Μια ιστορία γεμάτη ιδρώτα, σασπένς, εκπλήξεις, ανατροπές!!!!
Το προηγούμενο ΠΣΚ είχα πάει κάμπινγκ στη Γιάλοβα Μεσσηνίας... Σαββάτο τώρα, μια βόλτα κατά μήκος της παραλίας της Γιάλοβας, ένα πέρασμα από το χωματόδορομο στην πάνω μεριά της ομώνυμης Λιμνοθάλασσας με προορισμό τη Βοϊδοκοιλιά και τέλος επίσκεψη στο ξωκκλήσι του Προφ. Ηλία πάνω από τη Βοϊδοκοιλιά. Κολατσιό εκεί και μιας και είχαμε ήδη βράσει, κατηφόρισμα για παραλία. Στο τέρμα του χωματόδρομου που ενώνεται με το στενό, δευτερεύον επαρχιακό άσφαλτο.........
ΙΧ σταθμευμένο με κόσμο τριγύρω από τον εμπρός δεξιά τροχό... Ωχ λέω...λάστιχο! Όντως πλησιάζω το παλικάρι που είχε αρχίσει να σηκώνει το αμάξι και ρωτάω τι έγινε... Εδώ μου λέει ξέμεινε ο γερμανός από λάστιχο (αυτός στα αριστερά με το λευκό t-shirt). Σκύβω δίπλα, τι να δω... Ένα σκίσιμο στο πλάι ΝΑ! Φαίνεται είχε διασταυρωθεί με άλλο αμάξι στην άσφαλτο και στην προσπάθειά του να ξακρίσει ώστε να χωρέσουν, μια πέτρα τον... έσκισε!
Το αμάξι σηκώθηκε και ο Έλλην περαστικός έπρεπε να ξεβιδώσει τα μπουλόνια με το ψεύτικο μπουλονόκλειδο-γωνιά του αμαξιού. "Άει καλά" λέω... και φέρνω το σταυρό μπας και προκάμουμε και βάζω κι ένα χεράκι! Για την ακρίβεια.... γαντάκι!
Ξεβιδώθηκαν τα 4 από τα 5 μπουλόνια, αλλά το 5ο ήταν ασφαλείας Μέχρι να καταλάβει ο γερμανός να βρει το "κλειδί".... γεράσαμε! Καλά... φταίνε και τα αγγλικά του αλλουνού που του έλεγε "find the key for the wheel" Στη μετάφραση βοήθαγε κι ο άλλος που είδατε στις φωτό, γάλλος αυτός, ο οποίος νόμιζα ότι ήταν παρέα με τον γερμανό. Ελεύθερος ο τροχός λοιπόν, πάω να τον βγάλω..... ΠΡΙΤΣ! Που να βγει! Τον κοιτάμε από δω, τον κοιτάμε από κει... δε φαινόταν να έχει κάτι έξτρα....
Έχει και βίδα στο κέντρο λέει ο άλλος...! Μα τι λέει ο ποιητής σκέφτηκα αλλά μπορεί να ήταν και κανα κόλπο της Peugeot και αυτός να το ήξερε... Πάω, φέρνω σουγιά για να βγάλουμε την τάπα με σήμα το λιοντάρι στο κέντρο... Όσο προσπαθούσε ο παλίκαρος, εμένα κάτι δε μου πήγαινε καλά και ήδη είχαμε στάξει από ιδρώτα! Είναι ώρα να ρωτήσουμε το club λέωκαι βγάζω το θρυλικό τηλέφωνο!
Κοιτάξτε πως με κοιτάει ο πίσω μου μόλις επαναλαμβάνω τη λύση που μου είπε ο Γιώργος! χαχαχαχα!
Απαντάει ο taxidriver06 (ταξιτζής είν' αυτός θα χουν δει πολλά τα μάτια του...) και τον πιάνω απ'τα μούτρα: - Έλα, είμαι Πύλο κι έχει μείνει ένας φρίτσης με ένα νοικιάρικο Peugeot 407 SW και δε βγαίνει ο τροχός. - Είναι αλουμινίου η ζάντα; - Ναι. - Ε δεν είναι τίποτα, έχει πάθει ηλεκτρόλυση το αλουμίνιο με το σίδερο του μουαγιέ γιατί έχουν καιρό να βγάλουν τροχό! - Ντάξει γειά!
λογικό.... αφού νοικιάρικο αμάξι, σιγά μην του κάνουν και σέρβις! Το λέω στην ομήγυρη και με κοίταζαν σαν εξωγήινο! Πως να ξεκολλήσουμε τώρα τον τροχό; Παίρνω το σουγιά και μια πέτρα.....
Ο τροχός δεν ξεκόλλαγε με τίποτα, οπότε εκεί πετάγεται ο γαλλούλης και λέει ότι έχει ένα φίλο μηχανικό σε ένα βενζινάδικο 5χλμ παρακάτω, οπότε μπορεί να μας δώσει εργαλεία ή και να έρθει κιόλας ο άνθρωπος. Στο μεταξύ ο έταιρος Έλλην είχε αρχίσει με το Άη-Φων του φρίτση να παίρνει την ΕΛΠΑ που ήταν στο συμβόλαιο ενοικίασης του αμαξιού, η οποία να τον παραπέμπει στην "Βόηθα-με-να-σε-βοηθώ" service, επειδή έχει αλλάξει η σύμβαση... το ΧΑΟΣ του "ελληνικού δημοσίου" σε έναν χωματόδρομο! Κλείσε το τηλ ρε αδερφέ του λέω, θα φέρουμε εργαλεία και θα το κάνουμε μόνοι μας, μην το μπλέκεις άλλο. Ο γάλλος είχε πάει να φέρει το αμάξι του, το οποίο ήταν ξακρισμένο μετά από μια ελαφριά στροφή του δρόμου. Θα πήγαινα μαζί του μόλις το έφερνε... Και... το έφερε! Ένα κουκλί!!!
