είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός..

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός..

Δημοσίευσηαπό LEADER » Τετ Φεβ 22, 2012 1:44 am

Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός:
27 λόγοι και ένα παράπονο

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει τις τελευταίες ημέρες ένα κείμενο το οποίο φέρει τον τίτλο «Είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός: 27 λόγοι και ένα παράπονο».
Το εν λόγω κείμενο κυκλοφορεί ευρέως τόσο στα κοινωνικά δίκτυα, όσα και από e-mail σε e-mail και με πολύ καυστικό τρόπο καταδεικνύει τις διαφορές των Ελλήνων με τους Γερμανούς.
Ακολουθεί αυτούσιο το κείμενο:
1) Πίνω νερό όταν διψάω και μπύρα όποτε θέλω διότι το νερό εμφιαλωμένο ή βρύσης δεν είναι ούτε... στυφό, ούτε άνοστο, ούτε πανάκριβο.
2) Με χοντρές, αθλητικές, λευκές κάλτσες φορώ αθλητικά παπούτσια και όχι σανδάλια...
3) Δε μου χρειάστηκε ποτέ να στήσω μνημείο - υπόλειμμα κανενός τείχους αίσχους για να μου θυμίζει κατάπτυστη διχοτόμηση του έθνους μου, φοβούμενος πιθανή επανάληψη στο μέλλον.
4) Έχω θετική σκέψη, αισιοδοξία, ελπίδα και πίστη και χωρίς να καταναλώσω απίστευτες ποσότητες αλκοόλ.
5) Δεν πιστεύω σε φυλετικές ή άλλες ανωτερότητες, αλλά στο σεβασμό της αξίας και στην προστασία κάθε ανθρώπου.
6) Δεν προκάλεσα δύο δηλωμένους, κι έναν τρίτο υποβόσκοντα, παγκόσμιους πολέμους.
7) Δεν αιματοκύλησα την ανθρωπότητα, δε σκότωσα αμάχους, δεν κατεδίωξα φυλές ή άλλα έθνη, δεν έστησα στρατόπεδα συγκέντρωσης, δεν υπέταξα λαούς, δε ρήμαξα χώρες.
Για την παρασκευή σαπουνιού περιορίζομαι στη χρήση ελληνικού ελαιολάδου.
9) Δε χρωστάω πολεμικές αποζημιώσεις και κατοχικά δάνεια.
10) Δεν σφετερίστηκα ξένους πολιτισμούς κι αρχιτεκτονικές τεχνοτροπίες (γιατί διέθετα δικούς μου), δεν κατέκλεψα αρχαιότητες, δεν υφάρπαξα αγάλματα και θησαυρούς.
11) Δεν είμαι απόγονος του Αδόλφου Χίτλερ.
12) Κάνω την αυτοκριτική μου. Αργά, ανώφελα, άκαιρα ίσως. Έχω κάνει λάθη, πολλά και μοιραία, πλην όμως τ' αναγνωρίζω και πολεμάω. Όπλα δεν καταθέτω, άλλωστε, δεν το έκανα ποτέ (θα το θυμάσαι άσπονδε φίλε γερμανέ, όταν γύρευες να με λειώσεις με τη μπότα της βέρμαχτ...). Κριτής των πάντων, διαιτητής και νταβατζής δε χρήζομαι. Δε μου ταιριάζει ο ρόλος ούτε του δοσίλογου, ούτε του χαφιέ.
13) Χαμογελώ και στη χαρά και στην απόγνωση. Ξέρω, σε προβληματίζει, άσπονδε φίλε γερμανέ, αλλά τι τα γυρεύεις... Είναι στο DNA μου το γέλιο, δουλειά δική μου!
14) Επάνδρωσα τις βιομηχανίες της Γερμανίας με φιλεργατικούς, φιλότιμους, φιλήσυχους Έλληνες μετανάστες (γκασταρμπάιτερ) κρατώντας τους τεμπέληδες, ανεπρόκοπους κι άχρηστους στη χώρα μου.
15) Διέδωσα σε όλους την αξιοπιστία των Siemens συσκευών γερμανικής κατασκευής και χρεώθηκα το σκάνδαλο του χρηματισμού, της μίζας και της δωροδοκίας, αφού έκανα γαργάρα την ευθύνη του γερμανού που δωροδόκησε. Η ενοχή βαραίνει μόνον εκείνον που δωροδοκεί; Μάλλον...
16) Χαίρομαι και τον ήλιο και τη θάλασσα της μεσογείου... Κλισέ, αλλά αληθές. Κι έχω μια μικρή υποψία ότι σ' ενοχλεί, άσπονδε φίλε γερμανέ...
17) Στην ταβέρνα κερνάμε (άγνωστη έννοια).... Ποτέ ρεφενέ, ποτέ ο καθένας τα δικά του, ποτέ κομπιουτεράκι - γερμανικό σύστημα, όπως είθισται να λέμε εμείς οι ταπεινοί οφειλέτες σου.
18) Δανείζομαι, δεν αντιλέγω. Πληρώνω ακόμη τις πληγές παλιών και πρόσφατων κατακτητών που θώπευαν στο λίκνο τους οι χώρες οι δήθεν προοδευμένες κι αξιοζήλευτες, με μηχανισμούς, συστήματα, προγράμματα σαν τη δική σου.
19) Δε σκύβω το κεφάλι, κι είναι κουσούρι μου. Θα βόλευε καλύτερα να προσαρμοζόμουν στο νταχάου ή το άουσβιτς... Τι σου θύμισα τώρα;;;
20) Το γλωσσικό μου ιδίωμα μου επιτρέπει να προφέρω οποιαδήποτε ομιλούμενη γλώσσα χωρίς να αντηχεί διαταγή, επιβολή ή κακόηχη προφορά.
21) Δεν επέλεξα την Αγγέλα. Μου την επέβαλαν. Μα τι φάτσα; Προτιμώ τα playmobil...
22) Δεν αποδίδω στους άλλους, και δη στους Έλληνες, τις ευθύνες για όλα τα δεινά από γεννήσεως κόσμου.
23) Δε συνοδεύω όλα τα πιάτα μου με βραστό λάχανο, βραστές πατάτες και λουκάνικο...Έλεος, λίγη φαντασία δε βλάπτει...
24) Διαθέτω ανοιχτά καταστήματα γιορτινές ημέρες, αν και τεμπέλης, για να προσφέρω καφέ ή φαγητό...
25) Γιορτάζω κι άλλες μέρες πλην Χριστουγέννων, σε πείσμα των καιρών, της κατοχής, της ύφεσης και της εξαθλίωσης.
26) Υποθάλπω πρώτα τους συνανθρώπους μου και στη συνέχεια τα ζώα.
27) Έχω οικογένεια σφιχτή γροθιά. Ενοίκιο δεν πληρώνω στους γονείς μου, παρότι ζω μαζί τους, κι ας ενηλικιώθηκα προ πολλού. (Φρόντισαν άλλοι να μην μπορώ να ζήσω μόνος).
Ένα παράπονο έχω μόνο:
Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ... Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα.... Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας....
Άβαταρ μέλους
LEADER
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: BF A/T
Suspension: bilstein,MAD +5
cb: Όχι

