Tέλος του κυνηγίου

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Δημοσίευσηαπό antonios giolias » Σάβ Δεκ 12, 2009 9:32 pm

φιλε [kosvitara] για να γνωριζεις απο πρωτο χερι πρεπει να ανεβεις στο βουνο να φας κρυο βροχη χιονια,μονο τοτε θα γνωριζεις και να ξερεις οτι αν φυγει ο κυνηγος απο το βουνο θα ειναι πολυ χειροτερα τα πραγματα,οσο για τους δηθεν οικολογους του καναπε τους εχω χε.......ους
antonios giolias
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Geolandar G015
cb: Όχι

Ç

Δημοσίευσηαπό kosvitara » Σάβ Δεκ 12, 2009 10:00 pm

αυτο εννοω απο πρωτο χερι .δεν ειμαι κανενας ελληναρας καναπεδακιας, εχω συμετασχει κιολας αλλα δεν μου κανει αυτο το σπορ. επισης εχω παρω πολλους γνωστους που το ακολουθουν και ετσι γνωριζω εγκληματα και περα απο τα συνορα της ελλαδος του στυλ "ειχαμε παει για μπεκατσες και κατι κουνιθηκε διπλα σε ενα θαμνο και του ριξαμε κατα λαθος και τελικα ηταν ενας αιγαγρος που κατα λαθος τον σκοτωσαμε" . ΔΕΝ ΛΕΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΤΟΥΝ ΕΤΣΙ . οσο για την "οικολογια" να μην αναφερουμε τιποτε αλλο γιατι αυτη η λεξη αναφερεται μονο για προμοσιον προιοντων.ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΗΣΑ ΕΓΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
kosvitara
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: 205/80/16
Suspension: calmini
Name: κωστας

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Σάβ Δεκ 12, 2009 10:07 pm

kosvitara έγραψε:την εντυπωση οτι ειναι αρκετα βεβαρυμενη η φυση,

Φυσικά και είναι απο εργοστάσια, φυτοφάρμακα, παρανομη κτίση-οικοπεδοποίση, φωτιές , σκουπίδια

καθως παρα πολλα ειδη ζωων και πτηνων εκληπουν

Και εδώ χωρίς να θέλω να γίνω ενοχλητικός , απλά πιστεύοντας ότι κάνουμε έναν επικοδομητικό διάλογο θα ήθελα να μου πεις , 1)ποια ζώα είναι αυτά
2) απο που προκύπτει αυτό??? Πες μου μια επιστημονική μελετη....
κ 3) απο τα κάποια ζώα που βρίσκονται όντως σε μειωμένο αριθμό ποια θυρεύονται????Γιατί μπορεί να μν εχουμε πχ Βασιλικούς Γυπαετούς αλλα δν νομίζω να τους τουφεκαει κάποιος???

.
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: BF Goodrich A/T
Suspension: ΟΜΕ/ΚΥΒ
cb: Ναι
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό kosvitara » Σάβ Δεκ 12, 2009 11:09 pm

ασφαλως και κανουμε διαλογο χωρις παρεξηγησεις . φιλε μου εσυ μπορει να εισαι ενας απο τους συνειδητοποιημενους κυνηγους και μακαρι να ειναι ολοι ετσι και να ξεχωριζεις τι βαρας και ποτε αλλα εχεις ακουσει σε κανενα χωριο τους ντοπιους τι γινεται??? τις γερακοτσιχλες τις περνανε δηθεν για φασες , τους αιγαγρους για σκυλια ή λαγους , ζαρκαδια κλπ και βαρανε τα παντα εκτως απο ανθρωπους καιοχι εντως εποχης αλλα οποτε τους σηκωθει "το μονοκανο". ασφαλως και καταστρεφονται πολλα περισσοτερα με τα εργοστασια και τα αλλα ποου λες + τις πυρκαγιες . απο καπου δεν πιστευεις οτι πρεπει να αρχισουμε να κοβουμε??ΝΑΙ ειναι φοβερα να εισαι στο βουνο ΝΑΙ ειναι ωραιο να κυνηγας με μετρο και να πιανεις κατι και να γυρνας στην σκηνη και να το μαγειρευεις στη φωτια με την παρεα αλλα εχουμε πλεον αυτη την δυνατοτητα???αφου εισαι μεσα στα πραγματα θα ξερεις οτι τελευταια δεν εχει ουτε το ενα δεκατο απο τα πουλια που ειχε πριν 15 χρονια .δεν λεω οτι οτι τα φαγανε ολα οι κυνηγοι αλλα ολοι βαζουν εστω και πολυ λιγο το χερακι τους
kosvitara
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Σάβ Δεκ 12, 2009 11:21 pm

Και επειδή πρέπει να αρχίσουμε απο κάπου να κόβουμε ξεεκινάμε απο το πιο εύκολο...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ......

Θα σου δώσω ένα τρανταχτό παράδειγμα....
Στη Λίμνη Κορώνεια απαγορεύτηκε το κυνηγί πριν πολλα χρόνια...

Ξέρεις τί έγινε?
Ενας βούρκος γεματος φυτοφάρμακα που σκότωσε όσα υδρόβια υπήρχαν , σκότωσε κ αυτα που μεταναστευσαν , κ πλέον αργοπεθαίνει κ η ίδια η λίμνη η οποία αφανίστηκε απο την υπεράντληση κ την πλήρη εγκατάληψη...

Ισως οι μόνοι που νοιάζονταν , ισως οι μόνοι που νοιάζονται ακόμα κ τώρα να είναι οι κυνηγοι γιατί έχουν άμμεσο ενδιαφέρον.....

Πιστεψέ με η λίμνη θα πεθάνει κ θα γίνουν ωραίες μεζονέτες εκεί σε 50 χρόνια...

ΑΛΛΑ , το κυνήγι ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΗΚΕ!!!!!!
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό kosvitara » Κυρ Δεκ 13, 2009 12:07 am

ναι ρε φιλε ομως αμα πηγαιναν κυνηγοι εκει τι θα αλλαζε ?το οτι πηγαιναν χημικα καταλοιπα στην λιμνη ειναι εγκληματικο αλλα ειναι αλλο θεμα .
kosvitara
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Δημοσίευσηαπό ximikos00 » Κυρ Δεκ 13, 2009 12:34 am

Αμα πήγαιναν κυνηγοί εκεί θα έβλεπαν κάποιον απο τους πολλου΄ς αγωγους που έριχνε ολααυτα μεσα και θα ειδοποιούσαν κάτι...

Γιατί και εγώ στα νερά που κυνηγάω τώρα αν δω κάτι περίεργο (λύμματα-σκουπιδια) θα πάρω ενα τηλ γιατί με καίει μν πάθει κάτι το μέρος μου κ δν μπορώ να κυνηγάω εκεί...

Αν μου απαγορέψουν το μέρος ποιος θα πάει μέσα στο βάλτο στα μπατάκια να δει τι πέφτει μέσα στο νερό?????

Οι οικολόγοι????? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
ximikos00
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Re: Η

Δημοσίευσηαπό sailor8194 » Κυρ Δεκ 13, 2009 2:02 am

kosvitara έγραψε:ΕΓΩ ΑΠΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΘΥΜΑΤΑΙ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΜΟΥ , Ο ΠΑΤΕΡΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΤΗΝ ΓΝΩΡΗΣΑ ΕΓΩ ΤΙΠΟΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ

ΣΩΣΤΟΣ!
Άβαταρ μέλους
sailor8194
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: malatesta kobra
Suspension: mad + αποστατες
Name: Ακης

Δημοσίευσηαπό hurricane » Κυρ Δεκ 13, 2009 2:47 am

σε γενικες γραμμες συμφωνω με τον φιλο χημικο..
το κυνηγι δεν ειναι δυνατον αν απαγορευτει,καταρχην θα χασει το κρατος αρκετα εσοδα..

δεν ειναι δυνατον για μια μικρη μεριδα κυνηγων να απαγορευεται το κυνηγοι σε ολους..με το ιδιο σκεπτικο θα επρεπε να εχουμε απελασει ολους τους αλβανους γτ μερικοι απο αυτους κλεβουν και σπανε...

τελος παντως δεν νομιζω οτι το κυνηγι θα καταργηθει οριστικα...

μπορει οι οικολογοι να κατηγορουν τους κυνηγους για πολλα αλλα μονο ετσι δεν ειναι..μην ξεχνας τις φωτιες και τους εμπρισμους που αποτρεπουν οι κυνηγοι γυρνοντας σε δαση αλλα και καταστασεις σαν αυτες που αναφερει ο χημικος παραπνω...
hurricane
4x4 rookie member
4x4 rookie member

η γνωμη μου

Δημοσίευσηαπό kostas fk » Κυρ Δεκ 13, 2009 7:33 pm

καλα θα κανει οποιος δεν γνωριζει τι ειναι το κυνηγι, πρωτα να ενημερωθει και μετα να τοποθετηθει.!
20 years with Vitara
Άβαταρ μέλους
kostas fk
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: yoko g015
Name: Κώστας Καργάκης

και τοποθετηση

Δημοσίευσηαπό kostas fk » Κυρ Δεκ 13, 2009 7:41 pm

Κυνηγι και ψαρεμα ειναι απο τα λιγα πραγματα που σου θυμιζουν οτι εισαι ακομα μερος της φυσης. Οι πραγματικοι οικολογοι ειναι οσοι ζουν και αγαπουν την φυση και ειναι κατα μεγαλο μερος οι κυνηγοι.! :evil:
20 years with Vitara
Άβαταρ μέλους
kostas fk
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: yoko g015
Name: Κώστας Καργάκης

Re: και τοποθετηση

Δημοσίευσηαπό edelweisalexis » Κυρ Δεκ 13, 2009 9:51 pm

kostas fk έγραψε:Κυνηγι και ψαρεμα ειναι απο τα λιγα πραγματα που σου θυμιζουν οτι εισαι ακομα μερος της φυσης. Οι πραγματικοι οικολογοι ειναι οσοι ζουν και αγαπουν την φυση και ειναι κατα μεγαλο μερος οι κυνηγοι.! :evil:

Μπορείς όμως να αγαπάς και να προστατεύεις τη φύση χωρίς να τή σκοτώνεις. :evil: :evil:
Άβαταρ μέλους
edelweisalexis
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: YOKOHAMA GO 12 A/T
Suspension: ΕΧΕΙ
Name: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Δημοσίευσηαπό johndrama » Δευτ Δεκ 14, 2009 1:09 am

Ποτε επιτελους θα παψει η οικολογια του καναπε και του γραφειου?
Απανταω μονος μου ΠΟΤΕ.Οσο θα πεφτουν οι επιχορηγησεις στις δηθεν οικολογικες ΜΚΟ - με τα χιλιαδες μελη που δινουν τον οβολο τους (συνδρομη λεγεται) για διαφορες δρασεις της οργανωσης με τις ισοβιες εξαμελεις επιτροπες αφου δικαιωμα ψηφου εχουν μονο τα μελη της επιτροπης -τοσο θα ακουμε οτι τα θηραματα λιγοστευουν.Γιατι?πολυ απλα γιατι αν περισευουν δε θα εχουν λογο υπαρξης.Ενα παραδειγμα πολυ απλο και κατανοητο ειναι αυτο της αρκουδας.Πριν απο χρονια οταν εμφανιζοταν στο χωριο μια αρκουδα ολο το χωριο επιστρατευοταν για να εξαλειψει τον κινδυνο.Τωρα ομως το ομορφο αυτο ζωο δεν αντιμετωπιζει αυτο τον κινδυνο εκτος σπανιων περιπτωσεων.Γιατι μας λενε τοτε οτι απειλειται απο ποιον?Ας βγουν στα βουνα να δουνε και ας μη καθονται στα γραφεια τους εδω τα ζωα εχουν κατεβει κοντα στις πολεις και μας λενε οτι ειναι σπανιο ειδος.Και πολλα αλλα σε λιγο θα μας πουν οτι απειλειται η δεκαωκτουρα.
Κυνηγος και Οικολογος ειναι συμμαχοι ή τουλαχιστον θα επρεπε να ειναι στην προασπιση του περιβαλλοντος.Με μαθηματικη ακριβεια οπου απαγορευεται το κυνηγι γινεται τοπος δρασης επιτηδειων που βλαπτουν τη φυση με διαφορους τροπους.
Ελπιζω να μη σας κουρασα.
Τελευταία επεξεργασία από johndrama και Δευτ Δεκ 14, 2009 1:21 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
johndrama
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό johndrama » Δευτ Δεκ 14, 2009 1:12 am