Μπουκάρω μέσα και... αριβάρουμε για το γκαζολινάδικο
Έχοντας καταλάβει λοιπόν ότι ο γάλλος δεν είναι μαζί με το γερμανό (εφόσον έχει δικό του αμάξι και ξέρει κάποιον μηχανικό της περιοχής) πιάσαμε την πάρλα. Από που είμαι, από Πάτρα, ότι έφερε το αμάξι οδικώς από Γαλλία μέσω Ιταλίας και Πάτρας, ετσέτερα ετσέτερα Ακολουθεί διάλογος μετεφρασμένος: - ... και που μένεις στη Γαλλία; - α εδώ μένω. Δουλεύω εδώ. - Α ναι; Κατασκευές; - Όχι. Σε ξενοδοχείο. - (γάλλος είναι.. τον κοιτάω...) Σεφ;; - Όχι όχι.... Γεν. Δ/ντής. ...(παύση)... στο..... - Κοίτα να δεις τι μικρός που είναι ο κόσμος! Με τα πολλά ο βενζινάς - βουλκανιζατεράς μου έδωσε ένα καλέμι και μια βαριά και επιστρέψαμε στον τόπο του εγκλήματος, όπου με 2 καλεμιές ο τροχός βγήκε και το άλλο παιδί έβαλε τη ρεζέρβα να τελειώνουμε επιτέλους!
Με το λάφυρο στα χέρια και πανηγύρια με το Γάλλο δ/ντή και τη γυναίκα του γερμανού!!
Ο έταιρος Έλλην με τη γυναίκα του και το ζεύγος των άτυχων γερμανών, που πλέουν πλέον σε πελάγη ευτυχίας! Το λέει και το μπλουζάκι άλλωστε! χαχαχα!
Μετά τα πανηγύρια... δουλειά!
Ευχαριστίες ο γερμανός και η γυναίκα του, πάμε να σας κεράσουμε κλπ. Εκεί έριξα κι ένα αστειάκι (μπας κι έπιανε ) ότι το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο παραλιακό μπαράκι του Κόστα Ναβαρίνο, αλλά κάποιος έκανε τον κουφό... Με τα πολλά, συμφωνήσαμε να πάμε σε παραδιπλανό μπιτσμπάρι. Μέχρι να μαζέχω τα συμπράγκαλά μου είχαν ξεκινήσει όλοι, προφανώς πήγε από το βενζινάδικο ν'αφήσει τα δανεικά εργαλεία και να συμπληρώσει αέρα στη ρεζέρβα, εγώ κατέβηκα στην παραλία, αλλά............. ακόμα να τους δούμε! Κρίμα γιατί ήμουν κοντά στο να ακυρώσω και το μνημόνιο!!!
Θα τους σπάσω το κεφάλι με την άλλη!!!!
Σε όλο αυτό το διάστημα όπου διαδραματίζονταν οι παραπάνω σουρεάλ καταστάσεις, η Γιώτα αποτύπωνε, με κέφι παρόλη τη ντάλα, στο φακό αυτά που είδατε!
Η ρεπόρτερ μας!!!!
Αυτά στο σημερινό επεισόδιο περιπέτειας!!
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!
Φοβερό επισόδιο . Στους πιό παλιούς θυμίζει τον Λαμπίρη στο Σπίτι των Ανέμων . Άσε Τζιβιτζόνη, μην το ψάχνεις,΄εκείνη την περίοδο μάλλον οι δικοί σου δεν είχαν γνωριστεί ακόμα...
Στο επόμενο επισόδιο πρέπει να βάλεις χάπι έντ
"Vitara 1.6 1997 16v και New Vitara 1600 Diesel Allgrip Auto , παππούς και εγγονός στο ίδιο garage "
Εκεί έριξα κι ένα αστειάκι (μπας κι έπιανε ) ότι το βράδυ θα γιορτάσουμε όλοι μαζί στο παραλιακό μπαράκι του Κόστα Ναβαρίνο, αλλά κάποιος έκανε τον κουφό... Με τα πολλά, συμφωνήσαμε να πάμε σε παραδιπλανό μπιτσμπάρι.
Το κέρασμα "έπεσε" τελικά, ή οι Γερμανοί πάλι μας εκμεταλλεύτηκαν?
Απλά απίστευτη περιγραφή και εικόνες .....................τα σέβη μου
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους. Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή. Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός. Μπ. Μπρέχτ
Tzivitzonis έγραψε: Ο γάλλος είχε πάει να φέρει το αμάξι του, το οποίο ήταν ξακρισμένο μετά από μια ελαφριά στροφή του δρόμου. Θα πήγαινα μαζί του μόλις το έφερνε... Και... το έφερε! Ένα κουκλί!!!
Τζιβιτζόνη να μας πεις και της εντυπώσεις σου από την βόλτα με το citroen (βάτραχο)........
Η ζωή δεν μετριέται από τον αριθμό των αναπνοών που παίρνουμε, αλλά από τις στιγμές που μας κόβουν την ανάσα.