Οσοι εχουμε παιδια...... οι νεοι κίνδυνοι

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Οσοι εχουμε παιδια...... οι νεοι κίνδυνοι

Δημοσίευσηαπό dpol » Παρ Απρ 08, 2011 4:42 pm

Εχω σταματησει να παρω κατι να φαω στην Γλυφαδα, βγαινοντας πεφτω πανω σε μια παρεα με πιτσιρικαδες απο 11 εως 14 ετων, με τις φορμες τους θα γυριζαν απο καμια μπαλα, μιλανε φωναχτα, καποια στιγμη ακουω εναν να λεει "ρε σεις εμαθα για ενα καινουργιο χαπι που σε κανει να δινεις το 100% του εαυτου σου" :shock: :shock: :shock: καγκελο εγω, μου κοπηκαν τα ποδια, ο γιος μου στα οκτω στο μεταξυ, τρομοκρατηθηκα, σκεφτομαι "απο που πρεπει να φυλαγεσαι τελος παντων" :?: :twisted: :twisted: εαν ενας εντεκαχρονος εχει προσβαση σε τετοια πληροφορία ποσοι αλλοι κινδυνοι περιμενουν τον γιο μου ισως και απο αυριο :think:

Ενας μεγαλος ενοχος ειναι το διαδικτυο φιλοι, οι κινδυνοι παντα υπηρχαν, εξω απο το σχολειο στα χρονια μας, στα κλαμπακια, στις κακες παρεες, τωρα πλεον υπαρχει και το διαδικτυο, η διαφορα ειναι οτι μπαινει ευκολα στο σπιτι σου μεσω του υπολογιστή, κα τα παιδια αυτης της ηλικίας ειναι πολυ τακτικοι χρηστες πλεον :!:

Πολυ προσοχή ολοι οσοι αφηνουμε τα παιδια μας στον υπολογιστή,

- Να βεβαιωθουμε οτι εχουμε λογισμικο προστασιας και σωστα ενεργοποιημενο τον γονικο ελεγχο, και να μην γνωριζει μια δ/ση ο χρηστης
εμφανιζονται τα γνωστα pop up :!:
- Να ελεγχουμε τακτικα το ιστορικο τοποθεσιων, εαν εχουν ενεργοποιησει την αυτοματη διαγραφη να τους το απαγορευσουμε.
- Να μην τους επιτρεπουμε να καθονται με τις ωρες στον ΗΥ.
- Να τους προτρεπουμε να ασχοληθουν με καποιο αθλημα.
- Να ελεγχουμε που πηγαινουν γιατι Internet πλεον υπαρχει παντου διαθεσιμο.
- Να ελεγχουμε το κινητο τους, και αυτο πλεον εχει προσβαση στο Internet.

Αυτα τα λιγα απο μενα, εαν καποιος φιλος πιο σχετικος με την πληροφορικη εχει να προσθεσει κατι οσον αφορα την προστασια παρακαλω να το κανει
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
cb: Ναι
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Re: Οσοι εχουμε παιδια...... οι νεοι κυνδινοι

Δημοσίευσηαπό alex23 » Παρ Απρ 08, 2011 4:54 pm

Μητσο αν ενα παιδι εχει αρχες τοτε δεν εχεις να φοβάσαι κατι! Οτι firewall και να βαλεις θα βρει τον τροπο να το βγαλει!
Για εμενα πρεπει να ελέγχεις με ποιες παρέες βγαίνει! Θα του πεις και 5 πράγματα και απο εκει και περα ας ειναι τυχερό να μην μπλέξει!
Εχει διαφορα να λεει για ενα χαπι και αλλο πραγμα να παιρνει το χαπι! Τα παιδια σε αυτην την ηλικια κανουν τους μαγκες και λενε οτι ακουν απο τους μεγαλους.

Μην ανησυχεις λοιπον 8) 8) 8)
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό parisg » Παρ Απρ 08, 2011 5:00 pm

Αλεξ ο κινδινος παραμονευει παντου .και οταν εχεις παιδια ειναι λογικο να τρομοκρατεισαι απο τετοιου ειδους και καθε ειδους ακουσματα που μπορει να αφορουν και το δικο σου παιδι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Μονο οι αρχες δεν φτανουν. και μην ξεχναμε, πως η περιεργεια σκοτωσε την γατα.
Συμφωνο απολυτα με τον dpol
Τελευταία επεξεργασία από parisg και Παρ Απρ 08, 2011 5:07 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Η κατρακύλα είναι γλυκιά μα επιστροφή δέν έχει. Τάδε έφη PARISG
Άβαταρ μέλους
parisg
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: Bf goodrich AT/km 2
Suspension: MAD Ελατηρια
Aka: Ο.....3G..!!!
Name: parisg

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Απρ 08, 2011 5:02 pm

alex23 έγραψε:

Αλέξανδρε δεν υπάρχει περίπτωση να έχεις παιδί και να μην ανησυχείς ! Ανησυχείς για όλα , κάθε στιγμή ...
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Απρ 08, 2011 5:26 pm

Θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε περισσότερο "φίλοι" με το παιδί εμείς, πολύ περισσότερο από ότι ήταν οι δικοί μας γονείς με εμάς...
Έτσι πιστεύω ότι θα μπορέσουμε να "βάλουμε" στο μυαλό των παιδιών πιο είναι σωστό και πιο όχι, γιατί μόνο έτσι θα τα προστατεύσουμε....
Πρέπει να τα κάνουμε να σκέφτονται "πονηρά" από τώρα, πρώτοι εμείς, πριν τους το μάθει κάποιος άλλος με λάθος τρόπο.... Ξέρω, ίσως είναι λίγο νωρίς να "πονηρεύουμε" το μυαλό των παιδιών, που θα πρέπει να σκέφτονται μόνο το παιχνίδι, αλλά οι καιροί είναι σκληροί πλέον....

Αν τα "βάλουμε" στη ζωή μας, στους τρόπους επικοινωνίας μας, στο τρόπο που "βλέπουμε" τα λάθη του κόσμου, ΙΣΩΣ να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα

Με το να τους απαγορεύουμε την πρόσβαση, δεν κερδίζουμε τίποτα, θα την βρουν αλλού την πρόσβαση, αν θέλουν...

Και μην ξεχνάτε, ό'τι απαγορεύεται, είναι ταυτόχρονα και "πιο γλυκό" :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό dpol » Παρ Απρ 08, 2011 6:47 pm

Εαν προσεξατε δεν μιλησα πουθενα για απαγορευση, μονο για ελεγχο, οταν το παιδι μεγαλωνει και πλησιαζει στην εφηβια αρχιζει σιγα σιγα να εχει και ολο μεγαλυτερη ταση για εξερευνηση, το αγνωστο πλεον αποτελει προκληση και οχι φοβο οπως στην παιδικη ηλικια, το σωστο και λαθος ειναι δυο πολυ συγκεχυμενες εννοιες στο μυαλο του, θα τις ξεχωρισει πολυ αργοτερα αναλογα με τις εμπειριες που θα αποκτησει απο την ζωη και οχι απο αυτα που θα του πουμε εμεις οι γονεις, ισως δεν τις ξεχωρισει και ποτε, ισως σε μικρο βαθμο, λαθοι κανουμε και εμεις ακομα που υποτιθεται οτι ξερουμε πιο ειναι σωστο και πιο λαθος.

Οι γονεις συμμετεχουν στην διαπλαση του χαρακτηρα ως εαν βαθμο και μεχρι ενα οριο ηλικιας, μετα εχουν συμβουλευτικο ρολο, δινουν την γραμμη, χαραζουν την πορεια και παραδειγματιζουν, ελεγχουν ως ενα σημειο για να ξερει/βιωνει το παιδι-εφηβος οτι στην ζωη υπαρχουν καποιοι κανονες και απο εκει και περα παρακολουθουν διακρητικα, επεμβαινουν μονο οταν χρειαζεται, αφηνουν διαθεσιμο ζωτικο χωρο αλλα και περιοριζουν κανοντας ξεκαθαρο ποιος ειναι το "αφεντικο¨οταν χρειαζεται και μονο.

Το οτι ο γονεας πρεπει να ειναι φιλος με το παιδι ειναι μυθος, αυτο δεν θα γινει ποτε ,αλλα πραγματα κανεις με τα φιλαρακια στο σχολειο η το βραδακι και αλλα με τον φαδερα σου :mrgreen:

Ο γονεας θα πρεπει να εχει καλο επιπεδο επικοινωνιας με το παιδι του συνεπεια μιας σχεσης που διεπεται απο ειλικρινια, εμπιστοσυνη, κατανοηση, αγαπη, εξωστρεφεια :!:

Οι προκλησεις υπηρχαν παντα και θα υπαρχουν, το ιδιο και η οικογενεια, το ιδιο και τα ανησυχα παιδια, οταν του δινεις εναν ΗΥ χωρις καμια προστασια και ελεγχο για ωρες ολοκληρες (ε αφου ειναι και ο μπαμπας στο facebook η στο vitaraclub.gr με τις ωρες:mrgreen:) ειναι θεμα χρονου να βρει τα site που μιλανε για βια, πορνεια, ναρκωτικα, και δεν ξερω τι αλλο :twisted:

Οταν δε κατεξοχην παιδικο καναλι το Nikelodeon στης 10:00 πριν τον Bob Σφουγγαρακι εχει διαφημιση του περιοδικου Vampiria, για βρυκολακες οσοι δεν το ξερετε, ελατε να μου πειτε τοτε απο που θα φυλαχτεις εαν δεν εισαι απο πανω :twisted: :twisted:
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό libero » Παρ Απρ 08, 2011 7:32 pm

Σίγουρα όλα όσα είπατε είναι σωστά και συμφωνώ. Το πιο κακό από όλα όμως είναι ότι τα χάπια αυτά υπάρχουν. Και το χειρότερο είναι ότι προσφέρουν στο παιδί αυτό που πιθανότατα ονειρεύεται όπως όλοι μας όταν ήμασταν παιδιά. Να είναι ο πιο δυνατός, ο πιο όμορφος, ο πιο έξυπνος, να "την έχει" πιο μεγάλη από τους άλλους κτλ κτλ κτλ. Εγώ πιστεύω ότι δεν υπάρχει καλύτερη αντιμετώπιση από την πληροφόρηση. Δηλαδή αν ξέρεις ότι υπάρχει κάτι τέτοιο να το παρουσιάσεις και να του δείξεις όμως και την αρνητική του πλευρά η οποία είναι πολλαπλάσια της θετικής του. Θέλω να πω ότι αν σε ένα παιδί του πεις ότι υπάρχουνε ναρκωτικά αλλά από δίπλα του δείξεις και μερικές φωτογραφίες από το πως είναι ένας ναρκομανής και κάνα βίντεο ίσως και κανένα ντοκυμαντέρ καλοφτιαγμένο για παιδιά, ίσως τουλάχιστον να μειώσεις τις πιθανότητες να τα πλησιάσει. Σαφώς ξέρετε ότι δεν μηδενίζονται με τίποτα. Το ίντερνετ που όλοι τόσο καλά γνωρίζουμε θα πρέπει να αρχίσουμε να το χρησιμοποιούμε, εκτός από συζήτηση και μεταφορτώσεις ταινιών και τραγουδιών, και για την πληροφόρηση. Αυτός είναι ο βασικός στόχος του ίντερνετ. Η πληροφόρηση με μηδέν κόστος. Όταν δε αυτή γίνεται έγκυρα, τότε μπορούμε να έχουμε τη γνώση. Και έτσι ένα παιδί δεν θα μπορεί να πει δεν ξέρω ή δεν ήξερα. Και εφόσον κατανοήσει ότι αν ξέρει και υποπέσει στο παράπτωμα αυτό θα έχει τις συνέπειες που τυχόν είδε στο ντοκυμαντέρ ή στις φωτογραφίες τότε θα το σκεφτεί δυο φορές. Εκτός το ότι οι πληροφορίες και οι εμπειρίες μεγαλώνουν τον άνθρωπο. Κι εμείς το ξέρουμε όλοι καλά αυτό, λόγω ηλικίας. Όσο για το να γίνει ο πιο όμορφος και ο πιο δυνατός, αυτό είναι στο χέρι του κάθε γονέα να του διδάξει πως γίνεται, νομίζω. Και να σας πω μια αλήθεια, όσο οι γονείς θα έχουνε επαφή με τη φύση, όσο οι γονείς θα έχουνε χόμπυ και δεν θα είναι κλεισμένοι σε 4 τοίχους μπροστά στον υπολογιστή αλλά ξαμολυμένοι στα βουνά, με τα 4χ4 με την καραμπίνα για κυνήγι, με το μαχαίρι για να μαζέψουν μανιτάρια ή απλώς με τα μποτάκια τους για έναν περίπατο στις ομορφιές της φύσης, άλλο τόσο τα παιδιά δε θα έχουνε ανάγκη να χρησιμοποιήσουν χάπια για είναι στο 100% των δυνατοτήτων τους. Θα ξέρουν ότι φτάνει ένα υπόδημα ή ένα εργαλείο για να κατακτήσεις την κορυφή. Αυτά.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

cb: Όχι
Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Σάβ Απρ 09, 2011 12:46 am

alex23 έγραψε:Μητσο αν ενα παιδι εχει αρχες τοτε δεν εχεις να φοβάσαι κατι! Οτι firewall και να βαλεις θα βρει τον τροπο να το βγαλει!
Για εμενα πρεπει να ελέγχεις με ποιες παρέες βγαίνει! Θα του πεις και 5 πράγματα και απο εκει και περα ας ειναι τυχερό να μην μπλέξει!
Εχει διαφορα να λεει για ενα χαπι και αλλο πραγμα να παιρνει το χαπι! Τα παιδια σε αυτην την ηλικια κανουν τους μαγκες και λενε οτι ακουν απο τους μεγαλους.

