Ξεκληρίζουν τα ελάφια και τα πωλούν με το κιλό

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Ξεκληρίζουν τα ελάφια και τα πωλούν με το κιλό

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τρί Φεβ 22, 2011 1:07 pm

Ενα πραγμα ομως μην ξεχναμε ολοι μας.
Οτι η φυση με τον τροπο της εκδικειται και μαλιστα με αγριο τροπο πολλες φορες.Ας βαλουμε ολοι μυαλο γιατι ειμαστε στο χειλος του γκρεμου
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό johndrama » Τρί Φεβ 22, 2011 2:17 pm

Eνα πραμα δε μ αρεσει να διαβαζω τα ψεματα .Ποια αγρια ζωα ειναι προς εξαφανιση μπορειτε να μου πειτε?Αυτα που συμφερει καποιους ?Για να καρπωνονται κονδυλια?Τα θηρευσιμα ειδη ειδικα τα ενδημικα ειναι ολα σε ικανοποιητικους αριθμους με τεκμηριωμενες μελετες και οχι με αυτες που κατασκευαζονται απο οικολογους του καναπε για να εισπραξουν.Μη τρωτε το κουτοχορτο που σας ταιζουν
Αν δεν εισαι καθε μερα στο βουνο δε μπορεις να ξερεις τι συμβαινει εκει εξω.Προς γνωση σας εδω και αρκετα χρονια καθε κυνηγος συνειδητοποιημενος συμπληρωνει το προγραμμα ΑΡΤΕΜΙΣ απο το οποιο στη ληξη καθε περιοδου βγαινουν χρησιμα συμπερασματα για τους αριθμους των θηραματων .Ειναι τυχαιο οτι τα τελευταια χρονια οι αριθμοι των περισσοτερων ειναι σε φυιολογικα επιπεδα και σε μερικα ειδη ανοδικη(βλεπε αγριοχοιρος στη Πελ/νησο,λαγος στη Θρακη,αγριοκουνελο στη Λημνο) .Οπου παρουσιαζεται προβλημα λαμβανονται εκτακτα μετρα μεχρι και προσωρινη απαγορευση .Πιστευετε πως νοιαζεται καποιος για το θηραμα περισσοτερο απο τον κυνηγο τον ιδιο που αν δεν υπαρχει δε θα εχει και ο ιδιος λογο υπαρξης?Αφηστε τις λασπολογιες και τα ψεματα δε κερδιζουν τις εντυπωσεις παρα μονο προσκαιρα.Δειτε τι κανουν οι βιομηχανιες στο περιβαλλον, δειτε τι καταστροφη προκαλουν οι παρανομες εκχερσωσεις, οι βιλλες στο πουθενα που ξεφυτρωνουν σαν τα μανιταρια δειτε τη πραγματικοτητα.
Τα ειδη προς εξαφανιση ειναι μια μεγαλη ιστορια πονεμενη, εδω μου εχουν το κορμορανο απειλουμενο το οποιο στην ουσια ειναι επιβλαβες και καποιοι πληρωνονται για να τον προστατευουν και αυτος εχει εξαφανισει ολα τα ψαρια απο τις λιμνοθαλλασες και τα ποταμια.Το ιδιο συμβαινει με το ζαρκαδι που θεωρειται απειλουμενο και απαγορευεται η θηρα του και εχουν καταντησει να ειναι πιο πολλα απο τα κατσικια .Πως ειναι δυνατον σχεδον σε καθε εξοδο να τα συνανταμε ?Γνωριζατε οτι το ζαρκαδι και το ελαφι μαζι με τον αγριοχοιρο δρουν καταστροφικα εναντια στα εδαφοβια πουλια καταστρεφοντας τις φωλιες τους την εποχη της ωοτοκιας?Ξερετε οτι κατα μεσο ορο μια αλεπου θηρευει 56 λαγους το χρονο?Αυτος που εναντιωνεται στη καταστροφη της φυσης ειναι ο κυνηγος γιατι βλεπει να καταστρεφουν το σπιτι του ετσι το νιωθει ετσι ειναι.Δεν ειναι τυχαιο οτι σε ολη την ευρωπη κυνηγι και οικολογια ειναι δυο εννοιες ταυτοσημες και μονο εδω τις διαχωριζουμε γιατι συμφερει καποιους.
Χωρις τα εργα και τις δρασεις των κυνηγετικων οργανωσεων δεν θα υπηρχε κυνηγι .Η κυνηγετικη ομοσπονδια Ελλαδας εχει αποφασισει για τα επομενα χρονια τη δαπανη πρεισσοτερων απο 3.000.000 ευρο για προγραμματα που θα ενισχυσουν την αγρια πανιδα της χωρας.
Οι κατοικοι των αστικων κεντρων δεν εχουν σαφη αντιληψη και γνωση για τη δραστηριοτητα του κυνηγιου με αποτελεσμα συχνα απο αγνοια να εκφραζονται αρνητικα για το κυνηγι.Με δεδομενο οτι οι περισσοτεροι Ελληνες ζουν σημερα σε αστικα κεντρα ειναι λογικη η αρνητικη σταση του κοσμου εναντια στο κυνηγι.Δε μπορουν να καταλαβουν οτι δεν ειναι ενα χομπι ο χαρακτηρισμος αυτος ειναι λαθος και το υποβαθμιζει ουτε ειναι χρηση γης , ειναι τροπος ζωης.
KYNΗΓΙ-ΨΑΡΟΤΟΥΦΕΚΟ-ΚΑΛΗ ΖΩΗ
Άβαταρ μέλους
johndrama

Λάστιχα: Bridgestone
Διάσταση ελαστικών: 225/65/18
Suspension: MP & KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: sj410 LWB
Name: Γιαννης.

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τρί Φεβ 22, 2011 3:25 pm

οσο και αν προσπαθω να πω με ηρεμο τροπο αυτα που νομιζω και τα λιγα που ξερω με κανεις φιλε μου να πειστευω οτι δεν εχεις καταλαβει πραγματικα το τη λεω και το τη γινεται πραγματικα!!λοιπον θα σου ξαναπω οτι 1ον δεν ειμαι ανθρωπος του καναπε και δεν εχω κανενα οικονομικο οφελος απο την αγαπη μου για την φυση 2ονοτι κανω το κανω σχεδον παντα μονος μου χωρις να λεω ψεματα για αυτα που βλεπω με τα ματια μου και χωρις να ακουσω καμοια οικολογικη οργανωση 3ονκανεις δεν ειπε οτι οι κυνηγοι ειναι η μονη αιτια για το προβλημα της πανιδας!!υπαρχουν πολλοι και μεγαλυτεροι εχθροι της φυσης 4ον κανεις δεν ειπε οτι δεν υπαρχουν κυνηγοι που αγαπανε πραγματικα τη φυση 5ον μπορει νομιζω και απο μονη της η φυση να κανει αυτο που πρεπει για να κραταει τις ισοροπιες 6ον δεν δεχομαι με τιποτα το οτι κυνηγαω επειδη ειναι το χομπι μου και επειδη περνω μονος μου την τροφη που μου χρειαζεται!!εχουν περασει τα χρονια νομιζω που ο ανθρωπος επρεπε να κυνηγαει για να τραφει!!υπαρχουν πολλοι τροποι να συνδιασεις το βουνο οπως ειχες αναφερει με πολλες ωρες περπατημα και με σκοποβολη απλη αν θες και σε ευχαριστει το οπλο!!σε ολες σου τις αναφορες προσπαθεις (και καλα κανεις)να μας πεις οτι οι κυνηγοι ειναι οι μονοι που προσπαθουν και τελικα κανουν καλο στην φυση και οτι εγω και μερικοι αλλοι απλα κατοιγορουμε απο τον καναπε!!δεν ειναι ετσι φιλε μου !!και για να τελειωσω εδω την κουβεντα γιατι δεν θελω να παρεξηγηθω με κανεναν ο καθενας κανει αυτο που νομιζει οτι ειναι σωστο και ολοι κρινομαστε!!εγω θα προσπαθω οσο μπορω να βοηθαω τα ζωα που το εχουν αναγκη με τα ελαχιστα μεσα και τις δυναμεις που εχω και ελπιζω και το παιδακι μου που περιμενω να μπορεσει να παρει λιγο απο την αγαπη μου γιατην φυση που τοσο πολυ μας την εχουν στερησει τα προβληματα και το ανχος της καθημερινοτητας μας !!ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !! :)
SAVE ANIMAL

Λάστιχα: Malatesta compra
Διάσταση ελαστικών: 245/70/16
Suspension: Άγνωστη
Εργάτης: Ναι
Aka: Save animals
Name: Βασιλης

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Τρί Φεβ 22, 2011 3:44 pm

Παιδιά,νομίζω οτι το χοντρύνατε λιγάκι :wink:
Σε ένα fora 4χ4 προσπαθήτε να πείσετε ο ένας τον άλλον για το κυνήγι :?:
Όλες οι απόψεις σεβαστές καθώς και τα μέλη που τις υποστηρίζουν,αλλά ας μην το τραβάμε άλλο,πιστεύω είναι το καλύτερο για όλους μας :wink:
Σε αυτό το club μας ενώνουν τα vitara,καλό θα είναι να μείνουμε μέχρι εκεί :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό jim13 » Τρί Φεβ 22, 2011 4:22 pm

SAVE ANIMAL έγραψε:οσο και αν προσπαθω να πω με ηρεμο τροπο αυτα που νομιζω και τα λιγα που ξερω με κανεις φιλε μου να πειστευω οτι δεν εχεις καταλαβει πραγματικα το τη λεω και το τη γινεται πραγματικα!!λοιπον θα σου ξαναπω οτι 1ον δεν ειμαι ανθρωπος του καναπε και δεν εχω κανενα οικονομικο οφελος απο την αγαπη μου για την φυση 2ονοτι κανω το κανω σχεδον παντα μονος μου χωρις να λεω ψεματα για αυτα που βλεπω με τα ματια μου και χωρις να ακουσω καμοια οικολογικη οργανωση 3ονκανεις δεν ειπε οτι οι κυνηγοι ειναι η μονη αιτια για το προβλημα της πανιδας!!υπαρχουν πολλοι και μεγαλυτεροι εχθροι της φυσης 4ον κανεις δεν ειπε οτι δεν υπαρχουν κυνηγοι που αγαπανε πραγματικα τη φυση 5ον μπορει νομιζω και απο μονη της η φυση να κανει αυτο που πρεπει για να κραταει τις ισοροπιες 6ον δεν δεχομαι με τιποτα το οτι κυνηγαω επειδη ειναι το χομπι μου και επειδη περνω μονος μου την τροφη που μου χρειαζεται!!εχουν περασει τα χρονια νομιζω που ο ανθρωπος επρεπε να κυνηγαει για να τραφει!!υπαρχουν πολλοι τροποι να συνδιασεις το βουνο οπως ειχες αναφερει με πολλες ωρες περπατημα και με σκοποβολη απλη αν θες και σε ευχαριστει το οπλο!!σε ολες σου τις αναφορες προσπαθεις (και καλα κανεις)να μας πεις οτι οι κυνηγοι ειναι οι μονοι που προσπαθουν και τελικα κανουν καλο στην φυση και οτι εγω και μερικοι αλλοι απλα κατοιγορουμε απο τον καναπε!!δεν ειναι ετσι φιλε μου !!και για να τελειωσω εδω την κουβεντα γιατι δεν θελω να παρεξηγηθω με κανεναν ο καθενας κανει αυτο που νομιζει οτι ειναι σωστο και ολοι κρινομαστε!!εγω θα προσπαθω οσο μπορω να βοηθαω τα ζωα που το εχουν αναγκη με τα ελαχιστα μεσα και τις δυναμεις που εχω και ελπιζω και το παιδακι μου που περιμενω να μπορεσει να παρει λιγο απο την αγαπη μου γιατην φυση που τοσο πολυ μας την εχουν στερησει τα προβληματα και το ανχος της καθημερινοτητας μας !!ΚΑΛΗ ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΙ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ !! :)

+1000!!!τα ειπε ολα ο φιλος! :clap: :clap: :clap: :clap: :clap: :clap:
οποιος αγαπαει το κυνηγι ας κυνηγησει με ακοντιο η τοξο!
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 235/85/16

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τρί Φεβ 22, 2011 4:32 pm

Πιστεύω ότι αν ο κόσμος στις ταβέρνες ή στα "σικ" ρεστοράν, μόλις άκουγε ελάφι ή ζαρκάδι ή τέλος πάντων κάτι που προέρχεται από ζώο υπό εξαφάνιση, Αν, λέω ΑΝ έλεγε ΟΧΙ δεν θα πάρω, φέρε μου μια μοσχαρίσια/χοιρινή, τότε δεν θα είχαμε αυτήν την ανεξέλεγκτη λαθροθηρία....

Και από τον καναπέ και την ταβέρνα, αν σκεφτούμε λίγο, μπορούμε να πατάξουμε την λαθροθηρία :wink:

ΥΓ: είχα πάει πιτσιρικάς για κυνήγι παρέα με τον (μεγάλο) ξάδερφο για να δω πως είναι, ως εμπειρία... Βάρεσα κιόλας... Μπορώ με βεβαιότητα να πω ότι δεν είδα κάτι που να με ελκύει στο κυνήγι...
Το μόνο που μου άρεσε ήταν αυτή η σχέση μεταξύ του κυνηγού και του σκύλου του...
Από τότε αγάπησα τα σκυλιά πιο πολύ από ποτέ
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό SAVE ANIMAL » Τρί Φεβ 22, 2011 4:50 pm

το ομορφο ειναι να αναπτυξεις αυτη τη σχεση αγαπης με το σκυλο σου περνοντας τον για παρεα περπατοντας στα βουνα βουτοντας παρεα το καλοκαιρακι μεσα στις βαθρες και να τιναζετε επιτιδες πανω σου μολις εχεις σκουπιστει και να γελαει με τον τροπο του να του κριβεσαι πισω απο τα δεντρα και να σε ψαχνει να τον περνεις παρεα σε ελευθερο καμπινκ και να καθεται ολο το βραδυ μπροστα αποτην εισοδο και αν πιανει τις πρωτες ψιχαλες να χτυπαει με το ποδι του να τον βαλεις μεσα να περνει απο πισω οτι ζωακι πεσει στην αντιληψη του ξεροντας οτι σχεδον ποτε δεν θα το προλαβει και να γυρναει ταβλα απο το λαχανιασμα και να τριβεται με την μουσουδα του μεσα στο χιονι κανοντας τουμπες!! :) :) :) ομορφες οικονες απο πανεμορφα ζωα :wink:
SAVE ANIMAL

Λάστιχα: Malatesta compra
Διάσταση ελαστικών: 245/70/16
Suspension: Άγνωστη
Εργάτης: Ναι
Aka: Save animals
Name: Βασιλης

Δημοσίευσηαπό nick_89 » Τρί Φεβ 22, 2011 4:50 pm

JOHNV6 έγραψε:
Ευτυχώς που συγκρατήθηκες και δεν επεκτάθηκες......... :violin: :violin:
Τους χαρακτηρισμούς "κότα" κτλ. καλύτερα να τους πεις κατ ιδίαν σε κάποιον face to face και όχι πίσω απο την ασφάλεια ένος πληκτρολόγιου γενικολογόντας :!:

Έχεις δίκιο και συγνώμη γιατί υπάρχει ακετή ένταση μέσα στο φόρουμ τις τελευταίες μέρες και δεν θέλω να ανοίξουμε πάλι flames και ούτε να τσακωνόμαστε.
Ωστόσο και απέναντί μου να ήταν κάποιος ο οποίος χαίρεται με το να σκοτώνει με καραμπίνα ζώα, αυθαίρετα, θα του το έλεγα ακριβώς έτσι φίλε μου και αρκετά πιο επιθετικά.
Σαφώς υπάρχουν νόμοι οι οποίοι δεν επιτρέπουν το κηνύγι κάποιες περιόδους (δεν ξέρω περισσότερα) και δεν αναφέρομαι σε κηνυγούς που βγαίνουν μια στο τόσο, αλλά σε αυτους που καθε μέρα ακόμα και τις περιόδους που δεν επιτρέπεται, βγαίνουν και χτυπάνε ζώα. Επίσης δεν αναφέρομαι μόν στο κηνύγι αλλά σε κάθε μορφή βίας. (φόλες κτλ) που διαβάζουμε κατακαιρούς.
Επίσης γενικολογώ για αυτό ακριβώς το λόγο και επειδή είναι η δική μου προσωπική γνώμη και δεν έχω λόγο να τσακοθώ με κάποιον. Γιατί ούτε ξέρω άτομα από εδώ που κηνυγάνε αλλά ακόμα και να ήξερα δεν θα το ειδίκευα καθώς είναι το χόμπυ του καθενός. Στην τελική σε ένα καφέ ή κάποιοα βόλτα ή ακόμα και απο εδώ μπορούμε να το συζητίσουμε. Δεν είμαι τύπος που επιτήθεται απλά λέω την γνώμη μου για κάποια θέματα με πάθος.
Με την ίδια λογική ο κηνυγός μπορεί να μου την πεί επειδή ρυπαίνω το περιβάλλον επειδή ασχολούμε με βενζινοκίνητα αμαξάκια. Δεκτό. Το γνωρίζω αλλά τι να κάνω... Το γουστάρω.
Φίλε JohnV6 πραγματικά δεν ήθελα να ακουστεί άσχημα και δεν επιτήθεμαι σε κανέναν και για τίποτα. Λέω την γνώμη μου... ;)
Καλημέρα σου! :)

ταξιδιάρα ψυχή..
Vitara Virus
Raptorian
Άβαταρ μέλους
nick_89

Λάστιχα: General Grabber AT
Διάσταση ελαστικών: 285/70/ R17
Suspension: Fox Racing
Aka: Scotsman
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό Dimitris_T » Τρί Φεβ 22, 2011 4:54 pm

jim13 έγραψε:οποιος αγαπαει το κυνηγι ας κυνηγησει με ακοντιο η τοξο!

Μόνο που φίλε μου το κυνήγι με ακόντιο ή τόξο είναι παράνομο και αποτελεί κατ' εξοχήν πρακτική των λαθροκυνηγών. ;)
Grand Vitara 2.4 JLXEL Wagon
Dimitris_T
4x4 Grand member
4x4 Grand member

Λάστιχα: Yokohama geolander
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό jim13 » Τρί Φεβ 22, 2011 5:03 pm

Dimitris_T έγραψε:

Μόνο που φίλε μου το κυνήγι με ακόντιο ή τόξο είναι παράνομο και αποτελεί κατ' εξοχήν πρακτική των λαθροκυνηγών. ;)

να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!αλλα μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο να πιασεις ενα ελαφι με ακοντιο παρα με μια καραμπινα που ριχνει 50 σκαγια στο μισο χιλιομετρο!εχει περισσοτερες ελπιδες να σωθει το ελαφι! :wink:
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Τρί Φεβ 22, 2011 5:35 pm

jim13 έγραψε:
Dimitris_T έγραψε:

να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!αλλα μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο να πιασεις ενα ελαφι με ακοντιο παρα με μια καραμπινα που ριχνει 50 σκαγια στο μισο χιλιομετρο!εχει περισσοτερες ελπιδες να σωθει το ελαφι! :wink:

Αγαπητέ αφού γενικολογείς όπως και οι ανωτέρω φίλοι σου και δεν γνωρίζετε ακριβώς, απλά σε ενημερώνω ότι δεν μιλάμε για τυφέκια ελεύθερου σκοπευτού αλλά για κυνηγετικά όπλα. Δεν υπάρχουν σκάγια που να φτάνουν στα 500 μέτρα και να σκοτώνουν ελάφι όπως λές. Επίσης η μορφολογία των εδαφών μας δεν μας επιτρέπει, ακόμα και αν υπήρχε η διαστημική δυνατότητα βολής σκαγιών στα 500 μέτρα, να γίνει βολή.
Ακόμα και στο αγριογούρουνο βολή στα 50 μέτρα είναι τεράστια απόσταση !

Στο εξωτερικό επιτρέπεται σε χώρους - περιοχές ελέυθερου κυνηγιού και όχι μόνο σε ρεζέρβες το κυνήγι απο βαλίστρα μέχρι ραβδωτό τυφέκιο.....
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό jim13 » Τρί Φεβ 22, 2011 5:47 pm

1.Επίσης γενικολογώ...
2.να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!αλλα μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο να πιασεις ενα ελαφι με ακοντιο παρα με μια καραμπινα που ριχνει 50 σκαγια στο μισο χιλιομετρο!εχει περισσοτερες ελπιδες να σωθει το ελαφι! :wink:[/quote]

δεν νομιζω να εγραψα πουθενα οτι γενικολογω απο καπου αλλου το ειδες!το οτι ειμαι ασχετος με το κυνηγι φαινεται γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει και ουτε προκειται!σιγουρα το παρακανα με τα 500 μετρα λαθος διοτι δεν γνωριζω καλα και μπερδεψα και τα οπλα!καπου στο ιντερνετ ειχα δει καποιο οπλο με σκοπεφτρο που εριχνε πολυ μακρια και το θηραμα ουτε α δεν προλαβαινε να κανει!
οπως και να χει τελοπαντων και πενηντα μετρα να ειναι και τριαντα με ακοντιο δεν σκοτωνεται!με καραμπινα ομως ναι!
jim13
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό kons » Τρί Φεβ 22, 2011 6:04 pm

jim13 έγραψε:1.Επίσης γενικολογώ...
2.να σου πω την αληθεια δεν το ηξερα!αλλα μου φαινεται πολυ πιο δυσκολο να πιασεις ενα ελαφι με ακοντιο παρα με μια καραμπινα που ριχνει 50 σκαγια στο μισο χιλιομετρο!εχει περισσοτερες ελπιδες να σωθει το ελαφι! :wink:

δεν νομιζω να εγραψα πουθενα οτι γενικολογω απο καπου αλλου το ειδες!το οτι ειμαι ασχετος με το κυνηγι φαινεται γιατι πολυ απλα δεν με ενδιαφερει και ουτε προκειται!σιγουρα το παρακανα με τα 500 μετρα λαθος διοτι δεν γνωριζω καλα και μπερδεψα και τα οπλα!καπου στο ιντερνετ ειχα δει καποιο οπλο με σκοπεφτρο που εριχνε πολυ μακρια και το θηραμα ουτε α δεν προλαβαινε να κανει!
οπως και να χει τελοπαντων και πενηντα μετρα να ειναι και τριαντα με ακοντιο δεν σκοτωνεται!με καραμπινα ομως ναι![/quote]

