Πληρωμή Διοδίων!!! Νομική προσέγγιση!!

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Πληρωμή Διοδίων!!! Νομική προσέγγιση!!

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Ιαν 25, 2012 4:29 pm

Το χαμόγελο πάντα θα υπάρχει και ούτε είναι του χαρακτήρα μου να τσακωθώ στη μέση του δρόμου με κάποιον που πέρασε πίσω από μένα....

ΥΓ: κάποια ερωτήματά μ ου όμως παραπάνω δεν απαντήθηκαν... ίσως να μην υπάρχει απάντηση?

Καλή καρδιά και προσέχετε, οι ασφάλειες αργούν να πληρώσουν και δεν περισσεύουν λεφτά για τέτοια, έχουμε να πάμε και σε μια πίτα :D
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό irineos » Τετ Ιαν 25, 2012 4:46 pm

Ο τίτλος του Post είναι Πληρωμή διοδίων-Νομική προσέγγιση αλλά μάλλον έχει λίγο ξεφύγει αν κρίνω από τα σχόλια.

Αν δεν γουστάρει κάποιος να πληρώσει διόδια πηγαίνει από παράδρομο η από άλλο δρόμο και κάνει το ταξίδι του ρεμβάζοντας πληρώνοντας και την ανάλογη βενζίνα χωρίς να υπολογίσουμε τον χρόνο που κάνει.
Σε άλλη περίπτωση απλά δεν το κάνει και αναλαμβάνει και την ευθύνη για αυτό.
Δεν γουστάρω όμως να πληρώνω εγώ κανονικά τα διόδια και μαζί με εμένα να περνάει ο κάθε πονηρός τζαμπατζής και αντιρρησίας.
Όποιος είναι μάγκας και ωραίος κατεβαίνει ανοίγει την μπάρα καμαρωτός και περνά.
Πριν από 2 χρόνια στα διόδια της Τραγάνας σταματώ πληρώνω τα διόδια και μόλις πάω να ξεκινήσω πετάγεται ένας πονηρίδης μηχανόβιος περνάει από την μπάρα που μόλις έχει ανοίξει και φεύγει.
Φυσικά μετά η μπάρα έκλεισε και εγώ έμεινα σαν μαμάκας να τον βλέπω που απομακρύνεται ρίχνοντάς του μπινελίκια.
Η ταμίας δεν μπορούσε να ανοίξει την μπάρα γιατί δεν είχε αυτό το δικαίωμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσω να φύγω από τα διόδια 2 λεπτά διότι έπρεπε να έρθει ο προϊστάμενος να ανοίξει την μπάρα η να ξαναπληρώσω.
Το να την ανοίξω με το ζόρι και να φύγω δεν το έκανα και δεν θα το κάνω εκ πεποιθήσεως.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να το περάσω αυτο την στιγμή που είμαι νομοταγής πολίτης;
Από εδώ και στο εξής όμως επειδή είμαι υποψιασμένος πια, εύχομαι να μην μου ξανατύχει γιατί θα μπλέξουμε άσχημα μα πολύ άσχημα. :tsoukalas:
Έχω μάθει στη ζωή μου να προσαρμόζομαι η να διαφοροποιούμαι με ότι συνεπάγεται αυτό.
Αν δεν μου αρέσει κάτι ψάχνω να βρώ τρόπους να το αλλάξω η να προσαρμοστώ.
Δεν τα ρίχνω στους άλλους και δεν εκμεταλεύομαι τους άλλους._______
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: BRIDGESTON 225 70 16
Suspension: KYB
Name: Ειρηναίος

Δημοσίευσηαπό gd_parianos » Τετ Ιαν 25, 2012 4:57 pm

panoshm έγραψε:έχω την εξής απορία:

Γιατί δεν πας μόνος σου στην λωρίδα του e-pass και να κατέβεις από το αυτοκίνητο να ανοίξεις την μπάρα και να δώσεις έτσι το δικαίωμα να περάσει και ο επόμενος ελεύθερα? Μα φυσικά γιατί είναι ένας υπάλληλος εκεί που δεν θα σε αφήσει να το κάνεις. Έτσι, "πατάς" στο ευτυχές γεγονός ότι κάποιος "άλλος" (αυτός που πληρώνει) σου ανοίγει την μπάρα και περιμένεις από αυτόν να σου δώσει και δίκιο, γιατί έδωσε 2.8€ (λίγο λιγότερο με το e-pass) για να περάσεις και συ. Εκεί είναι που τρελαίνομαι....

- Πες μου, έχεις ανοίξει ποτέ την μπάρα στο e-pass όταν είναι υπάλληλος μπροστά σου?
- Έχεις ανοίξει ποτέ την μπάρα στη θέση που είναι ο κλασσικός ταμίας?

Και θα απαντήσω (αν όχι για σένα, για τους περισσότερους που "κολλάνε" από πίσω μου): Όχι.... πάντα περιμένει αυτός που θέλει να περάσει τσάμπα, να βρει κάποιον με e-pass για να πάει από πίσω του.... αυτό για μένα είναι κοροϊδία του συνανθρώπου σου.... δεν κοροϊδεύεις τις εταιρίες ούτε καταλαβαίνουν ότι είσαι "αγανακτισμένος"... κατάλαβέ το, απλά δημιουργείς "εχθρική" αντιμετώπιση από τους υπόλοιπους...

