ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝΗΣ33 » Τετ Ιαν 23, 2013 2:08 pm

Καποιοι ισως να γνωριζουν οτι και εγω προστεθηκα στο 1,5 εκατομυριο ανεργους εδω και λιγο καιρο.Αλλα επειδη τα πραγματα καθε μερα ολο και δυσκολευουν περισοτερο και τα εξοδα τρεχουν κατι πρεπει να κανω για το θεμα επιβιωσεις.Ετσι λοιπον σκεφτηκα να κανω μια δικη μου δουλεια και πιο συγκεκριμενα καφετερεια ξεροντας τα μεγαλα ρισκα που πρεπει να παρω.
Και επειδη σας νιωθω σαν οικογενεια μου ολους και σας σεβομε θα ηθελα την γνωμη σας και τις ιδεες σας!!!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ33
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: YHOKOHAMA GEO A/T
Suspension: MUD+KYB+προσθηκες+4
cb: Ναι
Name: γιαννης

Re: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Δημοσίευσηαπό nidi » Τετ Ιαν 23, 2013 2:22 pm

Γιάννη, είμαι μαζί σου με τα χίλια στο να κάνεις κάτι δικό σου..

Αν έχεις ένα σωστό business plan στο μυαλό σου και έχεις υπολογίσει τα ΤΕΒΕ σου, το στοκ σου, τα νοίκια σου και τους μισθούς στο προσωπικό που ενδεχομένως να χρειαστεί να απασχολήσεις, και θεωρείς ότι σε παίρνει, προχώρα το!!!

Ναι μεν ο καφές και το ποτό έχουν ακόμα υψηλά περιθώρια κέρδους αλλά δε φτάνει μόνον αυτό..

Σχεδιάζεις να προσφέρεις και φαγητό σε μορφή σνακ, σαντουιτς κλπ???
| | | |
Άβαταρ μέλους
nidi
World Travellers
World Travellers

Λάστιχα: Goodyear EfficientGrip P2
Διάσταση ελαστικών: 195/70 R15
Suspension: Factory
cb: Όχι
Εργάτης: Όχι
Aka: the pin project
Name: Nikos

Δημοσίευσηαπό vitaroulas » Τετ Ιαν 23, 2013 3:05 pm

Γιάννη καλά θα κάνεις αρκεί να προσέξεις να είναι καλό το σημείο
vitaroulas
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Univergoma Hamada
Suspension: Mad,Kyb,αποστάτες
Aka: damino
Name: Δαμιανός

Δημοσίευσηαπό TomSter » Τετ Ιαν 23, 2013 3:10 pm

vitaroulas έγραψε:Γιάννη καλά θα κάνεις αρκεί να προσέξεις να είναι καλό το σημείο

Ενας φιλος μου που ασχολειτε πολλα χρονια με τετοιου ειδους μαγαζια, μου ειπε :

ΤΡΙΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΡΟΛΟ ΣΕ ΕΝΑ ΜΑΓΑΖΙ:
1, Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
2, Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
3, Η ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
:clap: :clap: :clap:
Τα μαυρα ψαλιδια!!!
Άβαταρ μέλους
TomSter
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF GOODRICH MUD
Suspension: MAD + KYB τι αλλο..
Aka: Τα μαυρα ψαλιδια
Name: Θωμας

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Τετ Ιαν 23, 2013 3:32 pm

Γιάννη βρες ένα καλό σημείο κοντά σε ΔΟΥ, Δικαστήρια, Νοσκομείο και φτιάξε ένα μαγαζί για take away τον καφέ. 2-3 σκαμπό μόνο, καφέ, κανα μικρό σάντουιτς, κανα ντονατ, να αλλάζουν οι πελάτες γρήγορα.
Πιστεύω ότι έτσι θα μειώσεις το κόστος ενός μαγαζίου που θα εχει καρέκλες τραπεζια, σερβιτορους, μεγαλη καταναλωση ΔΕΗ και ετερόκλητους πελάτες.
Καλή επιτυχία σε ότι κάνεις
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ » Τετ Ιαν 23, 2013 6:53 pm