+100000
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό DDesigner » Σάβ Απρ 09, 2011 2:10 am

alex23 έγραψε:Μητσο αν ενα παιδι εχει αρχες τοτε δεν εχεις να φοβάσαι κατι! Οτι firewall και να βαλεις θα βρει τον τροπο να το βγαλει!

Λεβέντη μου σεβαστή η γνώμη σου, αλλά δεν πείθει κανέναν γονέα που σαφώς και ανησυχεί για την κάθε μέρα που ξημερώνει...
Δεν έχεις πατήσει ακόμη το πόδι σου στο club του γονέα και κατά συνέπεια δεν έχεις αναπτύξει ακόμη τα αρχέγονα πατρικά
ένστικτα και ανησυχίες που στην συνέχεια της δική σου γενεάς, πιθανών να έχεις ακόμη περισσότερες.
Όλοι όσοι έχουμε γίνει γονείς, ΑΝΗΣΥΧΟΎΜΕ από την πρώτη κιόλας στιγμή που κρατήσαμε στα χέρια μας...την ζωή απ' την ζωή μας!!!
Και σίγουρα ανησυχούμε κάθε μέρα και για ότι συμβαίνει γύρω από τα προστατευόμενα μέλη μας.
Ελπίζω να μην παρεξηγηθώ για τα λεγόμενά μου προς εσένα...αυτό ισχύει γιά όλους όσους δεν έχουν γίνει ακόμη γονείς.
Αλλάζει πάρα πολύ ο τρόπος σκέψης καθώς πολλαπλασιάζονται οι ευθύνες και κατά συνέπεια οι ανησυχίες.
Αν λέω κάτι παράλογο ας με διαψεύσουν οι υπόλοιποι γονείς που αρχίζουν τα παιδιά τους πλέον να έχουν τις....δικές τους ανησυχίες... :wink:

Στο δια ταύτα τώρα...
Φίλτατε Δημήτρη και κάθε γονέα αναγνώστη...
Σαφώς και πρέπει να είμαστε πάντα προσεκτικοί με τα παιδιά μας σε κάθε νέο τους βήμα....αλλά διακριτικά!
Ειδικά με το διαδίκτυο και επειδή είναι λίγο περίπλοκα τα πράγματα πλέον με την '' ανεξέλεγκτη πολυπληροφορία''
αυτό που θα συνιστούσα είναι κάθε τι να γίνετε βηματικά και με συχνό έλεγχο.
Δηλ. 1ο βήμα επαφής του παιδιού με τον υπολογιστή μόνο σε εκπαιδευτικό επίπεδο παιχνιδιού με αυτόνομα προγράμματα (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ INTERNET)
2o βήμα εκπαιδευτικά σχολικά προγράμματα και ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδιες - Μουσική - video κ.λ.π (ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΕ ΙΝΤΕΡΝΕΤ)
3ο βήμα επαφή με το ιντερνετ αλλά επιλογή μόνο σε 3-4 επιλεγμένες σελίδες μέσω προγράμματος αποκλεισμού υπολοίπων ή hardware proxy server
4ο βήμα προχωρημένη χρήση με επαφές τρίτων μέσω ανταλλαγής μηνυμάτων (MSN, YAHOO, Skype κ.λ.π) αλλά πάντα με τον διακριτικό έλεγχο
και την παρακολούθηση ανα διαστήματα μέσω των αρχείων καταγραφής. ( .log files )

Κατά τα υπόλοιπα....εγώ συνιστώ απολύτως ενσύρματα δίκτυα στο κάθε σπίτι ή και μέσω ρεύματος αν δεν υπάρχει πρόβλεψη καλωδίωσης από πρίν και όχι ασύρματα με πολλαπλούς κινδύνους hacking (που είναι και της μόδας για τους πιστιρικάδες... :wink: )

Και τέλος....όπως πάντα...σωστή ενημέρωση για ότι νέο :wink: (όσο είναι εφικτό αυτό) πρώτα για τους γονείς και σε συνέχεια και στα παιδιά.
ΑΑΑααααα...και κάτι ακόμη....ΚΑΛΑ ΚΟΥΡΑΓΙΑ! γιατί όλοι μας ως γονείς....ΘΑ ΑΝΗΣΥΧΟΥΜΕ!!!! :think:
ΚΑΛΑ ΤΙΜΟΝΙΑαααα...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!...
Εικόνα
https://www.youtube.com/@ecoDesigner_GF_v6
Άβαταρ μέλους
DDesigner

Λάστιχα: MUD TERREN
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: DYI / KIB +8
Aka: ECO
Name: Μάκης