Ðïôå åðéôåëïõò èá ðáøåé ç ïéêïëïãéá ôïõ êáíáðå êáé ôïõ ãñáöåéïõ?
Áðáíôáù ìïíïò ìïõ ÐÏÔÅ.Ïóï èá ðåöôïõí ïé åðé÷ïñçãçóåéò óôéò äçèåí ïéêïëïãéêåò ÌÊÏ - ìå ôá ÷éëéáäåò ìåëç ðïõ äéíïõí ôïí ïâïëï ôïõò (óõíäñïìç ëåãåôáé) ãéá äéáöïñåò äñáóåéò ôçò ïñãáíùóçò ìå ôéò éóïâéåò åîáìåëåéò åðéôñïðåò áöïõ äéêáéùìá øçöïõ å÷ïõí ìïíï ôá ìåëç ôçò åðéôñïðçò -ôïóï èá áêïõìå ïôé ôá èçñáìáôá ëéãïóôåõïõí.Ãéáôé?ðïëõ áðëá ãéáôé áí ðåñéóåõïõí äå èá å÷ïõí ëïãï õðáñîçò.Åíá ðáñáäåéãìá ðïëõ áðëï êáé êáôáíïçôï åéíáé áõôï ôçò áñêïõäáò.Ðñéí áðï ÷ñïíéá ïôáí åìöáíéæïôáí óôï ÷ùñéï ìéá áñêïõäá ïëï ôï ÷ùñéï åðéóôñáôåõïôáí ãéá íá åîáëåéøåé ôïí êéíäõíï.Ôùñá ïìùò ôï ïìïñöï áõôï æùï äåí áíôéìåôùðéæåé áõôï ôïí êéíäõíï åêôïò óðáíéùí ðåñéðôùóåùí.Ãéáôé ìáò ëåíå ôïôå ïôé áðåéëåéôáé áðï ðïéïí?Áò âãïõí óôá âïõíá íá äïõíå êáé áò ìç êáèïíôáé óôá ãñáöåéá ôïõò åäù ôá æùá å÷ïõí êáôåâåé êïíôá óéò ðïëåéò êáé ìáò ëåíå ïôé åéíáé óðáíéï åéäïò.Êáé ðïëëá áëëá óå ëéãï èá ìáò ðïõí ïôé áðåéëåéôáé ç äåêáùêôïõñá.
Êõíçãïò êáé Ïéêïëïãïò åéíáé óõììá÷ïé Þ ôïõëá÷éóôïí èá åðñåðå íá åéíáé óôçí ðñïáóðéóç ôïõ ðåñéâáëëïíôïò.Ìå ìáèçìáôéêç áêñéâåéá ïðïõ áðáãïñåõåôáé ôï êõíçãé ãéíåôáé ôïðïò äñáóçò åðéôçäåéùí ðïõ âëáðôïõí ôç öõóç ìå äéáöïñïõò ôñïðïõò.
Åëðéæù íá ìç óáò êïõñáóá.

Aí ãéíåôáé êõñéïé äéá÷åéñéóôáé íá óâçóôåé ç åðáíáëçøç.
Τελευταία επεξεργασία από johndrama και Δευτ Δεκ 14, 2009 1:20 am, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
johndrama

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
Εργάτης: Όχι
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό kosvitara » Δευτ Δεκ 14, 2009 1:16 am

μερος της φυσης αισθανομαι και εγω που φυτευω στο χωμα και τρεφομαι απο τους καρπους και δεν θεωρω τον εαυτο μου οικολογο. και εδω που τα λεμε μην κρυβομαστε πισω απο το δαχτυλο μας , κυνηγι δεν ειναι να πηγαινεις 10 οπλα και 3000 σφαιρες και επαναληπτικα των 8 εναντιον σε μπεκατσες και αλλα πουλακια!!μονο τα αντιαρματικα λιπουν για να κανουμε ντου στα συνορα. επισης δεν νομιζω οτι για την διαφυλαξη των δασων χρειαζεται να υπαρχουν κυνηγοι μεσα σε αυτα . πιο πολυ για δικαιολογια μου κανει
kosvitara
4x4 Grand member
4x4 Grand member

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 17, 2025 10:36 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 17, 2025 7:23 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 16, 2025 9:10 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Παρ Μάιος 16, 2025 6:55 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Μάιος 15, 2025 10:16 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Μάιος 15, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Μάιος 14, 2025 10:03 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:03 am Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 9:00 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
antonis1627 Τετ Μάιος 14, 2025 6:29 am Καλημέρα σας.
arahova Τρί Μάιος 13, 2025 9:35 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Μάιος 13, 2025 6:37 am Καλημέρα σας.
arahova Δευτ Μάιος 12, 2025 10:37 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 7:04 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Μάιος 12, 2025 6:25 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Μάιος 11, 2025 12:19 pm Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Κυρ Μάιος 11, 2025 7:18 am Ας μην ξεχάσουμε σήμερα την ημέρα αυτή που είναι αφιερωμένη στην και ας της ευχηθούμε.
arahova Σάβ Μάιος 10, 2025 10:19 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
gi@nn@kis Σάβ Μάιος 10, 2025 8:57 am καλημερα!!!
antonis1627 Σάβ Μάιος 10, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
arahova Παρ Μάιος 09, 2025 11:54 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 09, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 12:03 pm Τετάρτη 14-5-2025 πάμε για καφεδάκι στο
antonis1627 Πέμ Μάιος 08, 2025 11:32 am Η Ομαδική μας για την καλοκαιρινή κολεξιόν ανέβηκε
arahova Πέμ Μάιος 08, 2025 9:30 am Καλημέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 7 επισκέπτες