Πάντα μιλάω για το "φαινόμενο" κόλλημα από πίσω σε αυτόματες μπάρες, έτσι?

Ρεζουμέ (κατ' εμέ): ΜΗΝ το κάνετε στους δυστυχείς κατόχους e-pass.... κάντε το στους υπαλλήλους..... και γω έχω ανοίξει μπάρα σε υπάλληλο... πίσω από κάποιον όμως δεν έχω κολλήσει ΠΟΤΕ γιατί σέβομαι τον ιδρώτα που χύνει για να βγάλει κανά φράγκο να ζήσει.. έτσι απλά και όμορφα

Καλέ μου άνθρωπε... Φυσικά και περνούσα και από το e-pass... Και ποιος σου είπε ότι μπορεί κάποιος να με σταματήσει να περάσω από όπου θελήσω. Οι μπάρες είναι παράνομες βάσει νόμου. Δεν έπρεπε να υπάρχουν καιρό τώρα. Όπως έγραψα και στην αρχή έχω κάνει ό,τι μπορείς να φανταστείς. Και όταν άνοιγα μπάρες δεν κοιτούσα από που ήταν αυτό. Πήγαινα όπου έβρισκα λιγότερο κόσμο και το έκανα. Και συγκεκριμένα αυτό με το e-pass, όσο θυμ'αμαι, το έκανα στα διόδια της Κορίνθου. Εκεί τους έχω δημιουργήσει την μεγαλύτερη χασούρα. Αλλά δεν μασάω... Δεν σταματάω... Δεν φοβάμαι.
Και να τονίσω... Δεν υποστήριξα ποτέ το κίνημα των αγανακτισμένων και δεν το υπιστηρίζω... Γιατί και αυτό είναι πολιτικοποιημένο... Κάτι που είδα και με τα μάτια μου...
Παντού έχω ανοίξει λοιπόν μπάρες... Ίσως όχι στην Αττική οδό... Εκεί περνάω με τον μπροστινό... Αλλά καθαρά γιατί όταν άνοιγα μπάρες, δεν είχα περάσει από εκεί...
Όπως καταλαβαίνεις προσπαθώ να σου απαντάω σε ό,τι ρωτάς...
Τώρα όμως με το VITARA είναι αλήθεια πως είναι μεγάλη πρόκληση που είμαι και πιο ψηλά να ανοίγω πάλι μπάρες... χαχαχα...
Αααα...μην ξεχάσω το καινούργιο κόλπο που κάνουν τώρα... Να κλειδώνουν τις μπάρες όταν βλέπουν κάποιον να κατεβαίνει και να πάει να τις ανοίξει... Άρα σου λύθηκε και άλλη μία απορία γιατί πολλοί απλά περνούν με τους μπροστινούς τους και δεν ρισκάρουν να ανοίξουν μπάρα... Και φυσικά μην συζητήσουμε για το αν είναι ΚΑΙ ΑΥΤΟ νόμιμο... Είναι αυτονόητη η απάντηση...
Και τέλος... Πριν ξεκινήσω να το κάνω αυτό και όταν ξεκίνησαν να ανακοινώνουν ότι από την τάδε του μήνα τρα διόδια θα λειτουργούν ως ιδιωτικά, το έψαξα νομικά αν καλύπτομαι... Και μετά έκανα όλες τις διαδικασίες.... :wink:
EEEyyy you TALK TO MY ......... HAND!
Φιλικά ε.! ;)
gd_parianos
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό gd_parianos » Τετ Ιαν 25, 2012 5:20 pm

irineos έγραψε:Ο τίτλος του Post είναι Πληρωμή διοδίων-Νομική προσέγγιση αλλά μάλλον έχει λίγο ξεφύγει αν κρίνω από τα σχόλια.

Αν δεν γουστάρει κάποιος να πληρώσει διόδια πηγαίνει από παράδρομο η από άλλο δρόμο και κάνει το ταξίδι του ρεμβάζοντας πληρώνοντας και την ανάλογη βενζίνα χωρίς να υπολογίσουμε τον χρόνο που κάνει.
Σε άλλη περίπτωση απλά δεν το κάνει και αναλαμβάνει και την ευθύνη για αυτό.
Δεν γουστάρω όμως να πληρώνω εγώ κανονικά τα διόδια και μαζί με εμένα να περνάει ο κάθε πονηρός τζαμπατζής και αντιρρησίας.
Όποιος είναι μάγκας και ωραίος κατεβαίνει ανοίγει την μπάρα καμαρωτός και περνά.
Πριν από 2 χρόνια στα διόδια της Τραγάνας σταματώ πληρώνω τα διόδια και μόλις πάω να ξεκινήσω πετάγεται ένας πονηρίδης μηχανόβιος περνάει από την μπάρα που μόλις έχει ανοίξει και φεύγει.
Φυσικά μετά η μπάρα έκλεισε και εγώ έμεινα σαν μαμάκας να τον βλέπω που απομακρύνεται ρίχνοντάς του μπινελίκια.
Η ταμίας δεν μπορούσε να ανοίξει την μπάρα γιατί δεν είχε αυτό το δικαίωμα.
Το αποτέλεσμα ήταν να καθυστερήσω να φύγω από τα διόδια 2 λεπτά διότι έπρεπε να έρθει ο προϊστάμενος να ανοίξει την μπάρα η να ξαναπληρώσω.
Το να την ανοίξω με το ζόρι και να φύγω δεν το έκανα και δεν θα το κάνω εκ πεποιθήσεως.
Δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να το περάσω αυτο την στιγμή που είμαι νομοταγής πολίτης;
Από εδώ και στο εξής όμως επειδή είμαι υποψιασμένος πια, εύχομαι να μην μου ξανατύχει γιατί θα μπλέξουμε άσχημα μα πολύ άσχημα. :tsoukalas:
Έχω μάθει στη ζωή μου να προσαρμόζομαι η να διαφοροποιούμαι με ότι συνεπάγεται αυτό.
Αν δεν μου αρέσει κάτι ψάχνω να βρώ τρόπους να το αλλάξω η να προσαρμοστώ.
Δεν τα ρίχνω στους άλλους και δεν εκμεταλεύομαι τους άλλους._______

Φίλε μου, εγώ δεν σκύβω το κεφάλι... Δεν κάνω ό,τι θέλουν αυτοί να κάνω... Δλδ εσύ τόσα χρόνια που τους πλήρωνες τους δρόμους που δεν υπάρχουν ΤΙ ΕΙΣΑΙ; Χαζός;;; Ε τότε είμαστε όλοι... Γιατί λοιπόν τώρα να τους τα ξαναπληρώσουμε και εις τριπλούν...;;; Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους δίνουν δίκιο, άλλο τοσό θα υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα ληστείας... Και ξεδιάντροπης μάλιστα...
Δεν έφταιγε αυτός με την μηχανή αλλά αυτή στα διόδια... Έτσι πάει, έτσι είναι...
Ο σκοπός είναι να κάνουν τους άλλους να εξοργίζονται με τους ΔΗΘΕΝ τζαμπατζήδες (και όλους τους συναφή χαρακτηρισμούς που μόνο δημοκρατικοί και δίκαιοι και ό,τι άλλο δεν είναι", ώστε να τα βάζουν με τους άλλους που δεν πληρώνουν... Εγώ και άλλοι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι και δεν σταματάμε σε καμία τέτοια νοοτροπία... Όποιος θέλει το δίκιο του ας το ψάξει σε αυτούς που κάνουν τους θεούς και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εκμεταλευτές. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι ο αθώος λαός...
Και μίας και είπες για τους παραδρόμους... Οι παράδρομοι βάσει νόμου υποχρεούνται να είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ και ΒΑΤΟΙ... Εσύ πως τους κόβεις;;;
Φιλικά ε.! ;)
gd_parianos
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Τετ Ιαν 25, 2012 6:14 pm

Αγαπητοί φίλοι μην πέφτετε στο τρυπάκι που μας βάζουν, προκειμένου να τσακωνόμαστε μεταξύ μας.. 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-) 8-)
Οι πιθανότητες να πέσει κάποιος από πίσω σας στα διόδια περνώντας κολλητά, είναι απειροελάχιστες μπροστά στον κίνδυνο που διατρέχουμε να μας πέσει στην πόλη :wink:

panoshm έγραψε:Μου το έχουν κάνει αρκετοί αυτό και μάλιστα στην Αττική Οδό και έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου ότι την επόμενη φορά που θα μου κολλήσει κάποιος από πίσω, θα σταματήσω επί τόπου.... και αν θέλει ας περάσει από πάνω μου 8) Τον μάγκα ας τον κάνει στην υπάλληλο και να απαιτήσει να του σηκώσει την μπάρα και όχι στον συνοδοιπόρο του :!:

Ο φόβος της τιμωρίας ένεκα της μη νομιμοφροσύνης μας, είναι αυτός που πατάνε επάνω προκειμένου να μας γδέρνουν με τα παράνομα διόδια
Προσωπικά έχω βοηθήσει τον οδηγό πίσω μου να περάσει, του έδωσα χρόνο και κόλλησε για να μην κλείσει η μπάρα στο epass

panoshm έγραψε:
kaliakouda έγραψε:Πιστεύω να μην σε ενοχλεί Πάνο που εγώ με τη μοτό πάω από δίπλα, παράλληλοι βίοι και στέλνω και φιλάκι :P
Φυσικά και δεν με ενοχλεί..... αλλά αν δεν σε έχω δει από πριν και εκείνη τη στιγμή που θα ανοίξεις το γκάζι στη 1400άρα να φύγεις, τρομάξω (ή τρομάξει κάποιος γενικά οδηγός) και κάνω στραβοτιμονιά, θα ζητήσεις τα ρέστα που καρφώθηκες στη βάση της μπάρας, ή όχι?

Ούτε το χρώμα της μοτοσυκλέτας μου δεν θα προλάβεις να δεις Πάνο μου, οπότε dont worry.. :lol: :lol:

Eν ολίγοις εγώ με τη μοτοσυκλέτα δεν πληρώνω πουθενά και περνάω παρεούλα με το προπορευόμενο αμάξι,φεύγοντας μάλιστα τον ευχαριστώ κάνοντάς του νεύμα
Με το αμάξι επειδή είμαι ''φοβιτσιάρης'' αλλά δεν γουστάρω και να τους πληρώνω, ακολουθώ τις Παλαιές Ε.Ο. αποκλείοντας τα διόδια από το GPS
Μάλιστα σύντομα θα ανεβάσω την διαδρομή που ακολουθώ συχνά από Αθήνα-Άγιο Κων/νο και πίσω :)
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τετ Ιαν 25, 2012 6:19 pm

kaliakouda έγραψε:Ούτε το χρώμα της μοτοσυκλέτας μου δεν θα προλάβεις να δεις Πάνο μου, οπότε dont worry.. :lol: :lol:
:twisted: :lol: :lol:

kaliakouda έγραψε:Eν ολίγοις εγώ με τη μοτοσυκλέτα δεν πληρώνω πουθενά και περνάω παρεούλα με το προπορευόμενο αμάξι,φεύγοντας μάλιστα τον ευχαριστώ κάνοντάς του νεύμα
Αυτό ρε φίλε το δέχομαι, αν η συμπεριφορά στο τέλος είναι σωστή, υπάρχει μια κάποια "γλύκα" στο όλο ζήτημα :P
kaliakouda έγραψε:Με το αμάξι επειδή είμαι ''φοβιτσιάρης'' αλλά δεν γουστάρω και να τους πληρώνω, ακολουθώ τις Παλαιές Ε.Ο. αποκλείοντας τα διόδια από το GPS
Μάλιστα σύντομα θα ανεβάσω την διαδρομή που ακολουθώ συχνά από Αθήνα-Άγιο Κων/νο και πίσω :)
Άντε, άντε πολύ αργείς!!!!! Το περιμένουμε εδώ και μήνες :whistle:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Τετ Ιαν 25, 2012 6:56 pm

ας περάσει όπως θέλει ο από πίσω...γενικά εγώ πληρώνω γιατί δεν κατέχω τα νομικά και δεν έχω ψάξει καθόλου το θέμα...στο μέλλον δεν αποκλείεται και να το κάνω πάντως (αν αξιωθώ ποτέ να διαβάσω και τις 16 σελίδες εδώ!!! :lol: )..απλά δεν θα το έκανα με τον τρόπο "κολλάω στον μπροστινό"...δεν είναι ας πούμε του στυλ μου.

τώρα για τον από πίσω έχω πάψει να ασχολούμαι με τους υπόλοιπους οδηγούς εδώ και πολλά χρόνια.
αρκεί να μην πέσει πάνω μου..αν δεν πέσει no prob και καλό ταξίδι να έχει...αν πέσει θα έχουμε άλλα...
απλά να έχετε υπόψην όσοι το κάνετε ότι μερικοί αγχώνονται όταν τους κολλάνε από πίσω και δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν...
μέχρι στιγμής δεν μου το έχει κάνει κανείς πάντως...
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000

Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
Name: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό irineos » Τετ Ιαν 25, 2012 10:25 pm

gd_parianos έγραψε:Φίλε μου, εγώ δεν σκύβω το κεφάλι... Δεν κάνω ό,τι θέλουν αυτοί να κάνω... Δλδ εσύ τόσα χρόνια που τους πλήρωνες τους δρόμους που δεν υπάρχουν ΤΙ ΕΙΣΑΙ; Χαζός;;; Ε τότε είμαστε όλοι... Γιατί λοιπόν τώρα να τους τα ξαναπληρώσουμε και εις τριπλούν...;;; Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους δίνουν δίκιο, άλλο τοσό θα υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα ληστείας... Και ξεδιάντροπης μάλιστα...
Δεν έφταιγε αυτός με την μηχανή αλλά αυτή στα διόδια... Έτσι πάει, έτσι είναι...
Ο σκοπός είναι να κάνουν τους άλλους να εξοργίζονται με τους ΔΗΘΕΝ τζαμπατζήδες (και όλους τους συναφή χαρακτηρισμούς που μόνο δημοκρατικοί και δίκαιοι και ό,τι άλλο δεν είναι", ώστε να τα βάζουν με τους άλλους που δεν πληρώνουν... Εγώ και άλλοι πολλοί, είμαστε αποφασισμένοι και δεν σταματάμε σε καμία τέτοια νοοτροπία... Όποιος θέλει το δίκιο του ας το ψάξει σε αυτούς που κάνουν τους θεούς και τους ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ εκμεταλευτές. Και αυτοί σίγουρα δεν είναι ο αθώος λαός...
Και μίας και είπες για τους παραδρόμους... Οι παράδρομοι βάσει νόμου υποχρεούνται να είναι ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ και ΒΑΤΟΙ... Εσύ πως τους κόβεις;;;

δεν συμφωνώ :naughty: μαζί σου αλλά δεν πειράζει μου αρέσει που γίνεται διάλογος λίγο έντονος αλλά πολιτισμένος
δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες για την καθυστέρηση μου σε μια υπάλληλο που το πιθανότερο είναι με σύμβαση
όσο για τους παραδρόμους εκεί κόλησες; δηλαδή οι υπόλοιποι δρόμοι της Ελλάδας είναι καλοί; :think:
φίλε μου είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και βέβαια δεν μπορεί να γίνει από εδώ :)
ένας καφές η μια μπύρα σε μια συνάντηση του κλαμπ θα ήταν σίγουρα πιο επικοδομητική :obscene-drinkingcheers:
irineos
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: BRIDGESTON 225 70 16
Suspension: KYB
Name: Ειρηναίος

Δημοσίευσηαπό gd_parianos » Πέμ Ιαν 26, 2012 12:17 am

irineos έγραψε:
gd_parianos έγραψε:Φίλε μου, εγώ δεν σκύβω το κεφάλι... Δεν κάνω ό,τι θέλουν αυτοί να κάνω... Δλδ εσύ τόσα χρόνια που τους πλήρωνες τους δρόμους που δεν υπάρχουν ΤΙ ΕΙΣΑΙ; Χαζός;;; Ε τότε είμαστε όλοι... Γιατί λοιπόν τώρα να τους τα ξαναπληρώσουμε και εις τριπλούν...;;; Όσο υπάρχουν άνθρωποι που τους δίνουν δίκιο, άλλο τοσό θα υπάρχουν και αυτά τα φαινόμενα ληστείας... Και ξεδιάντροπης μάλιστα...

δεν συμφωνώ :naughty: μαζί σου αλλά δεν πειράζει μου αρέσει που γίνεται διάλογος λίγο έντονος αλλά πολιτισμένος
δεν μπορώ να ρίξω ευθύνες για την καθυστέρηση μου σε μια υπάλληλο που το πιθανότερο είναι με σύμβαση
όσο για τους παραδρόμους εκεί κόλησες; δηλαδή οι υπόλοιποι δρόμοι της Ελλάδας είναι καλοί; :think:
φίλε μου είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και βέβαια δεν μπορεί να γίνει από εδώ :)
ένας καφές η μια μπύρα σε μια συνάντηση του κλαμπ θα ήταν σίγουρα πιο επικοδομητική :obscene-drinkingcheers:

Μάστορα, πολύ πολύ πολύ ευχαρίστως... Από κοντά 1000 φορές!!! Να.. Συμφωνούμε σε κάτι!!! :wink:
Και φυσικά δεν μου φταίει ο/η υπάλληλος!!!!!!! Αλλά κάπου πρέπει να τα πεις... Έστω στην/ον προισταμένη/νο...

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Τετ Ιαν 25, 2012 5:56 pm
ας περάσει όπως θέλει ο από πίσω...γενικά εγώ πληρώνω γιατί δεν κατέχω τα νομικά και δεν έχω ψάξει καθόλου το θέμα...στο μέλλον δεν αποκλείεται και να το κάνω πάντως (αν αξιωθώ ποτέ να διαβάσω και τις 16 σελίδες εδώ!!! :lol: )..απλά δεν θα το έκανα με τον τρόπο "κολλάω στον μπροστινό"...δεν είναι ας πούμε του στυλ μου.

τώρα για τον από πίσω έχω πάψει να ασχολούμαι με τους υπόλοιπους οδηγούς εδώ και πολλά χρόνια.
αρκεί να μην πέσει πάνω μου..αν δεν πέσει no prob και καλό ταξίδι να έχει...αν πέσει θα έχουμε άλλα...
απλά να έχετε υπόψην όσοι το κάνετε ότι μερικοί αγχώνονται όταν τους κολλάνε από πίσω και δεν ξέρεις πως μπορεί να αντιδράσουν...
μέχρι στιγμής δεν μου το έχει κάνει κανείς πάντως...

Δες το λίγο με το νομικό κομμάτι... Ίσως σου πέσουν τα μαλλιά... :wink:
Πάνωτς έχεις δίκιο για το άγχος κάποιων που τους κολλούν από πίσω... Προσπαθώ να είμαι διακριτικός, εκτός αν δεν με παίρνει!!!
Φιλικά ε.! ;)
gd_parianos
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό A7PILOT » Πέμ Ιαν 26, 2012 2:50 am

Καλησπέρα φιλοι μου

Ημουνα ένστολος ,τηρούσα πάντοτε τους νομους και τις διαταγές, έχω χάσει συμμαθητές και φίλους στο Αιγαίο στην προσπάθεια υπεράσπισής του ..., αλλα τώρα μετα από όλα αυτά που ζούμε "ξύπνησα" και πλέον ενσυνηδειτα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που δεν πληρώνουν στους ιδιώτες . Εχω περάσει με όλους τους γνωστούς τρόπους.....

Θα σας πω την προχθεσινή εμπειρία μου φθάνοντας στα διόδια Λεπτοκαριάς με την παρουσία Τροχαίας ακριβώς απέναντί μου...στα 20 μέτρα. Σκέπτομαι ότι δεν με παίρνει πληρώσω προστημο 200 Ευρώ, αλλά φυσικά για κανένα τρόπο δεν θέλω και να πληρώσω τον ιδιώτη. Οπότε δηλώνω στην ευγενέστατη υπάλληλο ότι "δεν πληρώνω και θέλω πιστωτικό" όπως μας έχουν συμβουλεύσει οι Νομικοι. Μου απάντησε "βεβαίως, θα ενημερώσω τον προιστάμενό μου". Σε 2-3 λεπτα έρχεται ο προιστάμενος με ένα μπλόκ και μου ζητάει "ταυτότητα και άδεια κυκλοφορίας"

Πάνο κατάλαβες τι ζήτησε????? Ουτε ΣΔΟΕ να ήτανε !!!!!

Φυσικά εγώ του ανέφερα μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας....και ότι προσωπικά δεδομένα δίνω ΜΟΝΟ στις επίσημες αρχές του κράτους. Τότε με υφος 100 καρδηναλίων μου είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία για "ανταλλαγη στοιχείων"...!!!! Ακούς Πάνο ?????? ( συγνώμη που αναφέρω το όνομά σου, αλλα επειδη σε εκτιμω θέλω να σε πείσω να έρθεις με το μέρος μας ). Ακου λοιπόν και την συνέχεια για να πεισθείς 100%. Του αναφέρω ότι η Αστυνομία είναι στα 20 μέτρα και να την καλέσει. Μου απαντάει "οχι κύριε , εγώ μιλάω με τον κύριο Διοικητή...!!!!!

Κατεβαινω αμέσως, ανοίγω την μπάρα και κατευθύνομαι ΠΕΖΟΣ προς το περιπολικό όπου αναφέρω το συμβάν "ότι τους ζήτησα πιστωτικό , δεν μου το δίνουν και με εμποδίζουν να περάσω". Ο αστυνομικός με ρώτησε άν έχω αντίρρηση να δώσω σ' αυτόν τα στοιχεία μου . Του απάντησα "και βέβαια οχι, υπό την ριτή προυπόθεση ότι δεν θα τα δώσει στον ιδιώτη. Αν θέλει η εταιρεία να υποβάλει έγγραφη απαίτηση στην υπηρεσία του.....κλπ,κλπ"

Ο αστυνομικός αφού διεπίστωσε την ακρίβεια της καταγγελίας μου, εδωσε αμέσως εντολή να ανοίξει η μπάρα και να παω δεξιά στην άκρη για να ανοίξει η κυκλοφορια, να μου δώσουν το πιστωτικό και αυτός θα κρατούσε τα στοιχεία μου για να αναφέρει το γεγονός στην υπηρεσία του. Πράγματι ο προιστάμενος ήρθε και μου ζήτησε να υπογράψω στο έντυπο που ειχε ΜΟΝΟ τον αριθμο κυκλοφορίας. Υπέγραψα αφού έγραψα απο πάνω "επιφυλλασομαι για κάθε νομιμο δικαίωμα μου" , οπως μας λενε οι Νομικοι.

Και τώρα Πάνο και φίλοι μου ακούστε πόσο κορόιδα μας θεωρούνε.....

Ο προιστάμενος φευγει χωρίς να μου δώσει το πιστωτικό χαρτι. Στην άμεση διαμαρτυρία μου , ακούω και δεν πιστεύω τα αυτιά μου " εχω εντολή απο την υπηρεσια μου (την εταιρεία δηλ) να μην δινω τα χαρτιά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"!!!!!!

Ακούτε που φτάσαμε??????

Αμέσως φωνάζω δυνατά (για να ακούσει ο αστυνομικός) ότι διαπράτει αυτόφορο αδίκημα υφαρπαγης με δόλο της υπογραφής μου και θα ζητήσω την σύλληψή του. Και μονο τότε ,αφου βλέπει ότι ο αστυνομικός τον βλέπει (και προς τιμήν του εφαρμόζει επακριβώς τον νόμο), σταματάει και μου δίνει ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ μεσα απο τα δόντια του το χαρτι.

Φυσικα στα επόμενα διοδια που δεν ειχε αστυνομία......Αμεση απάντηση ..... Θα προσπαθήσω δε αύριο να ανεβάσω φωτογραφία του χαρτιου αυτού . Θα σας σηκωθουν οι τρίχες της κεφαλής σας για το τι γράφει.....και πόσο υπέρτατη αρχη θεωρούν τον εαυτό τους....

Ζητω συγνωμη για την πολυλογία μου αλλα ήθελα να να δείξω το απύθμενο θράσος τους!!!!!!!.

Ναστε όλοι καλά
Γιωργος
Άβαταρ μέλους
A7PILOT
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: MAXXIS AT WARM DRIVE-G015
Διάσταση ελαστικών: 215 & 225/70/16
Suspension: MAD / OME +4cm
Εργάτης: Ναι
Aka: A7PILOT
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΚΟΥΔΗΣ

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Πέμ Ιαν 26, 2012 3:19 am

gd_parianos έγραψε:Δες το λίγο με το νομικό κομμάτι... Ίσως σου πέσουν τα μαλλιά... :wink:
Πάνωτς έχεις δίκιο για το άγχος κάποιων που τους κολλούν από πίσω... Προσπαθώ να είμαι διακριτικός, εκτός αν δεν με παίρνει!!!

δυστυχώς ...είμαι σίγουρος ότι θα μου πέσουν τα μαλλιά.
έχω παρακολουθήσει αρκετές συζητήσεις περί τούτου και σε άλλα forum (4τροχοί) απλά επειδή δεν γνωρίζω από νομικά κρατάω τις επιφυλάξεις μου γιατί στην Ελλάδα ποτέ δεν ξέρεις...άσε που δεν ξέρεις επίσης ότι και δικαστήριο να γίνει ΠΟΤΕ θα δικαιωθείς...
και στην τελική σκέφτομαι το εξής...νόμοι μπορεί να υπάρχουν αλλά δυστυχώς δεν εφαρμόζονται.

@Α7PILOT : πραγματικά πολύ χαίρομαι όταν μερικοί που "γνωρίζουν" τους βάζουν στην θέση τους με έναν τρόπο χαλαρό αλλά πολύ αποστομοτικό... :clap:
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000

Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
Name: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό gd_parianos » Πέμ Ιαν 26, 2012 3:34 am

A7PILOT έγραψε:Καλησπέρα φιλοι μου

Ημουνα ένστολος ,τηρούσα πάντοτε τους νομους και τις διαταγές, έχω χάσει συμμαθητές και φίλους στο Αιγαίο στην προσπάθεια υπεράσπισής του ..., αλλα τώρα μετα από όλα αυτά που ζούμε "ξύπνησα" και πλέον ενσυνηδειτα είμαι κι εγώ ένας από αυτούς που δεν πληρώνουν στους ιδιώτες . Εχω περάσει με όλους τους γνωστούς τρόπους.....

Θα σας πω την προχθεσινή εμπειρία μου φθάνοντας στα διόδια Λεπτοκαριάς με την παρουσία Τροχαίας ακριβώς απέναντί μου...στα 20 μέτρα. Σκέπτομαι ότι δεν με παίρνει πληρώσω προστημο 200 Ευρώ, αλλά φυσικά για κανένα τρόπο δεν θέλω και να πληρώσω τον ιδιώτη. Οπότε δηλώνω στην ευγενέστατη υπάλληλο ότι "δεν πληρώνω και θέλω πιστωτικό" όπως μας έχουν συμβουλεύσει οι Νομικοι. Μου απάντησε "βεβαίως, θα ενημερώσω τον προιστάμενό μου". Σε 2-3 λεπτα έρχεται ο προιστάμενος με ένα μπλόκ και μου ζητάει "ταυτότητα και άδεια κυκλοφορίας"

Πάνο κατάλαβες τι ζήτησε????? Ουτε ΣΔΟΕ να ήτανε !!!!!

Φυσικά εγώ του ανέφερα μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας....και ότι προσωπικά δεδομένα δίνω ΜΟΝΟ στις επίσημες αρχές του κράτους. Τότε με υφος 100 καρδηναλίων μου είπε ότι θα καλέσει την Αστυνομία για "ανταλλαγη στοιχείων"...!!!! Ακούς Πάνο ?????? ( συγνώμη που αναφέρω το όνομά σου, αλλα επειδη σε εκτιμω θέλω να σε πείσω να έρθεις με το μέρος μας ). Ακου λοιπόν και την συνέχεια για να πεισθείς 100%. Του αναφέρω ότι η Αστυνομία είναι στα 20 μέτρα και να την καλέσει. Μου απαντάει "οχι κύριε , εγώ μιλάω με τον κύριο Διοικητή...!!!!!

Κατεβαινω αμέσως, ανοίγω την μπάρα και κατευθύνομαι ΠΕΖΟΣ προς το περιπολικό όπου αναφέρω το συμβάν "ότι τους ζήτησα πιστωτικό , δεν μου το δίνουν και με εμποδίζουν να περάσω". Ο αστυνομικός με ρώτησε άν έχω αντίρρηση να δώσω σ' αυτόν τα στοιχεία μου . Του απάντησα "και βέβαια οχι, υπό την ριτή προυπόθεση ότι δεν θα τα δώσει στον ιδιώτη. Αν θέλει η εταιρεία να υποβάλει έγγραφη απαίτηση στην υπηρεσία του.....κλπ,κλπ"

Ο αστυνομικός αφού διεπίστωσε την ακρίβεια της καταγγελίας μου, εδωσε αμέσως εντολή να ανοίξει η μπάρα και να παω δεξιά στην άκρη για να ανοίξει η κυκλοφορια, να μου δώσουν το πιστωτικό και αυτός θα κρατούσε τα στοιχεία μου για να αναφέρει το γεγονός στην υπηρεσία του. Πράγματι ο προιστάμενος ήρθε και μου ζήτησε να υπογράψω στο έντυπο που ειχε ΜΟΝΟ τον αριθμο κυκλοφορίας. Υπέγραψα αφού έγραψα απο πάνω "επιφυλλασομαι για κάθε νομιμο δικαίωμα μου" , οπως μας λενε οι Νομικοι.

