Το θεμα τελη/φορολ/καυσιμο ειναι σε δευτερη μοιρα,δεν θα αγοραζω κατι για οικονομια αλλα για την ευκολια μου(σαφως αν τα συνδιαζει ολα και ειναι ευπροσδεκτο) ,,θα μοιραστω ομως την σκεψη μου μαζι σας.
Θελω ενα αυτοκινητο 4χ4 για χειμερινες εξορμησεις και καλοκαιρια να τραβαει το μικρο φουσκωτο μου ,αλλα να μας χωρα και ολους (4μελη οικογενεια)
Σκεφτομουν να παρω το jeep to 1,4 to 4x4 το 9ταχυτο ζορικο γκαζι ομορφο σχημα λιγα κυβικα (το γουσταρει η γυνακα

) εχει κοντα στις 30.000 αλλα φοβαμαι μην μεινω πουθενα και μακαριζω τις εποχες βιταρα που ξερω οτι απο αξιοπηστια ειναι οκ,
Μετα ειπα να δω το νεο τζιμνη , λιγα κυβικα/τραβαει το φουσκωτο αλλα απο θεμα χωρων και τιμη στα 20,000 το αυτοματο κλαφτα χαραλαμπε συνδιασμος ,κραταω το NGV ,που ειναι ποιο ανετο,παω και του βαζω και αργα και ενα thule kαι τελος .
Το NGV to 5 πορτο το πετρελαιο,το ειχα λοκαρει αλλα δεν θελω να μπλεξω με pdf mdf τζου-τζουρεφ -καπνιλες τουρπινες και δεν συμαζευται,μεγαλωσα και βαρεθηκα να φτιαχνω αυτοκινητα
(ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΛΗΡΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΘΕΛΩ ΜΟΥ ΣΕ ΑΡΓΑ /ΡΟΠΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2,4)Το καινουργιο το βιταρα δεν μου αρεσει εμενα,καλα τα γκαζια του με χωρους/οικονομικο ,,αλλα αυτη η τρανς σχεδιαση του και η ελλειψη αργων με χαλαει ,,,οχι οτι δουλευω αργα καθε μερα ,,αλλα οποτε τα χρειαστηκα με εβγαλαν απο την δυσκολη θεση ανετα,*βλεπε γλυστρες/παραλιες, πχ ουτε abs ενεργοποιειται καθε μερα στα αυτοκινητα αλλα οποτε δουλεψαν με εσωσαν .Αλλωστε στο μυαλο μου το off αυτοκινητο πρεπει να εχει αργα.
Το 1.6 NGV που τωρα εχω εχει αυτα που θελω(δεν εχει αργα ,αλλα λογο μικρου ογκου ,δεν μασαει) το καλοκαιρι μας χωρεσε οριακα ,,,τοσο οριακα που εφυγα για συβοτα με ενα μαγιο και μια καλτσα

(ειχα μαζι 6 καλαμια μαζι με τα παρελκομενα ,,,που να χωρεσει αλλη καλτσα)

θα μου πεις βαλτα στο φουσκωτο ,,,ε εκει ειχα βαλει τα σακουβαγιαζ
Το 2λιτρο το ngv το οδηγησα και το θεωρησα λιγο αργο,,απο την αλλη εσκασε φιλος με το 2,4 του 2010 αψογο και αυτοματο (προυποθεση =βλεπε γυναικα ) ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΟΜΩς ΟΤΙ ΘΑ ΜΟΥ ΜΕΙΝΕΙ ΠΑΛΤΟ,,,,ποιος θα αγορασει 2,4 αν θελω να το δωσω.
Το 2,4 το παιρνω στα 5000 με 100κ χιλομετρα ,και μου μενει να δωσω το NGV 1,6 που το αγορασα εφετος*(θα φυγει αερας) ,σαν αγορα δλδ δεν μου κοστιζει τιποτα .
Σκ@τ@ θελει σκεψη πολυ σκεψη ,δεν σας κρυβω ομως οτι σαν αμαξι μου αρεσει ,,,και το εκτιμησα ακομα παραπανω απο εδω μεσα που ειδα τι μπορει να κανει .