Dimitris_T έγραψε:Ψυχραιμία παιδιά. Η υπερβολή και ο φανατισμός στην προάσπιση των δικαιωμάτων των ζώων δεν ωφελεί κανέναν - και ιδιαίτερα τα ζώα.
Διατροφή: Τι προτείνετε δηλαδή, να γυρίσουμε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια χρόνια πίσω, στην εποχή του ανθρώπου τροφοσυλλέκτη; Τότε βέβαια μιλάμε για ένα άλλο είδος, δεδομένου του ότι από τον Homo erectus και δώθε ο άνθρωπος ήταν και κυνηγός (σαρκοφάγος). Ξεχνάμε εξάλλου - πέρα από την αναντικατάσταση διατροφική αξία των ζωικών πρωτεϊνών - ότι ο άνθρωπος άρχισε να εξελίσσεται ως έλλογο ον από την στιγμή που έγινε και σαρκοφάγος, γεγονός που επέτρεψε την αύξηση του όγκου του εγκεφάλου, με παράλληλη μείωση του όγκου του πεπτικού συστήματος. Εξ' άλλου ακολουθώντας κανείς την λογική ενοχοποίησης της κρεατοφαγίας, νομιμοποιείται να απαιτήσει και την αποχή από την φυτοφαγία για την προστασία των φυτών ως έμβιων όντων: ο τυφλός φανατισμός οδηγεί πάντοτε σε αδιέξοδα.
Φιλε Δημητρη.
Δεν ειπε κανεις να γινουμε χορτοφαγοι-εκτος φυσικα αν καποιοι το θελησουν-.Εκεινο που ''λεμε''ειναι να υπαρχουν οι σωστες συνθηκες αναπτυξης και σφαγης στα ζωα που προοριζονται γι αυτο το σκοπο...
Dimitris_T έγραψε: Πειράματα: Ας απαγορεύσουμε λοιπόν για ροπάλου την χρήση των πειραματόζωων και παράλληλα ας διαθέσει ο καθένας μας το παιδί του, τον σύντροφό του ή την μάνα του για την δοκιμή νέων ιατρικών φαρμάκων. Υπάρχει βέβαια και η άλλη λύση: να παραιτηθούμε παντελώς από την χρήση φαρμάκων, δεχόμενοι ότι θα πεθαίνουμε σαν τις μύγες με την πιο ασήμαντη αφορμή (ο παππούς μου πέθανε από μόλυνση επειδή πάτησε ένα κοχύλι πριν την ανακάλυψη της πενικιλίνης). Ή ακόμη καλύτερα: ας γενικεύσουμε εμείς οι «πολιτισμένοι» φιλόζωοι του αναπτυγμένου δυτικού κόσμου τις μαζικές δοκιμές φαρμάκων στους τριτοκοσμικούς πληθυσμούς της Αφρικής και της Ασίας.
Άλλο βέβαια είναι η χρήση πειραματόζωων από τις εταιρείες καλλυντικών, που αποτελεί καθρέφτη της ματαιοδοξίας μας.
Yπαρχουν πολλες ερευνες που τονιζουν οτι τα πειραματα στα ζωα σε παρα πολλες περιπτωσεις δεν αποφερουν απολυτως τιποτα.Ειναι γνωστο οτι οι τελικες δοκιμες γινονται σε εθελοντες.Για την κοσμετολογια,δεν θα το συζητησω καν...
Dimitris_T έγραψε:Κυνήγι: Να δηλώσω πρώτα ότι δεν είμαι κυνηγός και ούτε με συγκινεί η δραστηριότητα αυτή, αν και λόγω επαγγέλματος είμαι πολύ συχνά μέσα στα δάση. Το νόμιμο όμως κυνήγι που συμμορφώνεται με τις θεσμοθετημένες ρυθμίσεις, δρα θετικά στους ζωικούς πληθυσμούς και αποτελεί - παγκόσμια - εργαλείο διαχείρισής τους, μιας και είτε το θέλουμε είτε όχι τα οικοσυστήματά μας έπαψαν προ πολλού να είναι αυτορυθμιζόμενα. Το ότι δεν μου αρέσει προσωπικά το κυνήγι δεν σημαίνει ότι θα επιβάλλω με το έτσι θέλω την άποψή μου αυτή σε όλους (πολλά εξ' άλλου πράγματα δεν μου αρέσουν, αλλά δεν προσπαθώ να επιβάλλω την απαγόρευσή τους: αυτή είναι και μια από τις διαφορές μεταξύ δημοκρατίας και ολοκληρωτικών καθεστώτων). Να μην συγχέουμε λοιπόν την νόμιμη θήρα με την λαθροθηρία, η οποία βεβαίως και πρέπει να πατάσσεται δια ροπάλου.
Eπισης δεν κυνηγω.Συμφωνω απολυτα για το νομιμο κυνηγι,αλλα το κατα ποσο μπορει να ''ρυθμισει'' ο ανθρωπος τα οικοσυστηματα,θα μου επιτρεψεις να εχω τις αμφιβολιες μου.
Dimitris_T έγραψε: Τσίρκο: Στο μόνο στο οποίο θα συμφωνήσω χωρίς επιφυλάξεις. Η διαπόμπευση έμβιων όντων προς τέρψι άλλων ακυρώνει κάθε έννοια πολιτισμού και εκπαιδεύει βαρβαρίζοντα παιδιά.
Συμφωνω απολυτα.
Dimitris_T έγραψε: Γούνες και δερμάτινα είδη: Και εδώ λείπει το μέτρο και εμπεριέχεται συγκαλυμμένη παραπληροφόρηση (όπως π.χ. «οικολογική» γούνα: η πλαστική γούνα). Το δέρμα ήταν το πρώτο υλικό ένδυσης και υπόδησης που χρησιμοποίησε ο άνθρωπος, λόγω των εξαιρετικών ιδιοτήτων του (οι γιατροί θα σας πουν ότι το δέρμα είναι το εκπληκτικότερο όργανο του σώματος). Ας αναρωτηθούμε - με δεδομένο ότι πρέπει κάπως να ντυθούμε - αν είναι προτιμότερα τα προϊόντα πετρελαίου (πλαστικά) και η υπολειμματική δράση τους στο περιβάλλον.
Ας μείνουμε λοιπόν στο μέτρο και την λελογισμένη χρήση των φυσικών πόρων (στους οποίους ανήκουν είτε το θέλουμε είτε όχι και τα ζώα) και ας αποφύγουμε τις υπερβολές. Και ας μην παρασυρόμαστε από την - υπαρκτή - κατάχρησή τους για να απαγορεύσουμε και την χρήση.
Aν και απο οσο ξερω η πλειοψηφια των δερματινων ειδων προερχεται απο τα ζωα που σφαζονται προς βρωση(μοσχαρια),θα διαφωνησω μαζι σου στα υπολοιπα.Μπορουμε να ντυθουμε με παρα πολλα αλλα υλικα(για παραδειγμα το μαλλι).Οσον αφορα την θερμομονωση των δερματινων,στην ουσια δεν υφισταται,μιας και ολα τα τεχνικα ρουχα ειναι συνθετικα.