ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Δημοσίευσηαπό lambros » Τρί Νοέμ 23, 2010 8:44 am

Είναι το έτος 2030…Είμαι 53 ετών…
Δυσκολεύομαι να γράψω αυτό το γράμμα καθώς γύρω μου τα πάντα είναι διαφορετικά.
Δε θυμάμαι να γράψω τα Ελληνικά που μου έμαθαν στο σχολείο καθώς γύρω μου όλοι γράφουν σε μία γλώσσα που δεν μπορώ να καταλάβω.
Τα παιδιά μου διδάσκονται μία γραφή με λατινικούς χαρακτήρες και την ονομάζουν Ελληνικά…Είναι δύσκολο για εμένα να την καταλάβω..

Εχθές βοηθώντας τον μικρό μου γιό για το επικείμενο διαγώνισμα του ,δε πίστευα στα αυτιά μου. Έλεγε ότι το γειτονικό μας κράτος της Μακεδονίας, που συνορεύουμε στην Λάρισα, γέννησε κάποτε έναν τεράστιο
πολεμιστή, τον λεγόμενο Alexandar Makedonski, ο οποίος αφού πρώτα κατατρόπωσε τους Έλληνες, έφθασε μέχρι τα βάθη της Ασίας και δίδαξε τον Μακεδονικό πολιτισμό. Τα λεγόμενα «Μακεδονικά Χρόνια».
Δε γίνεται σκέφθηκα…κάπου υπάρχει λάθος..

Στο σπίτι η γυναίκα μου έχει στολίσει μία γωνιά με αναμνηστικά σουβενίρ από διάφορες χώρες.. Έχει το Κόσσοβο, την Ιταλία, τη Θράκη, τη Ρωσία και τη Μακεδονία, αλλά και μερικά από μέρη της γειτονικής μας Τουρκίας, όπως η Λέσβος η Χίος η Ρόδος και άλλα πολλά που μου διαφεύγουν…
Θυμάμαι μερικά μέρη από αυτά ήταν κάποτε στη δική μου χώρα, τότε που το Αιγαίο μας έφτανε μέχρι εκεί, και ήταν το ιδανικό μας μέρος για διακοπές…Έμαθα κάποια στιγμή ότι θα έπρεπε να το μοιράσουμε, έτσι μου είπαν οι ειδήμονες και εγώ δεν μπόρεσα να το αμφισβητήσω. Δε ξέρω αν ήταν σωστό ή λάθος, άδικο ή δίκαιο. Δεν έχω το χρόνο να ενημερωθώ για όλα αυτά.
Είναι πολύ δύσκολο να αφήσω την εργασία μου και τον ελάχιστο έως μηδενικό μισθό μου, όταν ο κόσμος τριγύρω πεινάει και μάχεται(ή επαναστατεί;) στους δρόμους, αντιμετωπίζοντας στους πενήντα βαθμούς την Ευρωπαϊκή αστυνομία.

Το μόνο που μπορώ να κάνω πλέον είναι να προσευχηθώ, να προσευχηθώ κρυφά στον Χριστιανικό θεό μου. Τον θεό που μου αρνήθηκαν λέγοντας μου ότι προσβάλλει κάποιους άλλους. Να τον λησμονήσω, ενάντια στο κατεστημένο που με θέλει να πιστεύω σε κάποιον άλλο θεό και να φορώ μιαν άλλη φορεσιά που δεν γνώριζα από μικρός….

Δεν με ενδιαφέρει πόσο θα ζήσω και τι ακόμα θα ανεκτώ, αλλά με σκοτώνει το πώς μπόρεσα να τους αφήσω να το κάνουν αυτό στα παιδιά μου.
Δε μπορώ να καταλάβω πως από τη μία στιγμή στην άλλη, ξύπνησα σε έναν κόσμο εντελώς διαφορετικό.
Σε μία Ελλάδα που εξαφανίστηκε σαν θέλησε να παρέχει δικαιώματα και μία καλύτερη ζωή σε κάποιους που μου τους παρουσίασαν ως «αδικημένους».
Μία Ελλάδα που για να μην προσβάλλει τις άλλες εθνικότητες που ξαφνικά την πλημμύρησαν, πρόσβαλε την δική της.
Μία Ελλάδα που ευνόησε όλους τους άλλους και αδίκησε τα ίδια της τα παιδιά….Το αίμα της…..

Μία πρώην Ελλάδα,
Η Ελλάδα μου….
Άβαταρ μέλους
lambros
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

cb: Όχι
Name: Λάμπρος

Re: ΓΡΑΜΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ...