Re: είμαι περήφανος που δεν είμαι Γερμανός..

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Τετ Φεβ 22, 2012 9:10 am

Ωραίο κείμενο :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό dimitriszim » Τετ Φεβ 22, 2012 9:42 am

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Να αγκαλιάζεις όσο πιο συχνά μπορείς τους ανθρώπους που αγαπάς πριν γίνουν..........φωτογραφίες.......!!!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Δημήτρης
Άβαταρ μέλους
dimitriszim

Λάστιχα: Dunlop Sj6 235/55/18
Suspension: ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΗ
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τετ Φεβ 22, 2012 10:41 am

Να σας πω την αλήθεια με χαλάει όλο αυτό που συμβαίνει με την Γερμανία απέναντι μας αλλά..... δεν ξέρω αν είναι σωστό να κατηγορούμε ένα ολόκληρο έθνος για τις αποφάσεις των πολιτικών τους και τις πράξεις τους έναντι σε εμάς... όπως ακριβώς συμβαίνει και με εμάς.
Μας χτυπάνε παγκόσμια...μας υποτιμούν και μας βρίζουν αλλά εμείς δεν φταίξαμε κάπου αν οι κυβερνήσεις μας επί σειρά ετών έκαναν μοιραία λάθη.
Αυτό το κείμενο δεν με κάνει να είμαι καλύτερος άνθρωπος έναντι των Γερμανών.... με κάνει ρατσιστή.
Έχω μια φίλη Γερμανίδα που κάθε μέρα αναρτά βιντεάκια στον τοίχο της στο facebook υπέρ της Ελλάδας και βλέπω και τα σχόλια Γερμανών φίλων της που σε καμία περίπτωση δεν μας υποβαθμίζουν παρά μας υποστηρίζουν.....
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
cb: Ναι
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό Νικόλας » Τετ Φεβ 22, 2012 10:48 am

Σωστός ο Τάσος. :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗ ΓΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΩ !!!
Άβαταρ μέλους
Νικόλας

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Suspension: Πολυ σκληρή
Aka: Παλαμίδας
Name: Νικός

