gong έγραψε:Καλησπέρες,
σκέφτομαι να πάω για μια βδομάδα Φλωρεντία απο Θεσσαλονίκη. Θα ήθελα να πάω με μηχανή αλλά τέλος Οκτώβρη φοβάμαι ότι ο καιρός δε θα είναι με το μέρος μου!
Υπολόγισα 360km μέχρι Ηγουμενίτσα, και μετά από Ανκόνα άλλα 380 αν θυμάμαι καλά. Τα εισιτήρια είναι σχετικά φτηνά ακόμα και για το αμάξι (€185 νομίζω για 2 άτομα πήγαινε-έλα).
Το μόνο πρόβλημά μου είναι μήπως το αμάξι "αγκομαχήσει" σε τέτοιες διαδρομές. Καλώς ή κακός πάνω απο 120km/h δεν πας με το αμάξι κυρίως λόγου κατανάλωσης.
Πως βλέπετε αυτή την εκδρομή για 2 άτομα σε 1 βδομάδα; Είναι υπερβολικό να πάρω το αμάξι, GV του 99 με 123.000km;
Μια χαρά είναι το αυτοκίνητο, μην το σκέφτεσαι. Έτσι κι αλλιώς η μέγιστη ταχύτητα στον αυτοκινητόδρομο είναι 130Km/ώρα. Μην έχεις κανένα άγχος. Καλού κακού όμως κανόνισε να έχεις οδική βοήθεια εκεί. Κάποτε γύριζαν την Ευρώπη με Ντεσεβό και τώρα έχουμε θέμα με τα GV?
Το μόνο πρόβλημα για Φλωρεντία είναι ότι απαγορεύεται η είσοδος στα οχήματα στο κέντρο της πόλης. Με το που μπαίνεις στο ιστορικό κέντρο σε βγάζουν μια φωτογραφία και σου στέλνουν κλήση στο σπίτι. Τα ξενοδοχεία όμως για να βολέψουν τους πελάτες τους, τηλεφωνούν και ακυρώνουν την κλήση μόνο για μια είσοδο-έξοδο στην πόλη. Δηλαδή μπαίνεις με το όχημα μέχρι το ξενοδοχείο, παρκάρεις, κυκλοφορείς χωρίς όχημα όσο θα μείνεις στην πόλη και φεύγεις μια και καλή.
Μην το σκέφτεσαι, πήγαινε!!!