Re: Οσοι εχουμε παιδια...... οι νεοι κίνδυνοι

Δημοσίευσηαπό alex23 » Σάβ Απρ 09, 2011 2:39 am

Βρε παιδια που ζειτε? Ο γονιός πρεπει να ειναι κοντα στο παιδι του!
Ειναι δυνατον να μην μπορει το παιδι να μπει στο internet? :roll:
Aπο 12 χρόνον εμπαινα στο internet και δεν επαθα κατι! (εβλεπα νεκρους, τσοντες, και ολλα τα κακα) αλλά είχα αρχές και μου ειχαν πει 5 πράγματα οι γονείς μου!
Αν θελει το παιδί να μπει στο internet θα παει στο internetcafe ή θα παει στο σπιτι του φιλου του που εχει internet!
Δεν μπορεις να στερήσεις απο το παιδι το internet και να μεινει πισω. Οσο πιο μικρο το παιδι ασχοληθεί με υπολογιστες τοσο καλυτερο θα γίνει!
Νομίζω οτι το μεγαλύτερο πρόβλημα στις μερες μας ειναι να μην κολλήσει με κανένα παιχνιδι πχ WOW και δεν βγαινει απο το σπιτι!
Φιλε DDesigner δεν εχω παιδι αλλα ειμαι ενα μεγαλο παιδι και ισως πρεπει να ακουσεις αυτα που λεω γιατι ειμαι πιο κοντα στην νεα γενια και τα πράγματα εχουν αλλάξει.

Φιλικα, alex
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό DDesigner » Σάβ Απρ 09, 2011 3:03 am

Σαφώς και έχουν αλλάξει....
και γιαυτό και έγραψα τα παραπάνω τα οποία είναι συμβουλευτικά πέρα από τα βασικά που γνωρίζουν όλοι οι γονείς.
( όπως π.χ. πολύ σωστά ανέφερες πως πρέπει οι γονεις να είναι κοντά στο παιδί...κ.α.)
Είμαι άλλωστε ένας από τους νεότερους σε ηλικία πατέρες (40 γράφει το κοντέρ) με παιδί 19 ετών που σπουδάζει και 12 ετών που είναι στην βράση... :wink:
Σου λέει κάτι αυτό?
Δεν λέω οπισθοδρομικά πράγματα....και δεν αποκλείω το ιντερνετ....την στιγμή μάλιστα που ασχολούμαι τόσα χρόνια με όλα αυτά.
Απλά για το κάθε τι χρειάζεται μια μεθοδολογία και παν μέτρον άριστον....
Για τον κάθε άνθρωπο και κατά συνέπεια για τον κάθε γονέα αυτό είναι κάτι διαφορετικό.

Θα δεις όμως στην συνέχεια της πορεία σου στην ζωή, το πόσα πράγματα και σκέψεις θα αναθεωρήσεις για την προστασία των μελών σου.
Εσύ θα ξέρεις και θα ανησυχείς...μέχρι που να σου αποδείξουν ότι...τα καταφέρνουν από μόνα τους... :wink:

και στην συνέχεια......

θα συνεχίσεις να ανησυχείς.....γιατί έτσι λειτουργούν τα γονικά ένστικτα.... :wink:

'Αντε και όταν με το καλό γίνεις μπαμπάς....θα έχεις ολόκληρο επιτελείο εμπειρογνωμόνων στο κλαμπ.... :D
ΚΑΛΑ ΤΙΜΟΝΙΑαααα...ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΖΩΗ!!!...
Εικόνα
https://www.youtube.com/@ecoDesigner_GF_v6
Άβαταρ μέλους
DDesigner

Λάστιχα: MUD TERREN
Διάσταση ελαστικών: 225/75/16
Suspension: DYI / KIB +8
Aka: ECO
Name: Μάκης

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Σάβ Απρ 09, 2011 7:12 am

Εγω θα συμφωνίσω με τον Αλέξανδρο....

Βεβαίως και πρέπει να είμαστε αρωγοί και φύλακες των παιδιών μας φυσικά και πρέπει να είμαστε κοντά τους σε κάθε τους βήμα και κίνηση στη ζωή τους.Όμως πλέον οι εποχές έχουν αλλάξει.Λίγο οι παρέες,λίγο το internet,λίγο η τηλεοραση ακόμα και το σχολείο συντελλουν πλέον στη διαμόρφωση του χαρακτήρα του παιδιού....
Εμάς οι γοννείς μας μας μεγάλωσαν με βίτσα :whistle: αλάνα,σινεμά και έξοδο το Σάβββατο με χαρτζηλίκι,ο φόβος μη μάθει κάτι που κάναμε ο Πατέρας ήταν η μόνιμη αγωνία μας .Τώρα τα πράγματα δεν είναι έτσι τα παιδιά μαθαίνουν απο μικρά να αποκτούν ανεξαρτησία (δεν ξέρω πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο) Η εποχές πέρασαν και μας άφησαν πίσω.Οι γονείς πιστεύω (κι΄όπως προείπα συμφωνώ με τον Αλέξανδρο) πρέπει να έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα στην ζωή του παιδιού και να του εκθέτουν επιχειρήματα σε κάθε του κίνηση.Ακραίες συμπεριφορές του κλασσικού ¨βουτυρόπαιδου¨ αλλά και του ¨φυλακισμένου¨ παιδιού φθήρουν το χαρακτήρα ενός ατόμου που μεγαλώνει πλέον σε μια ταχεία εξελησσώμενη εποχή.Απο την άλλη,όπως πολύ σωστά είπε ο Μάκης,μια διακριτική παρουσία των γοννέων πρέπει να υπάρχει.Τα παιδιά πρέπει να συμμετάσχουν και στην κοινωνική ζωή της οικογένειας (σε εκδρομές,ταξίδια,εργασίες στο σπίτι) ωστε να δουν τον τρόπο ζωής μας....Απο την άλλη η σκληρή καθυμερηνότητα,το άγχος μας κρατούν μακρυά......
Εγω για παράδειγμα,λόγω δουλειάς,έλειψα απο το σπίτι για 14 μήνες (πήγα εξωτερικό) μέσα σε αυτό το διάστημα δεν ήμουν κοντά στα παιδιά μου.Βαθιά μέσα μου θα με τρώει αν έκανα καλά ή όχι.....Αν αύριο μεθάυριο γίνει κάτι θα κατήγορήσω τον εαυτό μου οτι άν δεν έλλειπα αυτούς τους μήνες ίσως να είχα προλάβει να το διορθώσω...
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό irineos » Σάβ Απρ 09, 2011 9:49 am

δεν μπορώ να διαφωνήσω μαζί σας φίλοι μου αλλά θα ήθελα να καταθέσω την άποψή μου επί του θέματος.
είμαι 48 ετών με 2 παιδιά κόρη 14 και γυιό 12 που λόγω δουλειάς όπως και οι περισσότεροι από εδώ δεν είμαι όσο θα ήθελα-έπρεπε κοντά στα παιδιά μου.
νομίζω ότι το μυστικό είναι να είσαι κοντά στα παιδιά σου σε όποιο τους πρόβλημα με διάθεση επίλυσης και βοήθειας και όχι επίπληξης που τις περισσότερες φορές έχει αντίθετα αποτελέσματα.
με την γυναίκα μου έχουμε ψιλοχωρίσει την ευθύνη-προσέγγιση των παιδιών λόγω φύλου.η γυναίκα μου έχει αναλάβει την κόρη μου έχουν γίνει πάρα πολύ καλές φίλες και λένε τα πάντα.εγώ με τον γυιό μου πάλι δεν χάνω ευκαιρία να τον πάρω με το αυτοκίνητο και να πηγαίνουμε βόλτες παντού.συζητάμε με τις ώρες και προσπαθώ να τον βάλω μέσα στη ζωή δείχνοντάς του αργά αλλά σταθερά νέες προκλήσεις πρίν τις δεί μόνος του.αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι αφήνω την κόρη μου μόνο στην μάνα της και βέβαια ότι συζητάμε ο καθένας ξεχωριστά με τα παιδιά μετά τα συζητάμε και μαζί εννοείται.
όταν τους λέω μη έχω έτοιμη και την αιτιολογία διότι πρέπει να ξέρει γιατί του λες όχι πράγμα που δεν έκαναν οι γονείς των περισσότερων από εμάς.
οι εποχές έχουν αλλάξει πολύ εμείς βλέπαμε κινούμενα σχέδια στην τηλεόραση για να γελάσουμε και όχι να αγριέψουμε βλέποντας τους ήρωες να κοματιάζουν τους εχθρούς τους.διαβάζαμε σεραφίνο,τιραμόλα,μικυ μαους,μπλεκ,αγόρι και τώρα έχουν το playstation και τα διάφορα ηλεκτρονικά παιχνίδια τσέπης.
αλλά τι μπορείς να κάνεις όταν όλοι οι φίλοι τους κάνουν και βλέπουν τα ίδια;
όλο το θέμα είναι το παιδί να έχει σωστές βάσεις και πληροφόρηση από τους γονείς του και όχι ανούσιες εγωιστικές απαγορεύσεις επειδή το είπε ο μπαμπάς και η μαμά.τα παιδιά δεν μπορείς να τα κλείσεις στη γυάλα αλλά δεν μπορείς να τα αφήσεις στην τύχη τους.
πέρυσι πήρα στην κόρη μου lap-top, της το είχα υποσχεθεί αν αρίστευε στο σχολείο αλλά και γιατί είχαν όλες οι φίλες της και δεν ήθελα να νιώθει μειονεκτικά.
βέβαια μπαίνει μόνο στο msn, facebook και yoy-tube για να ακούει μουσική καρατσεκαρισμένο.
στις αρχές βέβαια από ενθουσιασμό δεν σηκωνόταν από την καρέκλα μέχρι που αναγκάστηκα να θέσω κανόνες για τις ώρες λειτουργίας του αιτιολογώντας τους όμως και ή κατάσταση βελτιώθηκε.
ποιός από εσάς δεν είχε έστω ένα φίλο η γνωστό που να έχει πάρει ναρκωτικά για δοκιμή;δεν νομίζω η μάλλον είναι δύσκολο να υπάρχει.εμείς γιατί δεν γίναμε πρεζόνια ρε παιδιά;γιατί δεν γίναμε κλεφτρόνια η λαμόγια;μήπως είχαμε την πληροφόρηση του ιντερνετ η της τηλεόρασης με τα 2 κρατικά κανάλια;οχι απλά είχε πλασθεί έτσι ο χαρακτήρας μας που σε συνδυασμό με την επιλογή της παρέας αυτός ο τρόπος ζωής μας άφηνε παγερά αδιάφορους.μην ξεχνάμε ότι το παιδί σε πολύ μεγάλο βαθμό αντιγράφει και έχει σαν πρότυπο τους γονείς του έτσι;
μόνο το κολοτσίγαρο κολήσαμε και αυτό γιατί νομίζαμε ότι μας κάνει πιο μάγκες αν και οι δικοί μου ποτέ δεν κάπνισαν.
και για να κλείσω θεωρώ ότι αν είσαι κοντά στο παιδί οι πιθανότητες να του συμβεί κάτι κακό δεν εκμηδενίζονται απλά μειώνονται.
από εκεί και πέρα μόνο ο ΘΕΟΣ μπορεί να τα φυλάει .
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: BRIDGESTON 225 70 16
Suspension: KYB
Name: Ειρηναίος

Δημοσίευσηαπό Ritsa » Σάβ Απρ 09, 2011 10:05 am

Συμφωνω με τον Μακη.
    Ενημερωση, επιβλεψη, συζητηση ειναι τα λιγοτερα που μπορουμε να κανουμε. Ομως υπαρχουν κ οι εξωτερικοι παραγοντες π.χ. φιλοι με λαθος ενημερωση, ιντερνετ που η περιεργεια των παιδιων θα τα οδηγησει να ανοιγουν τη μια σελιδα μετα την αλλη, εδω το κανω εγω, κ πολλα αλλα.
    Φιλος δεν μπορεις να εισαι με το παιδι σου, γιατι απλα καποια στιγμη θα σε "καβαλησει" κ τοτε ειναι ακομα πιο δυσκολο να αλλαξεις τα ηδη δεδομενα κ τα πραγματα θα χειροτερεψουν. Απλα κρατας τις ισσοροπιες πατερας-μανα-παιδι.
    Η καλυτερη αντιμετωπηση ειναι η σωστη ενημερωση, η αρκετη συζητηση κ να ΑΚΟΥΜΕ τα παιδια μας :!:
    Ζησε την καθε σου στιγμη, σαν να ειναι η τελευταια...
    ΝΕΚΤΑΡΙΑ
Άβαταρ μέλους
Ritsa
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Name: Ρίτσα

Δημοσίευσηαπό f_tasos » Σάβ Απρ 09, 2011 10:27 am

alex23 έγραψε:Ο γονιός πρεπει να ειναι κοντα στο παιδι του!,
είχα αρχές και μου ειχαν πει 5 πράγματα οι γονείς μου.

Θα συμφωνήσω με τον Άλεξ!
Όλα ξεκινούν από το σπίτι! Οι γονείς πρέπει να είναι κατά βάση κοντά στο παιδί τους και φίλοι....αρκεί να μην φτάσουν στο σημείο να παρεξηγηθούν οι ρόλοι. Για όλα τα πράγματα στην ζωή μας πρέπει να υπάρχουν σωστά θεμέλια για να στηριχτεί ένα πολύ ωραίο οικοδόμημα....έτσι και εδώ....αρχές και πολύ σωστά θεμέλια!!!
Δεν μπορείς να κρατήσεις ένα παιδί μακρυά από το ίντερνετ γιατί το απαγορευμένο υπάρχει παντού στην ζωή μας και όχι μόνο εκεί..... αν προσπαθήσεις να το απαγορεύσεις θα βρεθεί άλλος τρόπος να το προσεγγίσει. Έλεγχος ναι.....απαγόρευση νομίζω πως όχι!
Προσωπική μου άποψη πάντα..... η λέξη κλειδί για έναν γονιό είναι η ''κλίση'' :!:
Να προσπαθήσει ένας γονιός από μικρή ηλικία να ανακαλύψει τις κλίσεις του παιδιού του και να το παροτρύνει να ασχοληθεί με αυτές όσο περισσότερο γίνεται....
Από προσωπική εμπειρία με τον ανηψιό μου (ο οποίος είχε internet πάντα στο σπίτι), από μικρή ηλικία έδειχνε να του αρέσει η μαγειρική και η μουσική.... τον άφηναν με τις ώρες οι γονείς του να μαγειρεύει και να ασχολείται με το μπουζούκι του.... :wink: Χαζό μπορεί να πει κάποιος αλλά αφού αυτό του άρεσε και εκεί απασχολούσε το μυαλό του! Να σημειώσω ότι από μικρός φαινόταν να είναι ένα ατίθασο παιδί και οι φοβίες για την εφηβεία ήταν μεγάλες...... μας διέψευσε όμως.... τουλάχιστον προς το παρών...... :wink:
Από την άλλη έχω ένα πολύ τρανταχτό παράδειγμα από άλλο κοντινό μου παιδί, το οποίο έζησε τις απαγορεύσεις στα πάντα..... τον είχαν οι γονείς του σπίτι σχολείο και διάβασμα!
Πρώτος πάντα σε όλα.... στην τάξη άριστος...στην συμπεριφορά μετρημένος.... πέρασε στο πανεπιστήμιο από τους πρώτους..... και μετά από κανα δυο χρονάκια που έλειπε..... ξαφνικά κάποια στιγμή γύρισε και είδαμε ένα άλλο παιδί! Ναρκωτικά....και ψυχοφάρμακα.....ένα ράκος ! Κανείς μας δεν πίστευε στα μάτια του ότι αυτό το παιδί θα καταντούσε έτσι.....
Συγνώμη αν σας κούρασα με τα γραφόμενα μου αλλά ειλικρινά μέχρι τώρα αυτό που έχω καταλάβει είναι ότι πρέπει να είστε κοντά με τα παιδιά σας....ούτε αυταρχικοί, ούτε ελαστικοί, πολύ κοντά αλλά σε απόσταση που να μπορεί ένα παιδί και να αναπνέει..... :wink:
Δεν έχουμε ανάγκη από τίποτ άλλο, παρά μονάχα από καθαρή καρδιά.
Άβαταρ μέλους
f_tasos

Λάστιχα: A/T GO12-BF M/T KM2
Suspension: MAD
Aka: Τhe corruptor..ή The Goura kid
Name: Τάσος

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Τετ Ιουν 04, 2025 8:58 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Ιουν 04, 2025 6:45 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Ιουν 03, 2025 11:44 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Ιουν 03, 2025 6:36 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Ιουν 02, 2025 9:03 am Καλήμερα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Ιουν 02, 2025 6:36 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Κυρ Ιουν 01, 2025 6:47 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Σάβ Μάιος 31, 2025 10:09 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 31, 2025 7:20 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Μάιος 30, 2025 6:29 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Μάιος 29, 2025 9:41 am Ενημέρωση για την καλοκαιρινή μας κολεξιόν .
antonis1627 Πέμ Μάιος 29, 2025 7:20 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τετ Μάιος 28, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
Σταύρος 4x4 Τετ Μάιος 28, 2025 6:12 am Καλημέρα
arahova Τρί Μάιος 27, 2025 9:15 am Καλημέρα σε όλους.
sumi Τρί Μάιος 27, 2025 7:10 am Καλημέρα
antonis1627 Τρί Μάιος 27, 2025 6:27 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Δευτ Μάιος 26, 2025 7:26 pm Τετάρτη 28-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο .
arahova Δευτ Μάιος 26, 2025 4:15 pm Καλησπέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
Zoderman Δευτ Μάιος 26, 2025 2:07 pm Καλησπέρα ομάδα. Εχω ένα θέμα με το μοτέρ της τετρακίνησης. Υπάρχει καμία ασφάλεια να τσεκάρω μήπως έχει καεί η τι άλλο μπορεί να φταίει ;
antonis1627 Δευτ Μάιος 26, 2025 6:33 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Δευτ Μάιος 26, 2025 6:32 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 25, 2025 10:28 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Μάιος 25, 2025 6:11 am Καλημέρα σας.
arahova Σάβ Μάιος 24, 2025 9:27 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 233 επισκέπτες