Όταν ασχολήθηκα με την αγορά ενός μεταχειρισμένου είπα βοήθα Παναγιά μου με αυτά που είδα-μπόρεσα να δώ! Ειδικά με το πόσα χλμ έχει ένα αυτοκίνητο δεν βρίσκεις άκρη. Μπορώ να γράψω σελίδες για το τι συνάντησα αλλά θα αναφέρω δυο χαρακτηριστικά παραδείγματα που αφορούν τα χλμ.
Αυτοκίνητο με 42.000 χλμ 5ετών σε έκθεση εμπόρου. Πάω να το δω Παρασκευή .
Ρωτάω τον έμπορο :βιβλίο service έχει;
Απάντηση : Ναι ….μόλις το πήρα (ανταλλαγή από ιδιώτη) και δεν μου το έχει δώσει ακόμη. Δευτέρα θα το έχω!
Ρωτάω : έχει κανα τρακαρισματάκι ,εχει βάψει τίποτα;
Απάντηση : Όχι δεν το βλέπεις είναι καινούριο 40.000 χλμ μόνο! Αχρησιμοποίητο!
Του λέω : μπορώ να μετρήσω το πάχος βαφής (Δανείζομε από την εταιρία που δουλεύω μηχάνημα αξίας 300+ Euro)
Απάντηση : Ναι (τσαντισμένο) αλλά αυτά δεν δείχνουν σωστά μην τα εμπιστεύεσαι.
Για να μη κουράζω βρισκω αυτοκόλλητο (ξεχασμένο) στο πλάι της πόρτας του οδηγού που έγραφε επόμενο service στα 125.000χλμ!!! + Βαμμένο φτερό καπό!
Απάντηση του εμπόρου:
Θα του κάνω μήνυση (του ιδιώτη που το αγόρασε). Θα δεις τι θα πάθει….
Μετά από μία εβδομάδα η αγγελία στο Car έγραφε ακόμη 42.000 χλμ. Τιμιότατος ο έμπορος.
Αυτοκίνητο 4ετων με 65.000 χλμ.
Ο Έμπορος το έχει πάρει από εταιρία Leasing και δίνει εγγύηση πραγματικών χλμ. Παίρνω την εταιρεία που το είχε τηλέφωνο και ρωτάω για το αυτοκίνητο .
Απάντηση : Κύριε ναι δικό μας ήταν το αυτοκίνητο αλλά όταν το αυτοκίνητο φύγει από εμάς σβήνουμε τα αρχεία (και πως ξέρετε ότι ήταν δικό σας αφού σβήνεται τα αρχεία; Οεο;) .
Παίρνω τηλέφωνο εξουσιοδοτημένο service της εταιρίας του αυτοκινήτου , πέφτω σε καλό άνθρωπο και μου λέει τελευταίο service του αυτοκινήτου στα 130.000 χλμ σε υποκατάστημα μας στη Λαμία.(Μου έχει τύχει και περίπτωση να μην μου λένε και δικαιολογία ήταν ότι αυτά είναι προσωπικά δεδομένα και δεν μπορούν).
Οπότε δεν ξανα ασχολήθηκα με εμπόρους. Έκανα το σταυρό μου και το πείρα από ιδιώτη.
Δεν είναι ο κόσμος ιδανικός για το ταξίδι είναι δανεικός.