Geo. έγραψε:Με λίγα λόγια... δεν γίνεται! Και αυτό που λέτε με τον στρατό... δηλαδή όσα "φορτηγάκια-pickup" (πχ Hilux, Navara, L200)
είναι δηλωμένα αγροτικά, ο στρατός μπορεί να τα πάρει σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης?

Πρώτη φορά το ακούω αυτό!
Στα γεγονότα των Υμίων (Ιμίων) ο στρατός επίταξε το βυτιοφόρο του βενζινάδικου της παλιάς μου γειτονιάς.
Τέτοια οχήματα τους χρειάζονται για να κάνουν γρήγορο ανεφοδιασμό στα αεροσκάφη. Αν φτάσουν να επιτάξουν και το αυτοκίνητό μας, αυτό πιστεύω ότι θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα μας νοιάζει τότε.
Εγώ πάντως πρώτη φορά ακούω ότι δηλώνεται το αγροτικό στο στρατό. Αυτές οι διαδικασίες αν υπάρχουν είναι εσωτερικές μεταξύ των υπηρεσιών και ο πολίτης δεν εμπλέκεται σε αυτές.
Το καλό με την άδεια του αγροτικού είναι ότι πληρώνεις μόνο 80€ τέλη κυκλοφορίας. Για να έχεις όμως αγροτικό αυτοκίνητο στο όνομά σου πρέπει να έχεις αγροτικά εισοδήματα διαφορετικά δε γίνεται.
Υ.Γ. Σε περίπτωση γενικής επιστράτευσης ο στρατός παίρνει εσένα τον ίδιο και σε στέλνει να πολεμήσεις. Στα άψυχα αντικείμενα θα κωλώσει; Εννοείται πως και το αυτοκίνητο και το τρακτέρ και τα πάντα μπορεί να σου επιτάξει το κράτος σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Νομίζω πως το προβλέπει άλλωστε και το Σύνταγμα.
Υ.Γ. 2 Με πινακίδες Α.Μ. αν σε τσακώσουν εκτός του νομού που είναι δηλωμένο το όχημα την έχεις άσχημα. Επιπλέον εννοείται πως δεν επιτρέπεται να κινηθείς με αυτό εντός των ορίων πόλεων σε εθνικές οδούς κ.λ.π.
Υ.Γ.3 για να δηλωθεί ένα όχημα που δεν είναι φορτηγάκι ή κλούβα, επαγγελματικό πρέπει να μην υπάρχουν πίσω πόρτες ή αν υπάρχουν να συγκολληθούν, τα τζάμια να έχουν αντικατασταθεί με λαμαρίνες και το πίσω κάθισμα να μην υπάρχει. Αν υπάρχει πίσω κάθισμα και μεταφέρεις και κάποιον σε αυτό σε αυτοκίνητο κλασικού τύπου το οποίο έχει επαγγελματική άδεια κυκλοφορίας τότε δεν σε ξεπλένει ούτε ο Δούναβις. Ο τροχονόμος θα σε γράψει γιατί μεταφέρεις παραπάνω άτομα από όσα γράφει η άδεια, θα ειδοποιήσει και το ΣΔΟΕ το οποίο θα βεβαιώσει φοροδιαφυγή και το πρόστιμο σε αυτές τις περιπτώσεις (από το ΣΔΟΕ μόνο) φτάνει και τα 5000€.