογα έχω πετύχει κατανάλωση μικρότερη (περίπου 2λίτρα στα 100χλμ λιγότερο) με ίδια πάντα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά (κράτησα το κιβώτιο που ήταν ήδη "κοντό" λόγω του αδύναμου μοτέρ, ίδιο διαφορικό, ίδιους τροχούς).Hellas4x4 έγραψε:Έχει βάλει κανείς το 1,6 από το 2,0;;; Το αντίστροφο απ' ότι βλέπω έχει επιτυχία!!!
Άρα μάλλον δεν έχει δοκιμάσει κανείς αυτή την τροποποίηση...
Hellas4x4 έγραψε:Εγώ πάλι το βρίσκω λογικό αυτό που μου είπε...
Σκέψου ότι σε προηγούμενες μετατροπές μου (κινητήρες, κιβώτια, διαφορικά κλπ) μου έβγαιναν παρόμοια αποτελέσματα...
πχ σε αλλαγή κυβισμού, προς τα πάνω, είδα μείωση στην κατανάλωση λόγω βάρους του αυτοκινήτου (ήταν βαρύ για το πιο μικρό μοτέρ).
σε αλλαγή κιβωτίου σε πιο κοντό είδα βελτίωση σε επιτάχυνση αλλά και αύξηση της κατανάλωσης ειδικά σε ταξίδι (περισσότερες στροφές για ίδια ταχύτητα, το αντίστροφο από αυτό που ήθελα να κάνω εγώ...)
σε αλλαγή διαφορικού σε πιο κοντό είδα ίδια κατανάλωση αλλά και βελτίωση σε επιτάχυνση...
εσύ μην ξεχνάς ότι έχεις κινητήρα με μεγαλύτερη ροπή και περισσότερα άλογα, ενώ το 1,6 ζορίζεται για τα 1500 κιλά αμάξι...
Αν είχα το δικό σου λογικά θα πετύχαινα αυτό που ήθελα...
Θα το ψάξω πάντως περαιτέρω...
georgeke έγραψε:Για να τα χουμε ολα πρεπει να βαλουμε αλλο ενα υποπολλαπλασιασμο στο τρανσφερ.Οποτε 3x5=15 ταχυτητες!
Ενα σετ για το βουνο,ενα για τη πολη κι ενα για εθνικη.
T.I.R. κι ετσι!
ChristosJP έγραψε:Hellas4x4 έγραψε:Εγώ πάλι το βρίσκω λογικό αυτό που μου είπε...
Σκέψου ότι σε προηγούμενες μετατροπές μου (κινητήρες, κιβώτια, διαφορικά κλπ) μου έβγαιναν παρόμοια αποτελέσματα...
πχ σε αλλαγή κυβισμού, προς τα πάνω, είδα μείωση στην κατανάλωση λόγω βάρους του αυτοκινήτου (ήταν βαρύ για το πιο μικρό μοτέρ).
σε αλλαγή κιβωτίου σε πιο κοντό είδα βελτίωση σε επιτάχυνση αλλά και αύξηση της κατανάλωσης ειδικά σε ταξίδι (περισσότερες στροφές για ίδια ταχύτητα, το αντίστροφο από αυτό που ήθελα να κάνω εγώ...)
σε αλλαγή διαφορικού σε πιο κοντό είδα ίδια κατανάλωση αλλά και βελτίωση σε επιτάχυνση...
εσύ μην ξεχνάς ότι έχεις κινητήρα με μεγαλύτερη ροπή και περισσότερα άλογα, ενώ το 1,6 ζορίζεται για τα 1500 κιλά αμάξι...
Αν είχα το δικό σου λογικά θα πετύχαινα αυτό που ήθελα...
Θα το ψάξω πάντως περαιτέρω...
αυτα που γραφεις δεν ειναι περιεργα. Ειναι ολα συμφωνα με οσα σου γραφω παραπανω. Το μονο που ισχυει υπο προυποθεσεις ειναι το τελευταιο. Δηλαδη σε αλλαγη διαφορικου σε πιο κοντο μπορεις να δεις ιδια καταναλωση και βελτιωση στην επιταχυνση, αλλα οχι ομως και την μεγιστη επιταχυνση. Αν παταγες ακομα περισσοτερο το γκαζι θα πηγαινε ακομα πιο γρηγορα αλλα θα εκαιγε και πρερισσοτερο. Ειναι ολα φυσικη!
Επιστροφή στο Μηχανολογικά/Ηλεκτρολογικά
arahova | Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am | Καλημέρα σας. |
panagiotis1 | Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm | Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο. |
arahova | Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am | Καλημέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am | Καλημέρα σας. |
ΣΤΑΥΡΟΣ | Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
arahova | Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am | Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
arahova | Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή. |
antonis1627 | Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am | Καλημέρα σας |
arahova | Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am | Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am | Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm | Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον |
arahova | Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am | Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ. |
antonis1627 | Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am | Καλημέρα σας. |
arahova | Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm | Καλησπέρα σε όλους. |
antonis1627 | Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am | Καλημέρα σας. |
antonis1627 | Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am | Καλημέρα σας. |
Γιώργος Κατσαμάκας | Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm | Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη! |
arahova | Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm | Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους. |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am | Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην . |
antonis1627 | Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am | Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα. |
makis_V | Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am | Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη ! |
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 8 επισκέπτες