Ο προορισμός αυτός με έτρωγε από καιρό. Με είχαν τσιγκλίσει και κατι βιντεάκια, με αποτέλεσμα να ετοιμάζω την κατάσταση εδώ και 3 χρόνια. Τον ΜάΪο του 22 που ήθελα να κατέβω πάλι από Γιάννενα προς τα κάτω, είχα φτιάξει την διαδρομή αλλά τελικά πίεζε ο χρόνος, στο δεύτερο αυτοκίνητο θα ακολουθούσε, δεν υπήρχε ανάλογος οδηγός και τον φοβόμουν να πω την αλήθεια, οπότε δεν πραματοποιήθηκε. Ολα αυτά μέχρι την προπερασμένη βδομάδα που η θερμοκρασία είχε πάρει τον ανήφορο και η "φαγούρα" για χιλιόμετρα ξανάρχισε.
Εβγαλά τα μάτια μου στον Google Maps να βρω πάλι την διαδρομή που είχα μελετήσει από Καλαμπάκα προς Μπάρο, αποτέλεσμα μηδέν! Δεν ξέρω γιατί, ο Γκούγκλης αντιδρούσε σαν να μην υπήρχε δρόμος. Αντιθέτως μας (οχι μου), έδινε διαδρομή από Θεοδώριανα - ΝεράΪδα - Μπάρος.
Είχαμε ημέρες στην διάθεσή μας, οπότε αποφασίσαμε πρώτη διανυκτέρευση στο Κοτρώνι Τρικάλων και την επομένη να βαδίζαμε προς Μεσοχώρα, Φράγμα Μεσοχώρας ΝεράΪδα, με στόχο το πέρασμα του Μπάρου και διανυκέρευση στα Γιάννενα. Επιπλέον είχα διαβάσει ότι εκχιονίστηκε ο δρομος για το πέρασμα οπότε ξεκινήσαμε.
Να μη σας τα πολυλογώ, οι οδηγίες ήταν εσφαλμένες. Και στον Google και στο Sygic. Ο δρόμος από ΝεράΪδα προς τα επάνω είναι αβατος. Είναι ένας χιονισμένος στενός χωματόδρομος, με νεροφαγώματα και βράχους, όπως τον αφήνει η Φυση κάθε χειμώνα, βατός κατά τους εκεί κατοίκους τον Αύγουστο και ΑΝ, και σίγουρα όχι με αυτό το αυτοκίνητο. Οπως άκουσα αργότερα, τον χρησιμοποιούν μόνο κυνηγοί φυσικά με ανάλογα 4κίνητα.
Η εξόρμηση χωρίστηκε για βιντεοσκοπικούς λόγους σε 4 μέρη.
Το πρώτο είναι μέχρι το φράγμα Μεσοχώρας, το δεύτερο μέχρι την Μονή Κηπίνας, το τρίτο μέχρι το πέρασμα του Μπάρου και το τέταρτο από Μπάρο μέχρι Ανήλιο / Μέτσοβο.