Και τώρα Πάνο και φίλοι μου ακούστε πόσο κορόιδα μας θεωρούνε.....

Ο προιστάμενος φευγει χωρίς να μου δώσει το πιστωτικό χαρτι. Στην άμεση διαμαρτυρία μου , ακούω και δεν πιστεύω τα αυτιά μου " εχω εντολή απο την υπηρεσια μου (την εταιρεία δηλ) να μην δινω τα χαρτιά ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΛΗΡΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ"!!!!!!

Ακούτε που φτάσαμε??????

Αμέσως φωνάζω δυνατά (για να ακούσει ο αστυνομικός) ότι διαπράτει αυτόφορο αδίκημα υφαρπαγης με δόλο της υπογραφής μου και θα ζητήσω την σύλληψή του. Και μονο τότε ,αφου βλέπει ότι ο αστυνομικός τον βλέπει (και προς τιμήν του εφαρμόζει επακριβώς τον νόμο), σταματάει και μου δίνει ΒΡΙΖΟΝΤΑΣ μεσα απο τα δόντια του το χαρτι.

Φυσικα στα επόμενα διοδια που δεν ειχε αστυνομία......Αμεση απάντηση ..... Θα προσπαθήσω δε αύριο να ανεβάσω φωτογραφία του χαρτιου αυτού . Θα σας σηκωθουν οι τρίχες της κεφαλής σας για το τι γράφει.....και πόσο υπέρτατη αρχη θεωρούν τον εαυτό τους....

Ζητω συγνωμη για την πολυλογία μου αλλα ήθελα να να δείξω το απύθμενο θράσος τους!!!!!!!.

Ναστε όλοι καλά
Γιωργος

Φίλε, λες πολύ σημαντικά πράγματα που εξηγούν ακόμη περισσότερα... Βασικά δεν υπογράφουμε κανέναν χαρτί... αυτό είναι σίγουρο επίσης.
Και η αλήθεια είναι ότι έχω παρατηρήσει το εξής... Εκείνοι, όταν εμείς περνάμε την μπάρα, φτιάχνουν μόνοι τους χαρτί για εμάς με την πινακίδα μας και ποιος ξέρει να βάζουν και υπογραφή αντί για εμάς... Αλλά και χωρίς υπογραφή κάνουν την δουλειά τους...
ΑΝΑΛΟΓΙΖΕΣΤΕ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ;;;
Πάντως θα ήθελα να δω το χαρτί σου.. Έχω και εγώ ένα, παλιό όμως...
Φιλικά ε.! ;)
gd_parianos
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό A7PILOT » Πέμ Ιαν 26, 2012 2:50 pm

Να και το έντυπο που σας υποσχέθηκα.

Προσέξτε το υπογραμμισμένο..... Και σκεφτήτε ότι ακόμα και στον μεγαλύτερο εγκληματία παρέχεται το δικαίωμα προσφυγής στην δικαιοσύνη.

Αυτά κατάφερε ο Σουφλιάς.....Τον θυμάστε..????? Δεν άκουγε-δεν άκουγε αλλά έβλεπε τι υπέγραφε !!!!!!!!!!!!!!!!!

P1020706 (1200 x 900).jpg
Συνημμένα
P1020707 (1200 x 900).jpg
Άβαταρ μέλους
A7PILOT
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: MAXXIS AT WARM DRIVE-G015
Διάσταση ελαστικών: 215 & 225/70/16
Suspension: MAD / OME +4cm
Εργάτης: Ναι
Aka: A7PILOT
Name: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΚΟΥΔΗΣ

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Πέμ Ιαν 26, 2012 4:32 pm

Aπίστευτη η υπογραμμισμένη πρόταση :shock: :shock: :shock: :shock:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό gd_parianos » Πέμ Ιαν 26, 2012 6:37 pm

Βασικά σβήνουμε και γράφουμε εκεί που λέει "αδυναμία πληρωμής", "ΑΡΝΗΣΗ πληρωμής" και όλα όσα έγραψες...
Πάντως φαίνεται πόσο αντιδημοκρατικό είναι και επίσης ακόμη και αυτό το χαρτί από εταιρεία σε εταιρεία διαφέρει...
Και φυσικά δεν είναι αναγνωρισμένο έγγραφο από το σύνταγμα και δεν καλύπτεται από κανέναν νόμο...
Είχα ψάξει και είχα βρει ΟΛΟΥΣ τους νόμους τους οποίους αφορούσαν το θέμα και στις αρχές τους είχα γραμμένους σε χαρτάκι και έλεγα το ποίημα ... Μετά απλά κουράστηκα και το έριξα στις εναλλακτικές μεθόδους, αφού γνώριζαν ότι παρανομούσαν και απλά αδιαφορούσαν...
Φιλικά ε.! ;)
gd_parianos
4x4 Grand member
4x4 Grand member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες