Ορίστε... Δεν ξέρω κατά πόσο είναι εύκολο να βρεθούν τα υλικά αλλά... η προσπάθεια αξίζει...
Στη όψη είναι σε πολλές μορφές από πιάτο με κιμά έως λουκάνικο... Η γεύση του


Λοιπόν η συνταγή
Συστατικά
-> Στομάχι από πρόβατο ή το έντετο από βόδι. Τα καθαρίζουμε σχολαστικά και το ζεματάμε, γυρνάμε το μέσα έξω και βουτάμε σε κρύο αλατισμένο νερό για όλο το βράδυ.
-> καρδιά και τους πνεύμονες ενός αρνιού
-> 450g τρίμματα βοδινό κρέατος ή αρνί, λιπαρά και άπαχα
-> 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
-> 225g πλιγούρι βρώμης
-> 1 κουταλιά της σούπας αλάτι
-> 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
-> 1 κ.γ. αποξηραμένα κόλιανδρο
-> 1 κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
-> νερό, αρκετό για να μαγειρευτεί το τούμπανοφαγητό
-> απόθεμα από τους πνεύμονες και τα τρίμματα
Και τώρα οι γυναίκες ΕΞΩ απο την κουζίνα...!! Άρχιζει το καλό!!
Πλένουμε τους πνεύμονες, την καρδιά και το στομάχι (εάν χρησιμοποιούμε). Τα πετάμε σε ένα μεγάλο τσουκάλι (κατσαρόλα) με κρύο νερό, με τα τρίμματα από το κρέας και τα αφήνουμε να βράζουν για κάνα 2ωρο.
Όταν ψηθεί, τα σουρώνουμε και τα παρατάμε στην άκρη.
Ψιλοκόβουμε τους πνεύμονες, την καρδιά και τα τρίμματα.
Βάλτε το μείγμα (από πάνω) σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το πλιγούρι και τα καρυκεύματα. Ανακατεύουμε καλά και αν είναι βάζουμε και λίγο από το νεράκι που τα βράσαμε για να είναι υγρούλι. Πρέπει να είναι μαλακούλι.
Πέρνουμε μια κουτάλα, την μπίγουμε μέσα στο μείγμα και μετά στο στομάχι του προβάτου, έτσι ώστε να είναι ακριβώς πάνω από μισογεμάτο. Ράβουμε το στομαχοκ με ισχυρό νήμα και του κάνουμε μια-δυο τρύπες για να μην αναπαραστήσουμε την χιροσίμα μέσα στο φούρνο.
Βάζουμε τα χάγγις σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό (αρκετό για να την καλύψει) και μαγειρεύουμε για 3 ώρες χωρίς καπάκι. Όταν χρειαστεί προσθέτουμε νερό για να είναι καλύμμένα.
Για σερβίρισμα κόφτε το και απολαύστε...
Αλλιώς αν βαριέστε...
Καλή όρεξη!