Γιάννη με το καλό ότι και αν κάνεις και από μένα , και να καταθέσω και γω μια ιδέα , στην Λάρισα εδώ και 2-3 χρόνια δραστηριοποιείτε μια αλυσίδα καφέ ονόματι mikel τα παιδιά ξεκίνησαν με ένα μαγαζάκι και τώρα πουλούν το όνομα franchise , πρόσφατα διάβασα ότι είναι η πρώτη πανελλαδικά σε πώληση καφέ με 8 τόνους το χρόνο. Δεν λέω να κάνεις και ση το ίδιο [ αν και στο εύχομαι] αλλά στη θέση σου ενημερωτικά και μόνο θα έκανα μια προσπάθεια να μάθω τι πως και γιατί αυτό το cafe mikel επέτυχε , και θα μπορούσες να πάρεις κάποιες ιδέες ίσως, για το ξεκίνημα σου. Ίσως σου φανούν υπερβολικά αλλά επειδή δούλεψα επαγγελματικά 12 χρόνια σε παρεμφερή χώρο πάντα μου άρεσε να μελετώ τους ανταγωνιστές μου για να εξελίσωμε να παίρνω ιδέες και να διορθώνομε .
Άβαταρ μέλους
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΕΛΟΥΛΗΣ
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: 225-65-17
Suspension: ΜΑΜΑ
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ

Δημοσίευσηαπό Lefkoulis » Τετ Ιαν 23, 2013 6:57 pm

kfanis έγραψε:Να βάλεις καλό τσίπουρο και καλό, απλό μεζεδάκι..... :idea: :idea: ;-)

Και να μη χρεωνεις τους φιλους σου! :shifty: :shifty: :shifty:
What the world does not give to man... man must create!

-Κωστας-
Άβαταρ μέλους
Lefkoulis

Λάστιχα: Dynapro AT-M (RF10)
Διάσταση ελαστικών: 215/80/15
Suspension: Calmini+Mad+KYB+Bits
Aka: Καναδός
Name: Κωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό Βαγγελας » Τετ Ιαν 23, 2013 7:22 pm

Φιλε Γιαννη ας προσθεσω και εγω την σκεψη μου,και εσυ αποφασιζεις?
1ον Οτι και να κανεις.σκεψου σε ποιους και ποσους απευθυνεσαι
2ον Το Φαγητο το εχω σε περισσοτερη εκτιμηση,πιστευω οτι αντεχει περισσοτερο,και μιας και μιλαμε για φαγητο ακου,
3ον Παιδακι κοτοπουλο στα καρβουνα μαριναρισμενο απλα απαιχτο θα σου πω πως γινεται αν ενδιαφερεσαι,
4ον φυσικα θα υπαρχουν και ολα τα υπολοιπα,πιτες ψημενες στα καρβουνα χωρις λαδια,καλαμακι,κεμπαπ,
μικρο μαγαζι, Ντελιβερι και το παιδακι κοτοπουλο θα το βαλεις σε ολα τα σπιτια? ;-)
ΛΕΩ ΠΑΝΤΑ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ,ΓΙΑ ΝΑ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΗ ΛΕΩ.
Άβαταρ μέλους
Βαγγελας
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: 215/65/16
Suspension: MAMA ελατ/βιμορς αμο
Aka: κριος
Name: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δημοσίευσηαπό Νικόλας » Τετ Ιαν 23, 2013 8:53 pm

Φίλε Γιάννη,επειδή κι εγώ δεν είμαι σε καλύτερη φάση,πάρε μια απόφαση και θα έρθω κι εγώ για δουλειά.
Με το καλό ότι κι αν κάνεις.
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ !!!
Άβαταρ μέλους
Νικόλας

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Suspension: Πολυ σκληρή
Aka: Παλαμίδας
Name: Νικός

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Πέμ Ιαν 24, 2013 1:19 am

Τζόνι εγώ θα σου πω απλά την εμπειρία μου στην Πάτρα....
Από τότε που κάποιοι κεντρικοί δρόμοι πεζοδρομήθηκαν, με στόχο να "τονώσουν την αγορά", το τι καφετέριες (κάθε λογής - ορθάδικο σαν αυτό που είπε η Νίνα, αλλά και τραπεζοκαθιστάδικες) ΔΕΝ ΛΕΓΕΤΑΙ! :shock: Καταντήσαμε η πόλη του καφέ... Τα μαγαζιά δουλεύουν..! Αλλά κάποια άλλα περιφερειακά των πεζόδρομων... :whistle: Στην Τρίπολη δε ξέρω τι γίνεται... Συζήτα λίγο και με το Γιάννη Ρ. ;-) που έχει δουλέψει και νύχτα... :idea:
Ο καφές πάντως πουλάει ακόμα :idea:

Επίσης, αν κάποιο μέλος γνωρίζει να δώσει κατευθύνσεις στο φίλο μας για ένταξη σε κάποιο επιδοτούμενο πρόγραμμα (νέων επιχειρήσεων, νέων επιχειρηματιών, κλπ) ας δώσει τα φώτα του...
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό Vasilis » Πέμ Ιαν 24, 2013 1:24 am