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Τετ Φεβ 22, 2012 10:59 am

Τασο,συμφωνω απολυτα μαζι σου.Η αληθεια βεβαια ειναι οτι οι συμπατριωτες μας στη Γερμανια ακουνε διαφορα οχι και τοσο κολακευτικα απο τους Γερμανους.Αυτο ομως δεν ειναι αρκετο για να σιχτιρισουμε ολον τον γερμανικο λαο.
Μπορουμε φυσικα να μποικοταρουμε τα γερμανικοολανδοφιλανδικα προιοντα και να αγοραζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Τετ Φεβ 22, 2012 11:05 am

Τάσο μου μάλλον η φίλη σου επιβεβαιώνει τον κανόνα......Είναι η νοοτροπία του λαού. Το κείμενο κρύβει πολλές αλήθειες . Ας μην ξεχνάμε οτι ο Χίτλερ είχε σχεδόν την καθολική στήριξη του λαού :wink:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Τετ Φεβ 22, 2012 11:17 am

Δεν ξέρω Νίκο μου τι να πω... έχεις δίκιο σε αυτό!!!
Απλά είμαι περήφανος που είμαι Έλληνας και όχι που δεν είμαι κάτι άλλο.... :wink:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Δημοσίευσηαπό fluflitsa » Τετ Φεβ 22, 2012 12:26 pm

Μανάρια μου τα κάναμε σαλάτα!!!
Tiguan 1.4 Escape
Άβαταρ μέλους
fluflitsa

Λάστιχα: Geolandar A/T-S
Name: Νίνα

Δημοσίευσηαπό mitsosvitara » Τετ Φεβ 22, 2012 12:36 pm

:clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
Άβαταρ μέλους
mitsosvitara
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: bf goodrich mt
Aka: mitsosvitara
Name: ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τετ Φεβ 22, 2012 2:12 pm

Είναι περίεργη φάση. Και εγώ μια νευριάζω και τους κράζω και μια δεν με ενδιαφέρει γιατί πολύ απλά ξέρω την ιστορία τους οπότε ότι και να μου πει θα του απαντήσω κι θα ντραπεί πολύ παραπάνω από εμένα...

Όσο για το...
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Μπορουμε φυσικα να μποικοταρουμε τα γερμανικοολανδοφιλανδικα προιοντα και να αγοραζουμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ.

Ναί όντως :lol: :lol: να τα πληρώσουμε και 10 φορές ακριβότερα... Εκεί χάσαμε το παιχνίδι το μεγάλο... Στο εμπόριο.. Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ η Ελλάδα να εισάγει λεμόνια... Δηλαδή το λεώ και μου σηκώνεται η τρίχα ρε παιδιά! Εισάγουμε ΤΑ ΠΑΝΤΑ!! και μεταξύ μας αν δεν ήταν η Κύπρος δεν θα εξήγαμε ούτε και το λάδι... Δεν θέλω να μιλήσω άσχημα για τους ανθρώπους διότι δεν ξέρω τι ακριβώς γίνεται αλλά πιστεύω πως οι γεωργοί έπερναν τόσα λεφτά και τελικά αντί για πρώτες ύλες αγόραζαν σπίτια και Cayenne. και λογικό είναι βεβαίως όταν ο γεωργός βγάλει την μισή ποσότητα επειδή "δεν του έφτασαν τα λεφτά" να το βάλει και πιο ακριβά... και είναι μια αλυσίδα.. Οπότε... και τα πραματάκια του lidl και τα όχι ντόπια από μεγάλα super market είναι μια χαρά....
Άκουσε εκεί... 10 φορές πάνω η τιμή επειδή είναι ελληνικό προιόν... Βρεεεε ούυυυυστ!!!

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
Εργάτης: Όχι
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τετ Φεβ 22, 2012 2:31 pm

LEADER έγραψε:Συναίσθηση δεν έχω της αξίας μου, της ιστορίας, της δύναμής μου, των δυνατοτήτων, των αξιώσεων, της μεγαλοσύνης μου. Κι εδώ είναι που δεν έχεις φταίξει μόνον εσύ, άσπονδε φίλε γερμανέ... Έφταιξαν άλλοι, μαζί ή πριν από σένα.... Ο τελευταίος λόγος, όμως, είναι δικός μου, δεν αργεί κι είναι προς όλους σας....

Στο τελος πιστευω τα λεει ολα :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Φεβ 22, 2012 2:58 pm

Ένα πράγμα θα πω που διαισθάνθηκα και σιγοψιθύρισα μπαίνοντας στην κεντρική πλατεία του Μονάχου και αντικρύζοντας τα επιβλητικά αλλά χοντροειδή κατασκευάσματα και την βαρυά αίσθηση που σου αποπνέουν :arrow:
''Πω πω αυτός ο Λαός είναι γεννημένος για να ξεκινήσει και τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο''
Αυτή την αίσθηση δεν μπορεί να μου την αλλάξει κανείς :!: :!:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

antonis1627 Κυρ Μάιος 04, 2025 6:47 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες