kostasRS έγραψε:Πολυ χρησιμο δεν το γνωριζα με το σινιαλο για την υπερθερμανση![]()
![]()
Η αλήθεια είναι ότι δεν έχω παρατηρήσει εάν το γράφει το manual του NGV... Θυμάμαι όμως να το γράφει το manual του V-Strom (Suzuki) που έχω, και αν θυμάμαι καλά το manual του 106 (Peugeot) που είχα...
Panos2 έγραψε:Καλησπέρα βλέπω ξερεις πολλά, εχω βάλει με τον μηχανισμό, εχουν αρκετό φως αλλά οχι ικανοποιητικό, γενικά δεν εστιάζουν. Τι γνώμη θα είχες για τα Led.(SUZUKI VITARA 1992 cabrio).
Σε ευχαριστώ, αλλά δεν είμαι ηλεκτρολόγος ώστε να σου προτείνω κάτι. Η εμπειρία μου είναι περιορισμένη σε μοντέλα που έχουν περάσει από τα χέρια μου.
Όσον αφορά το θέμα σου, είχα παρόμοιο θέμα και το αντιμετώπισα ως εξής:
α) έβαλα πιο "δυνατές" λάμπες 8000 έναντι 6000 που είχε το αμάξι όταν το πήρα.
β) παρατήρησα ότι οι λάμπες δεν έμπαιναν αρκετά "μέσα" στο φανάρι, και ότι υπήρχε μια ροδέλα που τις κρατούσε πιο "έξω". Ψάχνοντάς το βρήκα ότι αυτή η ροδέλα που είχαν τοποθετήσει (πιθανώς) όταν έβαλε ο προηγούμενος ιδιοκτήτης τις xenon, δεν έπρεπε να υπάρχει όταν κάνεις τοποθέτηση ως Η4. Για να είμαι πιο σαφής, οι λάμπες αντικατάστασης μπαίνουν σε ένα φανάρι όπως είναι και οι μαμά λάμπες. Οι λάμπες συμβατές με τον τύπο που έχουμε, θα πρέπει να διαβάσουμε τις οδηγίες που αναγράφουν ώστε να γίνει η σωστή τοποθέτηση (και συνδεσμολογία), γιατί υπάρχει περίπτωση ο ίδιος λαμπτήρας να τοποθετείται ως αντικατάσταση και σε διαφορετικό τύπο λάμπας. Στη δικιά μου περίπτωση η ροδέλα ήταν σε περίπτωση λειτουργίας άλλης εκτός από Η4. Βγάζοντας την ροδέλα βελτιώθηκε κατά πολύ η απόδοση...
Στην περίπτωση που βάλεις λάμπα τύπου led να πάρεις όχι αυτές που έχεις ως xenon αλλά ίδιου τύπου με τις μαμά...