Καλησπέρα Βιρατάδες!
Όπως έγραψα και στα καλοσωρίσματα....έχω ένα NGV του 2007 το οποίο αναμένει το νέο του μπροστινό διαφορικό...για να ξεχυθεί ξανά στην ύπαιθρο!
Όλα ξεκίνησαν ενώ είχα πάει στην SUZUKI για το καθιερωμένο service. Εκεί οι τεχνικοί μου είπαν....ότι βρήκαν τζόγο στον μπροστινό άξονα και χτυπημένο αριστερό μπροστινό μουαγιέ.
Όντως το μουαγιέ το είδα και εγώ...αλλά στον άξονα δεν μπορούσα να καταλάβω τον τζόγο. Αφού λοιπόν άλλαξα το μουαγιέ...άφησα τον άξονα στην ησυχία του. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα άρχισαν οι διαμαρτυρίες....ξεκινήσαμε με ένα μεταλικό ήχο (σαν να χτυπάς δυο μέταλα μεταξύ τους)....μετά ήρθε το κροτάλισμα.
Επίσκεψη σε 2 διαφορετικά συνεργεία (και στην αντιπροσωπεία)...και η ομόφωνη απόφαση ήταν ότι δεν φταίει ο άξονας αλλά το διαφορικό...και ότι έχει μπόσικα! Το αμάξι έχει 150.000 χλμ και είναι συντηρημένο με ευλάβεια! Βγάλαμε τις βαλβολίνες...και είδανε νεράκι του θεού μέσα...ενώ στην ένωση του άξονα με την φώλία του διαφορικού...είχαμε μπες-βγές! Μας άναψε και 2 φορές το 4WD... οπότε το παροπλήσαμε για 10 μέρες...και αναμένουμε το νέο διαφορικό μιας και ΜΤΧ δεν αξίζει να βάλεις γιατί η διαφορά ειναι μικρή και το αμάξι καθάρο.
Αυτά τα ολίγα παίδες!