Όλο το θέμα είναι η τοποθεσία του μαγαζιού(καφετέριας όπως ανέφερες) γιατί βάση αυτής κρίνεται ο 'χαρακτήρας του μαγαζιού'.
Αν είναι κοντά σε υπηρεσίες ή πλατεία θες κάτι πιο μεγάλο σε χώρο για να έχεις και καρέκλες και τραπέζια και πιο μεγάλη ποικιλία σε αυτά που θα προσφέρεις!!
Αν είναι πάνω στο δρόμο και υπάρχει δυσκολία στο να παρκάρει κάποιος ή είναι καλό και γρήγορο πέρασμα θες ένα πιο μικρό μαγαζί με λιγότερα βέβαια πράγματα αλλά πολύ πιο γρήγορη εξυπηρέτηση!!
Αν υπάρχει κάτι άλλο παρόμοιο εκεί κοντά,αν,αν...Υπάρχουν πολλά που πρέπει να σκεφτείς,είπα 2,3 τυχαία εγώ!!
Σαν ιδέα πάντως πολύ καλή και το σημαντικότερο είναι ότι θα είναι κάτι δικό σου!!Με σωστές κινήσεις,μεράκι και επαγγελματισμό δύσκολα κάποιος χάνει ;-)
Εδώ http://www.loutrakiblog.gr/2013/01/500.html θα δεις για κάποιες καινούργιες επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ(για 500 επαγγέλματα μικρομεσαίων επιχειρήσεων).Στο έβαλα μήπως τυχόν είναι μέσα αυτό για το οποίο ενδιαφέρεσαι και γλυτώσεις κάποια λεφτά στο ξεκίνημα σου!!
Καλή επιτυχία φίλε!! :D :pray:
ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΩΡΑΙΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
Άβαταρ μέλους
Vasilis

Aka: Ρουλετακιας-Ζαρακιας-Texakias
Name: ΒΑΣΙΛΗΣ

Δημοσίευσηαπό char » Πέμ Ιαν 24, 2013 2:02 am

Φίλε Γιάννη, δεν έχω κάποια έξυπνη ιδέα για να βοηθήσω! :(
Σου εύχομαι όμως, με όλη μου την καρδιά, να πετύχει οτιδήποτε κι αν διαλέξεις να κάνεις! :handgestures-fingerscrossed:
"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Πέμ Ιαν 24, 2013 2:08 am

Φίλε μου να σου πάνε όλα καλά και να πιάσει κόσμο όταν το ανοίξεις.
Ιδέες δεν έχω να σου δώσω ούτε ξέρω τί και πώς.
Θα σου πω ένα πράγμα όμως σαν καταναλωτής.
Υψηλή ποιότητα, χαμηλή τιμή!! Και να ξέρεις πως γίνεται αυτός ο συνδιασμός πολύ εύκολα και με κέρδος κιόλας, όταν μιλάμε για καφέδες!!

Όλα τα καλά φιλαράκι!! :goodluck:

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό DimitrisGV » Πέμ Ιαν 24, 2013 2:20 am

Φίλε Γιάννη, καταλαβαίνω απόλυτα αυτό που βιώνεις, αφού εδώ και αρκετό καιρό για διάφορους λόγους που δεν είναι του παρόντος είμαι σε παρόμοια κατάσταση. Φοβάμαι ότι κανείς μας δεν μπορεί να σου δώσει με σαφήνεια και ασφάλεια κάποιες οδηγίες στα πλαίσια ενός θέματος σε ένα forum. Οτι και να λέμε εμείς, σημασία έχει εσύ πως "αισθάνεσαι" και που "πατάς". Ποια είναι η αφετηρία σου και ποιο το όνειρό σου για την επιχείρηση που σκέφτεσαι να κάνεις.

Αρα, προκειμένου να μην σε μπερδέψω, σου λέω εξαρχής ότι η θέση από την οποία μιλάω είναι με βάση την 10ετή εμπειρία κατέχοντας ανώνυμη εταιρεία με αρκετούς εργαζόμενους. Ισως είναι αδόκιμη για αυτό που σκέφτεσαι να κάνεις εσύ, αλλά σίγουρα θα σου δώσει κάτι.

Η αίσθησή μου είναι ότι μία τέτοια επιχείρηση, δηλ. καφετέρια - αλλά γενικότερα η εστίαση είναι ένα δύσκολο αντικείμενο που εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως η τοποθεσία, το στήσιμο του μαγαζιού, και άλλους παράγοντες τοπική κοινωνία, δημόσιες σχέσεις, ποιότητα υπηρεσιών κτλπ. Σε γενικές γραμμές είναι βραχύβια επένδυση με υψηλό ρίσκο, που αποτελείται από μεγάλη επένδυση σε μικρό χρόνο και με μεγάλη απόδοση αν πάει καλά. Βάλε με το μυαλό σου καφετέριες με πολύ μεγάλη επιτυχία για πολλά χρόνια. Καμμία. Κάνουν τον κύκλο τους, είναι της μόδας, και μετά κλείνουν ή αλλάζουν ριζικά, μαγαζί , διεύθυνση, όλα. Βέβαια υπάρχουν και αυτές που μένουν για πολλά χρόνια που πιθανώς ξέρεις με ένα σταθερό κύκλο εργασιών που εξασφαλίζουν μια καλή διαβίωση στους ιδιοκτήτες με τη δική τους πάντα συμμετοχή.

Δεν ξέρω αν γνωρίζεις το αντικείμενο, και δεν εννοώ σας πελάτης, κάθε αντικείμενο είναι εντελώς διαφορετικό "από μέσα". Ισως βέβαια αυτό δεν παίζει καταλυτικό ρόλο, προσωπικά μάλιστα έχω καταλήξει ότι καλύτερο είναι να μην το γνωρίζεις ή για να το πώ καλύτερα να μην συμμετέχεις ενεργά στην καθημερινή δουλειά, δηλ. να μην εκτελείς χρέη υπαλλήλου αλλά να αφοσιωθείς μόνο στο επιχειρήν. Αυτό βέβαια δεν γίνεται, όλοι την πατάμε, και νομίζουμε ότι το κάνουμε καλύτερα και ότι εισφέρουμε σε χρήμα με το έργο μας, άσε που μας αρέσει κιόλας να συμμετέχουμε. Δυστυχώς όμως έτσι δεν είμαστε επιχειρηματίες, αλλά αυτοαπασχολούμενοι. Αναλωνόμαστε με την καθημερινότητα. Αν τα πράγματα πάνε καλά δεν είναι καθόλου κακό, αλλά είναι διαφορετικό.

Μεγάλο ρόλο παίζει, όπως φαίνεται και από όσα είπα παραπάνω, η έννοια "επιχειρηματίας". Λογιστικά, ταμεία, εφορίες, προσλήψεις-απολύσεις, διαχείρηση προσωπικού κλπ. Αν δεν το έχεις μην το τολμήσεις. Φαίνεται απλό, αλλά δεν είναι. Σκέψου ότι η επιχείρηση βασίζεται στην μετατροπή της εργασίας σε χρήμα. Ουσιαστικά πρέπει η παραγόμενη εργασία να είναι Χ, και να έχεις έσοδα 3Χ. χ για τον μισθό του εργαζόμενου, χ για τα έξοδα και χ για το κέρδος σου. Αν εσύ ο ίδιος είσαι ο εργαζόμενος, σου φτάνουν τα 2χ, έτσι για να είναι κανείς αυτοαπασχολούμενος. Πολύ μπακαλίστικο, αλλά μας δίνει ένα μέτρο.
Να σημειώσω ότι η εστίαση (καφέ, εστιατόρια, μπαρ κλπ) έχουν πιθανά και άλλες προεκτάσεις, που δυστυχώς δεν τα γνωρίζουμε οι περισσότεροι, όπως υγειονομικά, αστυνομίες, κυκλώματα, προστασίες κλπ. Μιλάω βέβαια γενικότερα από αυτό που νομίζω ότι αναφέρεις, αλλά ποτέ δεν ξέρεις.

Θα μπορούσα να πώ κι' άλλα, αλλά ούτε να σε φοβήσω θέλω, ούτε να σε αποθαρρύνω. Απλά να σε κάνω να σκεφτείς 1-2 πράγματα ακόμη πριν το αποφασίσεις, ώστε να είσαι πιο έτοιμος όταν το κάνεις. Έτσι για να με κεράσεις ένα καφέ όταν έρθω στο μαγαζί αου :wink:

Για προτάσεις τώρα, μια καλή ιδέα ίσως θα ήταν να εξετάσεις τις πιθανότητες franchise. Ανάλογα πάντα με το ύψος της επένδυσης που είσαι διατεθιμένος να κάνεις, θα βρείς κάτι που να σου ταιριάζει. Μπορεί να χρειαστεί να πληρώσεις το "όνομα" αλλά ουσιαστικά αυτό που παίρνεις πίσω είναι όλη η τεχνογνωσία. Μπαίνει κατευθείαν η επιχείρηση σε ένα ρυθμό από το πρώτο λεπτό, χωρίς κινδύνους στο "operation". Εμπεριέχει δηλαδή λιγότερο ρίσκο, με λιγότερα έσοδα όμως (ποσαστά εισπράξεων) ή μεγαλύτερο αρχικό κεφάλειο.

