Δεν ξέρω ρε παιδιά αρχίζω και τα χάνω λίγο με το θέμα... Από την μια στεναχωριέμαι και από την άλλη δεν μπορώ να κάνω κάτι. Στεναχωριέμαι πάρα πολύ που ο κόσμος φεύγει από τον τόπο του και πιο πολύ στεναχωριέμαι γιατί οι περισσότεροι "δεν ξέρουν που τους παν τα 4".
Τα μαζεύουν και πάνε σε άλλες χώρες όπου άκουσαν πως είναι καλύτερα ή είχαν πάει διακοπές...Με αυτό το κριτήριο δεν σβήνεις μια ζωή και πας να αρχίσεις άλλη.... Φοβάμαι και τρέμω για αυτούς που έφυγαν έτσι (και είναι πολύ), γιατί θα έρθει η στιγμή (σύντομα) και θα πουν καλύτερα στην Ελλάδα... Προσωπικά μου λένε όλοι να μείνω στην Αγγλία και να καβατζωθώ εκεί κάπου... Δεν παίζει αυτή η περίπτωση για 2 κύριους λόγους.
i) Ακούω όλοι και λένε, και εγώ ακόμη, όταν θέλουν να δώσουν παράδειγμα καλής οργάνωσης και χώρας αρχίζουν με την φράση
Στην Αγγλία είναι έτσι και έτσι και το ένα και το άλλο....

χμμμμ εγώ στα 4 χρόνια που ΕΖΗΣΑ εκεί και δεν ήμουν διακοπές κατάλαβα κάτι άλλο... Για ποιά ακριβώς οργάνωση μου λέγαν όλοι τόσα χρόνια? Το μόνο που τους παραδέχομαι είναι ότι όλα μπορείς να τα κάνεις από το ιντερνετ. Από το να παραγγείλεις πίτσα μέχρι να πληρώσεις την τράπεζα, το ρεύμα κτλ. Αλλά αυτό το γεγονός δεν υπερκαλύπτει το γεγονός ότι αν βγεις έξω μετά τις 5 το απόγευμα είναι όλοι (κουστουμαρισμένοι και μη) τύφλα από το μεθύσι... Επίσης δεν καλύπτει το ότι μπορεί να βγείς έξω το βράδυ και τα NEDs να σε μαχαιρώσουν για πλάκα... ή το γεγονός ότι πηδιούνται και ξερνάνε σε κάθε στενό... Τέλος πάντων είναι πολλά.. και δεν μίλησα καν για τον καιρό ή την μοναξιά που θα φάνε γιατί εκεί δεν έχει τα φιλαράκια σου... Έδώ να προσθέσω πως αυτά τα έζησα στο Εδιμβούργο που θεωρείται μέρος κουλτουρας και κλαιν μάιν in the mind τελικά, αλλά φανταστείται τί θα παίζει σε άλλα μέρη....
ii) Στο δευτερό συμφωνώ με τους 2 παραπάνω παρόλο που έχουν διαφονία... Είναι λίγο ναι μεν αλλά η φάση...
Είναι άτομα της ηλικίας μου πάνω κάτω (23) που τελειώνουν και λένε πως εγώ θέλω να δουλέψω "σε θέση". Ίσως να υπάρχουν και μεγαλύτεροι οι οποίοι έχουν το ίδιο σκεπτικό του "δεν δουλεύω εκεί εγώ" ή "σιγά μην κάνω αυτό εγώ ρε με τέτοιο πτυχίο" ή "δεν το κάνω ρε και αν με δει κανένας γνωστός". Λοιπόν επειδή τα έχω ακούσει αυτά, αυτοί που τα λένε μπορούν να μαζέψουν την βαλίτσα τους και να σηκωθούν να φύγουν... Θα τους βοηθήσω να φύγουν και πιο γρήγορα. Γιατί δεν μπορώ να βλέπω μια ολόκληρη οικογένεια να πνίγεται και να λέει ο άντρας και οι γυναίκα πως δεν βρίσκουν δουλειά την στιγμή που τους προτείνεις δουλειά γραμματείας σε γραφείο επειδή "γραμματεία?? ξέρεις τι πτυχίο έχω εγώ? Μηχανολόγου." Χέστηκα κύριε για το πτυχίο σου!! δουλειά σου προσφέρω γιατί βλέπω ότι παλεύεις μέρα με την μέρα... Λοιπόν τέτοια άτομα να πάνε να πεθάνουν πιο πέρα. Τέλος με αυτούς. Τώρα οι άνθρωποι που ΨΑΧΝΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ και δεν είναι στα social media να κλαίνε την μοίρα τους ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ και ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ. Ένα μέλος του κλαμπ προ ημερόν είχε έρθει σε καφέ χάλια και στεναχωρημένος πως δεν έχει δουλειά και όλα αυτά. Εκεί στεναχωρήθηκα και έγινα ράκος, αλλά περίμενα να ακούσω για να είμαι ειλικρινής και λέει πως τουλάχιστον δουλεύει την ώρα που οι άλλοι απλά κλείνουν και κάθονται... Στον επόμενο καφέ περιχαρής (και μαγκιά του) ότι υπάρχει μια ανάκαμψη και ότι τα φέρνει βόλτα. Συγχαρητήρια και σε αυτόν λοιπόν. Συγχαρητήρια σε όσους προσπαθούν.
Είναι μια φράση που λέει πως "έχεις 0% πιθανότητες να πετύχεις κάτι αν δεν το προσπαθήσεις" συνεπώς κάθε προσπάθεια ανταμείβεται. Και όχι δεν εννοώ πως θα κατέβει ο καλός θεούλης και θα σου πει πάρε 1000 ευρώ επειδή προσπάθησες. Εννοώ πως μακροπρόθεσμα θα έχεις αποτέλεσμα.... Η μάνα μου χωρίς να ξέρει Αγγλικά συνενοήθηκε με Εδιμβούργο και Άμστερνταμ για να μου βρει την βαλίτσα που είχε χαθεί... Ακόμα αναρωτιέμαι πως...
Επειδή έχω ξεφύγει λίγο και το ποστ είναι λίγο μεγάλο να κλείσω εδώ λέγοντας πως η οικογένεια, τα άτομα και η συμπόνια που θα βρεις στην χώρα σου, δεν πρόκειται να βρεθούν πουθενά αλλού... Και όχι ξεκόλλα!!! Συμπόνια από τους φίλους σου δεν είναι ζητιανιά... Βλάκα έλληνα! Τα δανικά ιδανικά σου σε φάγανε. Άντε τράβα λίγο στην φύση με κάνα φίλο σου και μετά θα σου πω εγώ ποιος θα θέλει να φύγει... Τις εύκολης λύσης είμαστε όλοι και με το που σφίξει λίγο το ζωνάρι... την σκαπουλάρουμε...
**Υπάρχουν και άλλες κατηγορίες ανθρώπων αλλά είμαι σίγουρος πως όλο και κάποιος θα μου δώσει πάτημα να τους γράψω, όπως π.χ. νέοι που έψαξαν και δεν βρήκαν τίποτα γιατί "προυπηρεσία", άνθρωποι που δεν πληρώνουν κτλ