Δημοσίευσηαπό kastorgr » Τρί Νοέμ 23, 2010 11:28 am

:think: :think: :think:
Λυπηρό, αλλά ίσως το σενάριο να μην απέχει και πολύ από την Ελλάδα του 2030
--------------------------------------------
Ζήσε την κάθε στιγμή
σαν να'ναι η πρώτη και η τελευταία σου!

---Θωμάς---
Άβαταρ μέλους
kastorgr
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Pirelli Cint. AS SF2
Διάσταση ελαστικών: 215/55/17
Suspension: -
Εργάτης: Όχι
Name: Θωμάς

Δημοσίευσηαπό ------ » Τρί Νοέμ 23, 2010 12:12 pm

Μωρε λες :?: :think: :think:
Ηδη χασαμε τη δραχμουλα μας :!:
------

Δημοσίευσηαπό SsimosS » Τρί Νοέμ 23, 2010 12:31 pm

Δεν απέχει πολύ η φαντασία από την πραγματικότητα. Και για φαντάσου (λέγαμε πριν από λίγο καιρό) ότι σε λίγο καιρό θα είμαστε μετανάστες στην ίδια μας τη χώρα. Και ήρθε βέβαια τάχιστα. Όπως και όλα όσα θα ακολουθήσουν. Και πάλι τάχιστα. Τόσο γρήγορα που δε θα το πιστεύουμε. Λυπάμαι για όσα αφήσαμε να πάθουν τα παιδιά μας γιατί εμείς είμαστε απλώς ΛΑΠΑΔΕΣ
SsimosS

Δημοσίευσηαπό lambros » Τρί Νοέμ 23, 2010 12:34 pm

Δυστηχώς, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από κανέναν μας.
Ελπίζω, μόνο, να μην επιβεβαιωθεί αυτό το σενάριο (επιστημονικής φαντασίας ελπίζω)... :( :( :(
Άβαταρ μέλους
lambros
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Λάμπρος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Τρί Νοέμ 23, 2010 3:57 pm

Περίπου αυτό θα θέλανε "κάποιοι" να γίνει....
αλλά τουλάχιστον από την δικιά μου μεριά, δεν πρόκειται να αφήσω το παιδί μου να μην μάθει αυτά που ξέρω :twisted:

και για να ευθυμήσουμε λίγο....: H φυλή των ΕΛ :lol: δεν παθαίνει τίποτα.... μονάχα θα επεκτείνεται! ΓΙΟΥΡΓΙΑΑΑΑ..... :mrgreen:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό MAVERICK » Τρί Νοέμ 23, 2010 6:05 pm

SsimosS έγραψε:Λυπάμαι για όσα αφήσαμε να πάθουν τα παιδιά μας γιατί εμείς είμαστε απλώς ΛΑΠΑΔΕΣ

+1000
lambros έγραψε:........................

Δεν με ενδιαφέρει πόσο θα ζήσω και τι ακόμα θα ανεκτώ, αλλά με σκοτώνει το πώς μπόρεσα να τους αφήσω να το κάνουν αυτό στα παιδιά μου.
................................
Μία Ελλάδα που για να μην προσβάλλει τις άλλες εθνικότητες που ξαφνικά την πλημμύρησαν, πρόσβαλε την δική της.
Μία Ελλάδα που ευνόησε όλους τους άλλους και αδίκησε τα ίδια της τα παιδιά….Το αίμα της…..

Μία πρώην Ελλάδα,
Η Ελλάδα μου….

:( :( :( :(
Θέλω να νιώθω αισιόδοξος ότι δεν θα δούμε τέτοιες εικόνες που περιγράφοντε επάνω που φυσικά δεν είναι καθόλου δύσκολο να γίνουν πράξη με την φόρα που έχουν πάρει κάποιοι και εμείς απλά δεν τους κόβουμε τα πόδια από την ρίζα. :evil: Για να μην πώ χειρότερες λύσης :evil:
Αν όμως τα καταφέρουν νομίζω ότι θα δυσκολευτούμε και εμείς να ζούμε σε μια τέτοια κοινωνία που θα μας ξεφτιλίζει κάθε στιγμή και θα είμαστε ξένοι.
Προτιμώ να γράψει η ιστορία ότι κάποιοι ξεπούλησαν και πρόδωσαν την χώρα μας άρα ήταν ΠΡΟΔΩΤΕΣ και ΚΛΕΦΤΕΣ και ότι οι υπόλοιποι κάτοικοι δεν άντεξαν αυτό τον εξεφτιλισμό και το έκαναν Κούγκι :(
Αυτό έχω να πώ εγώ για όταν θα είμαι 57 και το παιδί μου 24 :(
MAVERICK

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 26 επισκέπτες