από Angelos » Δευτ Οκτ 12, 2009 3:39 pm
Για τα καταστήματα ο δήμος υποχρεούται να δημιουργήσει θέσεις parking για φόρτο/ εκφόρτωση, με την ανάλογη σήμανση. Στις υπόλοιπες θέσεις αν και εφόσον υπάρχουν, ισχύει οτιδήποτε αναφέρεται στην παρούσα σήμανση, ή πληρώνεις με κάρτα, η είναι ελεύθερο το parking κτλ κτλ.
Τα καφάσια καρέκλες σκαλωσιές γλάστρες είναι καταπάτηση δημόσιας περιουσίας, και μπορείς ανετότατα να τα μετακινήσεις για να παρκάρεις το αυτοκίνητο σου. Μάλιστα μπορείς να πάρεις τηλέφωνο στο δήμο και να κάνεις καταγγελία για να έρθουν υπάλληλοι του δήμου να τα μετακινήσουν. Δεν μιλάω για καρέκλες, αλλά για τυχόν βαριά αντικείμενα όπως μεγάλες γλάστρες, κάδους , καμιά ιδιοκατασκευή βιδωμένη στον δρόμο και λοιπά.
Στη Θεσσαλονίκη επειδή πλέον αυτά δεν πιάνουνε οι περισσότεροι βάζουν τα μηχανάκια τους λες και είναι νταλίκες (παρόλο που ο δήμος έχει φτιάξει θέσεις μόνο για μηχανάκια) για να πιάνουνε την ανάλογη θέση για τα αυτοκίνητα τους, σε αυτή την περίπτωση δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γιατί ο άλλος μπορεί να σε καταγγείλει για φθορά ξένης περιουσίας, άσε που εφόσον πληρώνει τέλη κυκλοφορίας, είναι νόμιμος.
Εγώ στη θέση σου δεν θα έμπαινα καν στον διάλογο αν μου έλεγε κάποιος τίποτα, θα τον παρέπεμπα να φωνάξει τους μπάτσους να με γράψουν αν και εφόσον θεωρεί οτι είμαι παράνομος, αλλιώς δεν υπάρχει λόγος να παραπονιέται. Αν θέλει να έχει θέση μπροστά στο μαγαζί του μπορεί να την νοικιάσει από το δήμο βάση νόμου (με αριθμό αδείας) , κάτι το οποίο δεν πρόκειται να το κάνει ποτέ.
Μην ψαρώνετε με τον κάθε μαμακα, αν κάνει έστω λόγο για απειλή κατά της περιουσίας σου, οτι θα στο γρατζουνίσει και λοιπά, τότε απλά τον ρωτάς αν σε απειλεί και για ποιο λόγο και αν ναι τότε μπορείς να καταφύγεις στη δικαιοσύνη.
Μάλιστα μπορείς να τον ψαρώσεις βγάζοντας το κινητό σου από την τσέπη και λέγοντας του οτι έχεις ηχογραφήσει τις απειλές του απέναντι στο πρόσωπο σου.
Διπλωματία θέλει, εγώ πάντως στη θέση σου δεν θα έμπαινα καν στην διαδικασία να συζητήσω το οτιδήποτε μαζί τους, γιατί πολύ απλά αυτό που κάνουνε είναι παράλογο, με το να το συζητάς μαζί τους είναι σαν να τους δίνεις δίκιο.
Απλά κοίτα να παρκαιρνεις σωστά , όχι πάνω στο πεζοδρόμιο, για να μην δίνεις δικαιώματα έτσι ώστε αν φωνάξουν τους μπάτσους να φας κλήση.