Πρόσεξε καλά το κεφάλαιό σου. Και μόνος σου να επιχειρήσεις, φρόντισε το κεφάλαιο κίνησης να σε καλύπτει για αρκετό διάστημα (1 χρόνος νομίζω είναι αρκετός) ακόμη και αν δεν βγάλει καθόλου έσοδα. Μην κάνεις υποθέσεις με τα έσοδα. Θελω να πώ, ότι τα έξοδα μπορείς με ακρίβεια να τα μετρήσεις για τον πρώτο χρόνο πχ έστω ότι είναι 12 με τα 5 από αυτά μπροστά στην αρχή. Για τα έσοδα μονο εικασίες μπορείς να κάνεις χωρίς βεβαιότητα, ας υποθέσουμε ότι υπολογίζεις τον πρώτο χρόνο 9. Αν έχεις κεφάλαιο 6 μην προχωρήσεις. Αν έχεις κοντά στα 12 κάντο. Δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα, και ειδικά σε τέτοιες περιπτώσεις μην παίζεις.
Επίσης, αν και θα έπρεπε, για την Ελλάδα που βρισκόμαστε να είσαι προσεκτικός με τις τράπεζες. Καλό θα ήταν να τις αποφύγεις, αν δεν γίνεται πρόσπάθησε και πιεσέ το. Μην είναι γαλαντώμος.

Γιάννη, ξαναλέω ότι μεταφέρω απλά την άποψή μου. Καθαρά ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΗ. Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι συμβουλός επιχειρήσεων. Οτι περιγράφω είναι από την εμπειρία μου 10-15 χρόνια με επιχειρήσεις.
Στη θέση σου θα μέτραγα προσεκτικά τα βήματά μου. Με ένα 1 μήνα διαφορά στο άνοιγμα δεν χάλασε και ο κόσμος, ίσως μάλιστα δεδομένων των συγκυριών στη χώρα μας ίσως είναι και καλύτερα. Τόλμησε το, αλλά κάντο με σύνεση.

Καλή επιτυχία, και μου χρωστάς όχι ένα αλλά δύο καφέδες για τα τόσα που έγραψα. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

(Sorry αν έγινα κουραστικός)
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.
Άβαταρ μέλους
DimitrisGV
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: Yokohama GEO A/Τ-S
Suspension: MAD
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό paris-kalamata » Πέμ Ιαν 24, 2013 9:58 am

θα ηθελα να πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη μιας και ειμαι 'γειτονας' σου απο την καλαματα.λοιπον,επειδη και οι δυο ζουμε σε μικρες πολεις ειναι διαφορετικα απο τις μεγαλυτερες απο αποψη των χωρων που θα μπορουσες να φτιαξεις το μαγαζι.δηλαδη,σε εσασ και εμας ο κοσμος δεν συγκεντρωνεται σε πολλα μερη,αλλα σε ενα.στην πλατεια μας εμας ειναι ολα τα καφε,τωρα το χειμωνα γιατι το καλοκαιρι αλλαζει.εσυ δεν εχει παραλια.αρα πρεπει να σκεφτεις που πηγαινει ο κοσμος συνεχεια.εχω ερθει τριπολη να παιξω μπαλα και θυμαμαι εναν πεζοδρομο.δεν ξερω αν εχει γινει κατι αλλο.επισης παιζει ρολο το πως θα το φτιαξεις και ΦΥΣΙΚΑ οι δημοσιες σχεσεις που σε μια μικρη πολη αν εισαι γενικα κοινωνικος θα ξερεις τους παντες,οπως εδω εγω στην καλαματα.οπως προανεφερε πριν και ενα μελος μην βιαστεις,βαλτα ολα κατω και σκεψου καλα... ;-) ;-)
Τέσσερα πράγματα στη ζωή δε γυρίζουν πίσω. Οι στιγμές που έζησες, οι πράξεις που έκανες, τα λόγια που είπες και οι ευκαιρίες που έχασες....!!
Άβαταρ μέλους
paris-kalamata
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: cooper 225-70-15
Suspension: μανουλα
Aka: buffon
Name: παρις

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 20 επισκέπτες