Γυρίζοντας από το χωριό μου στην Πελοπόννησο το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας, σταματήσαμε σε ένα μεγάλο βενζινάδικο της εθνικής οδού. Αφού ταϊσαμε τον Givino με βενζίνη αξίας 50 ευρώ, πληρώσαμε στον υπάλληλο το αντίτιμο με ένα κολαριστό-άπιαστο χαρτονόμισμα από τα λεφτά που είχαν τραβηχτεί από το ATM την Παρασκευή το βράδυ. Ζητώντας την απόδειξη ο υπάλληλος κινήθηκε προς το εσωτερικό του πρατηρίου . Επιστρέφοντας μας ενημερώνει πως το 50ευρω δεν το δέχεται το μηχάνημα και μας εμφανίζει ένα τσαλακωμένο πασιφανέστατα πλαστό χαρτονόμισμα. Με την βεβαιότητα πως το χαρτονόμισμα δεν είναι το ίδιο και αφού δεν βγάλαμε άκρη με τον υπεύθυνο κάλεσα την Άμεση Δράση. Για να μην μακρυγορώ, αφού περάσαμε κάνα τρίωρο στο τμήμα ο αξιωματικός ο οποίος είδε το video από το πρατήριο μας ενημέρωσε πως η κάμερα δεν ''έπιανε'' τον υπάλληλο στο σημείο που στάθηκε(περιέγραψε λεπτομερώς όλη την διαδικασία). Ο υπάλληλος έπειτα παραδέχτηκε πως δεν πέρασε το χαρτονόμισμα από το μηχάνημα αλλά το κατάλαβε δια της αφής ...

Όπως καταλαβαίνετε δεν υπήρχε κάτι που να μπορεί να αποδείξει την απάτη προς μεγάλη λύπη δική μου και των αστυνομικών που αντιλήφθηκαν εξ'αρχής τι είχε συμβεί.
Οι γνώμες πολλές ... Ο δικηγόρος μας συμβούλεψε να μην μπούμε σε διαδικασία αυτόφωρου για τέτοιο ποσό. Πρόσθεσε δε σε προσωπικό επίπεδο πως ''αν ήμουν έξυπνος'' θα είχα πάρει το πλαστό, θα πλήρωνα κανονικά και θα διοχέτευα το πλαστό στην αγορά κερδίζοντας ουσιαστικά 50 ευρώ βενζίνης (γι'αυτό τον έχουμε δικηγόρο επειδή είναι λαμόγιο).
Όπως και να έχει το πράγμα αναγκαστικά πληρώσαμε, με βαριά καρδιά, άλλα 50 ευρώ στο πρατήριο, δηλαδή χαμένοι και ταλαιπωρημένοι...
Μάθημα : Πληρώνουμε μέσα στο πρατήριο και η συναλλαγή γίνεται με τρόπο διαυγή!!!!
Διαπίστωση: Ο δικηγόρος μάλλον είχε δίκιο στην λύση του ''έξυπνου'' απλά ήλπιζα ότι μια από τις 20 κάμερες του πρατηρίου θα με δικαίωνε
Κατάληξη : Σε αντίθεση με την κάλπικη λύρα στην ομώνυμη ταινία, το 50ευρω δεν θα αλλάξει κάτοχο μιας και καταστράφηκε μπροστά μας από τον αστυνόμο