Μου θυμίζεις ένα φίλο μου που έβλεπε πολύ "ιντερνετ" και ταινίες του Χολυγουντ.
Μάλλον δεν με πρόσεξες τι γράφω ...στην τελευταία γραμμούλα...για ραβδωτά τυφέκια, τα οποία συνήθως έχουν διόπτρα και για να χρησιμοποιηθούν ο χρήστης πρέπει να έχει και κάποιες ικανοποιητικές γνώσεις για την χρήση της. Αν επιτρεπόταν και εδώ η χρήση βαλλίστρας ή τόξου στο κυνήγι ευχαρίστως θα τα χρησιμοποιούσα από 1 έως 200 μέτρα.!
Στο εξωτερικό συνδυάζουν ιδιαίτερα την αγάπη για την φύση και τα ζώα με το κυνήγι. Για αυτό και χρησιμοποιούν όπλα ακριβείας για να μπορούν να ελέγξουν πληθυσμούς, είδη και φύλα ζώων, για να μην κάνουν λάθος αλλά και για να μην ρίχνουν στο "γάμο του καραγκιόζη". Επίσης σε λίγες χώρες η χρήση σιγαστήρα στο κυνήγι είναι υποχρεωτική για λόγους ηχορύπανσης αλλά και για να μην δημιουργήσουν πρόβλημα στα άλλα ζώα που βρίσκονται τριγύρω από το ζώο που χτυπήθηκε.
Όπως καταλαβαίνεις γνωρίζοντας σε διεθνές επίπεδο τι συμβαίνει και πια η σχέση κυνηγιού και γενικότερων φίλων της φύσης θέλω να καταλήξω στο ότι εμείς εδώ ως συνήθως φτάνουμε στα άκρα με γενικεύσεις και απαγορεύσεις. Τις περισσότερες φορές μάλιστα αυτοί που αντιτάσσονται σε κάτι με τέτοια σφοδρότητα όπως οι ντόπιοι μας οικολόγοι έχουν και πλήρη άγνοια των πραγματικών δεδομένων.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό ΜΠΑΟΥ » Τρί Φεβ 22, 2011 6:16 pm

ΑΑΑΑΧΧΧΧ.Δεν έχουν φώνη και τα χόρταα.Για τους ψαράδες με πετονιά γιατί δε μιλάει κανείς και έμας τους κυνηγούς νας έχετε στη μπούκα :? ?Για τους φίλους γιόγκι που συλλέγουν ένέργεια απο την ατμόσφαιρα ας δούν το ντοκιμαντέρ BARAKA στο σημείο που το αυγό φτάνει να γίνει κοτόπουλο με πατάτες στο φούρνο.και την τσικνοπέμπτη μη δώ κανέναν να τρώει αρνάκι γάλακτος...Η κόντρα για την κόντρα δε βγάζει πουθενά αγαπητοί φίλοι.Αλλο κυνηγός-ψαράς και άλλο κρεατοσυλλέκτης.Ευχαριστώ για το βήμα 8-)
τσακωμένος με την άσφαλτο (quality-passed συγκρουόμενα vitara 1.6-8v, jimny 1.3 grand vitara 1.6-16v)
current test ford fiesta ecoboost 100ps
Άβαταρ μέλους
ΜΠΑΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: hankook
Διάσταση ελαστικών: 195/50-15
Suspension: sach st
Aka: γορίλας
Name: ΝΙΚΟΣ

Δημοσίευσηαπό Jimnius » Τρί Φεβ 22, 2011 6:18 pm

Αν και ειμαι εναντιον του κυνηγιου ως χομπι,οφειλω να σεβαστω τη γνωμη και την θεση του commado Kons,ειδημωνα στα θεματα περι οπλων.
Εικόνα Εικόνα

Φονιάδες των ψαριών,πελεκάνοι.

................._____
............... [__|__\___
............... [..SUZUKI..]@
.................(@)=+=(@). ...............................

Ter Ken Lee
Άβαταρ μέλους
Jimnius
Off Topic Member
Off Topic Member

Λάστιχα: Hankook Dynapro MT
Suspension: Monroe Mad +6cm
Name: Βασίλης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 21 επισκέπτες