Σαφέστατα και μέσα σε ένα χώρο όπως τα forum και ιδιαίτερα το vitaraclub μπορούμε να γράφουμε τις απόψεις μας, να εκφράζουμε το διαφορετικό μας και πάνω από όλα να συζητάμε για να συμπληρώνουμε ο ένας τον άλλο.
ΜΩΡΑΙΤΗΣ έγραψε:Αλίμονο εάν δεν μας ενδιαφέρει να τιμωρήσουμε ή να διορθώσουμε κάτι στραβό. Τότε σύντομα θα μετατραπούμε σε ζούγκλα.
Όπως ακριβώς το γράφεις φίλε Μωραίτη, όμως κατά τη γνώμη μου είναι διαφορετικό το διορθώνω από το τιμωρώ.
Είναι διαφορετικό το νοιάζομαι για το άδικο (όπως έγινε στη περίπτωση με το κουτάβι) από το τιμωρώ για να διορθώσω.
Στο κάτω κάτω ποιος μας ορίζει αυτόκλητους δικαστές και τιμωρούς; Ποιος μας βεβαιώνει ότι ρίχνοντας 5 ψιλές ή χοντρές διορθώνουμε πράγματα.
Θέλω να πω ότι ιδιαίτερα στην τεταμένη εποχή που ζούμε, πολύ φοβάμαι ότι αν αρχίσει ο καθένας να διορθώνει τιμωρώντας (αυτοδικία) ότι του φαίνεται στραβό, τότε είναι που θα μετατραπούμε σε ζούγκλα.
Για αυτό το λόγο εξαρχής διαφώνησα με τις επιδοκιμασίες, τα μπράβο, του ξύλου . . .
irineos έγραψε:1. θεωρείς ότι αν επενέβαινε η δικαιοσύνη θα τους επέβαλε ποινή αντάξια της πράξης τους;
2. Συμφωνείς ότι κάποια από αυτά τα άτομα στην πορεία γίνονται οι μεγαλύτεροι εγκληματίες χωρίς καμία αναστολή για τις πράξεις τους;
3. Αν το σκυλάκι ήταν δικό σου θα είχες την ίδια θέση;
4. Αν ήσουν στη θέση του Νικόλα τι θα είχες κάνει διαφορετικό;
Φίλε Ειρηναίε,
για το πρώτο δεν χρειάζεται να σχολιάσω κάτι, τά 'γραψε ο φίλος Μωραίτης πιο πάνω, διαφωνώ μόνο στο αφού είναι στραβή η δικαιοσύνη τη παίρνω πάνω μου . . .
για το δεύτερο έχω τις επιφυλάξεις μου, γιατί θα μπορούσαν να γίνουν εγκληματίες δύο επιπόλαια παιδιά εξ αιτίας της αδικαιολόγητης ή αναντίστοιχης βίας που ασκήθηκε πάνω τους . . .
Σαφέστατα και το ίδιο θα έλεγα όποιο σκυλάκι ή άλλο ζώο δικό μου ή ξένο, ήταν σε αυτή τη θέση . . .
Το τελευταίο είναι και το πιο δύσκολο γιατί πραγματικά δεν ξέρω τι θα έκανα σε μια τέτοια περίσταση.
Μάλλον θα ζητούσα εξηγήσεις και θα προσπαθούσα να δείξω σε συτά τα παιδιά τι πραγματικά κάνουν.
ή θα έβγαζα φωτογραφίες, θα καλούσα αστυνομία και θα κατέθετα μήνυση.
Αν τα παραπάνω δεν, και το πράγμα χόντραινε ... πραγματικά δεν ξέρω . . .