Nikola Tenv έγραψε:peterpan έγραψε:είπαμε Νίκο να ευλογούμε τα γένια μας αλλά να είμαστε ρεαλιστές. Σε ποιότητα το t-roc με σχέση με το vitara είναι κλάσεις ανώτερο σαν αμάξι. Δεν κρίνω αν είναι ψευτοSUV το κρίνv σαν αμάξι συνολικά. Αυτό που λες για τα πλαστικά δεν ισχύει. Έχει τη ποιότητα του golf + κάτι παραπάνω και επειδή είχα το golf7 ξέρω πολύ καλά τι λέω. Ο λόγος που δεν το πήρα ήταν πολύ απλά ήθελα να παω σε SUV και σε άλλη μάρκα και δυστυχώς ατύχησα. Ήθελα να ήξερα που τα είδες τα σκληρά πλαστικά στο t-roc. Τα σκληρά πλαστικά που έχει το vitara στις πόρτες τα έβαζε η vw πριν 30 χρόνια. Ακόμα και το μαλακό πλαστικό ταμπλό του vitara είναι πιο σκληρό από τα πλαστικά στις πόρτες του τωρινού golf.
Πέτρο δεν είναι θέμα ευλογίας γενιών μας λόγω vitara αλλά περί πραγματικότητας

για του λόγου το αληθές
https://www.caranddriver.gr/dokimes/arthro/dokimi_volkswagen_t_roc_1_0_tsi_115_ps-7723580/ σκληρά πλαστικά σαν βράχος λέει 20 ετίας
https://www.tovima.gr/2017/11/03/autohub/vw-t-roc-synaisthimatiki-noimosyni/ σκλήρα άλλης εποχής και φιλοσοφίας υποδεέστερα και απο polo.
Συμπέρασμα δεν τα γράφω εγώ , τα γράφουν οι δοκιμαστές του συγκεκριμένου αυτοκινήτουΦιλικά Νίκος
Φίλε Νίκο
Καλοί είναι οι δοκιμαστές αλλά οι καλύτεροι δοκιμαστές είμαστε εμείς οι ίδιοι οι οποίοι μάλιστα δεν χρηματιζόμαστε για να γράψουμε μια κριτική.
Το συγκεκριμένο αμάξι το έχω οδηγήσει άπειρες φορές μιας και το έχει πολύ κοντινό μου συγγενικό πρόσωπο και μπορώ να σου πω με ειλικρίνεια πως ποιοτικά είναι top level τόσο στα μηχανικά σου στοιχεία όσο και σε περιφερειακά, πλαστικά κλπ. Ο λόγος που δεν το προτίμησα είναι πως τα τελευταία 15 χρόνια είχα 2 golf, ένα σειράς 5 gti 2λιτρο dsg tuning 275hp και ένα σειράς 7 tsi 1,4 act 140ps. Στα 15 χρόνια λοιπόν που τα είχα πέρα από το προγραμματισμένα service ούτε λάμπα δεν χρειάστηκε να αλλάξω στα αμάξια. Για τριξίματα και λοιπούς θορύβους δεν υπήρξαν ποτέ στα αμάξια αυτά. Απορώ που μερικοί θεωρούν την vw αναξιόπιστη, εγώ δεν διέκρινα κάτι τέτοιο. Αναξιόπιστη ήταν στη περίπτωση των ρύπων των diesel κινητήρων κάτι όμως που δεν έχει να κάνει με την αξιοπιστία των οχημάτων.
Ο λόγος που επέλεξα να αγοράσω το vitara ήταν πως ήθελα ένα suv που να μπορεί να μετακινεί άνετα 2 άτομα σε βατές διαδρομές μιας και εκτός δρόμου πάω με τα πόδια ένεκα ορειβάτης και γιατί νόμιζα πως το vitara ήταν made in japan (ξέρω, φταίω έπρεπε να είχα ρωτήσει). Το t-roc δεν το επέλεξα γιατί ήθελα να αλλάξω περιβάλλον και δεν ήθελα να οδηγώ ένα αμάξι που εσωτερικά τουλάχιστον είναι ίδιο με το golf που είχα. Δεν σου κρύβω πως το vitara μου αρέσει τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά. Θεωρώ πως έχει θαυμάσιο κινητήρα (μιλάω για τον 1400αρι βενζίνη 1,4), σίγουρα δεν έχει το κιβώτιο ταχυτήτων του golf (η 2αρα στο κατέβασμα στο vitara μπαίνει δύσκολα) και ακόμα πιο σίγουρα δεν έχει τη ποιότητα των υπολοίπων στοιχείων (πλαστικά και μή). Πολλά τριξίματα στις τσιμούχες στις πόρτες, στο ταμπλό όταν έχει πολύ ήλιο, οι πόρτες στο κλείσιμο δείχνουν ψεύτικες και το πορτ μπαγκάζ θέλει 5 προσπάθειες για να κλείσει (και μη μου πείτε για τους ρεγουλατόρους). Πίσω ανάρτηση φτηνή, άκαμπτος άξονας για λόγους οικονομίας και όχι πολλαπλών συνδέσμων με ότι αυτό συνεπάγεται.
Δεν έχω μετανοιώσει για την αγορά του, χαίρομαι να το οδηγώ αλλά σίγουρα περίμενα λίγο καλύτερη ποιότητα. Δεν είμαι όμως από τους τύπους που θα ευλογήσω τα γένια μου και θα λέω μόνο τα υπέρ και όχι τα κατά. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου, αλλά άλλο vitara άλλο ford άλλο mercedes.
Η συζήτηση γίνεται ατέρμονη όμως και τελικά δεν οδηγεί πουθενά μιας και ο καθένας μας προσπαθεί να πείσει τον άλλον για τα δικά εγώ και πιστεύω.
Πάντως λίγη αυτογνωσία απ όλους μας δεν βλάπτει.