Οι μικρές, ανόητες, αμελείς προσδοκίες μου...
Aπό την Αμελί Νομικού
Στη δουλειά μου έχω μάθει να χειρίζομαι σενάρια What if. Ένα τέτοιο σενάριο δεικνύει πχ πώς θα διαμορφωθεί το κέρδος μια επιχείρησης αν περιοριστεί το κόστος πρώτων υλών κατά 5%, ανέβει το κόστος των εργατικών κατά 2%, μειωθεί ο τζίρος κατά 3,5% και πάει λέγοντας. Πολλά σενάρια μπορείς να διαμορφώσεις και πάμπολλα μπορείς να συμπεράνεις με αυτό το εργαλείο. Γίνεσαι έτσι πιο αποτελεσματικός στη διοίκηση, στη διαχείριση κρίσεων, στη λήψη αποφάσεων.
Ένα τέτοιο σενάριο προσπάθησα να εφαρμόσω και στο φβ...
Θεώρησα (λανθασμένα) ότι τόση ένταση, τόσο πάθος, τέτοια "επαναστατική" διάθεση, τέτοια αντίδραση κατά του μνημονίου και των διαχειριστών του που εκφράζεται "επιτοιχίως", "γκρουπακίως" και "ενδομηνυματικώς" είναι δυνατόν να εκφραστεί και με τη φυσική μας παρουσία στους δρόμους, με μια διαμαρτυρία όπου θα δείξουμε τη διαφωνία μας και τη διαφοροποίησή μας σε όσα μας επιβάλλουν χωρίς να ερωτηθούμε. Μια διαμαρτυρία που δε θα οργανωθεί από κανένα μαντρί αλλά από τη βούληση ελεύθερων, σκεπτόμενων ανθρώπων που δεν αντέχουν άλλο να μένουν απαθείς και αδιάφοροι.
Έτσι νόμιζα.
Έχοντας κοντά στους 4500 φίλους και έχοντας πρόσβαση σε άλλους τόσους ανθρώπους μέσω φίλων, πίστεψα (με τη δυνατότητα των αναδημοσιεύσεων που δίνει το φβ), ότι είναι πιθανόν να δουν τη σελίδα που δημιούργησα αρκετοί άνθρωποι ώστε εν τέλει να μαζευτούμε καμιά χιλιάδα που θα θέλαμε να δείξουμε στους βολευτές μας ότι διαφωνούμε, ΔΙΑΦΩΝΟΥΜΕ. Να τους το δείξουμε με τη φυσική μας παρουσία όχι πληκτρολογώντας μετά μανίας και φιλοσοφώντας μετ' ευτελείας.
Ε λοιπόν! Άχρηστο είναι αυτό το εργαλείο τελικά! Εντελώς άχρηστο!
Αν είχα φτιάξει μια ομάδα για να στηρίξουμε μ' ένα κλικ τις τίγρεις που παγώνουν στο Καράκας, τα κοάλα που δεν αναπαράγονται στη Γουαδελούπη, τις μελαχρινές που θέλουν επιτέλους να αναγνωριστεί ο ρόλος τους στην ανόρθωση της αντρικής λίμπιντο, τους άστεγους που παγώνουν από το βοριά, τους γιατρούς του κόσμου που μιλάνε για ανθρωπιστική κρίση στην Αθήνα... αλλά μ' ένα ΚΛΙΚ, μέχρι εκεί.... η επιτυχία θα ήταν σίγουρη!!!!
Είμαι πολύ λυπημένη και πολύ απογοητευμένη. Ίσως δε θα έπρεπε. Ίσως πρέπει να αφήσω τον έφηβο εαυτό μου κατά μέρος επιτέλους και ν' αντιληφθώ την πραγματικότητα. Ίσως πρέπει ν' αποφασίσω ότι ζούμε ό,τι ακριβώς μας αξίζει, ότι ο νεοραγιαδισμός είναι ό,τι μας ταιριάζει. Αλλά δεν μπορώ! Όχι ακόμα... ακόμα νιώθω ότι κάτι υπάρχει που δεν έχει καεί ολοσχερώς...
Facebook page:
http://www.facebook.com/pages/Apognoses-Euangelia-Synkentrose-diamartyrias-sto-Syntagma/115232171875158
Facebook event:
http://www.facebook.com/event.php?eid=135025816552208&index=1
Το κείμενο της διαμαρτυρίας
Ας δείξουμε επιτέλους την αντίδρασή μας στο συρφετό παραπληροφόρησης.
Ας πούμε όχι στην φοβική ατμόσφαιρα που απλώνεται πάνω μας
Ας πούμε όχι στη δημιουργία ενοχικού κλίματος που ενορχηστρωμένα επιχειρείται.
Επειδή ΔΕΝ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ ΜΑΖΙ
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΦΟΡΟΦΥΓΑΔΕΣ
Επειδή ΔΕΝ παίρναμε ΟΛΟΙ κάτω από το τραπέζι ΜΙΖΕΣ
Επειδή ΔΕΝ έχουμε ΟΛΟΙ ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ σε σεντούκια ή/και offshore εταιρίες
Επειδή ΔΕΝ ήμασταν ΟΛΟΙ ΑΡΑΧΤΟΙ στις καρέκλες του δημοσίου τομέα, στις ΔΕΚΟ ή σε κρατικοδίαιτες ιδιωτικές εταιρείες
Επειδή δεν πουλήσαμε ΟΛΟΙ τις ΨΗΦΟΥΣ μας
Επειδή δεν προσκυνήσαμε ΟΛΟΙ πολιτευτάδες εκλιπαρώντας για ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ
Επειδή δεν είμαστε όλοι οπαδοί της ΙΔΙΩΤΕΥΣΗΣ και της αδιαφορίας
Ας δείξουμε τη δύναμή μας!
Έξω από κόμματα και μαντριά! Χωρίς κομματικές σημαίες. Ως ανεξάρτητοι σκεπτόμενοι πολίτες που ενδιαφερόμαστε για το μέλλον της χώρας μας.
Ας συγκεντρωθούμε σε μια ειρηνική, καθιστική διαμαρτυρία την Κυριακή 19/12/2010 στις 17:00 στο Σύνταγμα.
Για να δούμε!!!! Προωθήστε το όσοι θέλετε