Καλησπέρα παίδες,
Είμαι νέος στο forum σας και θα ήθελα την βοήθειά σας,την συμβουλή σας ώστε να επλέξω το επόμενο αυτοκίνητο μου. Ελπίζω η μη κατοχή suzuki να μην καταπατά τους κανόνες της ομάδας σας.Λοιπόν για να μπώ στο ψητό είμαι σε αναζήτηση suv χωρίς μεγάλες απαιτήσεις για εξορμήσεις εκτός.
Το budget μου κυμαίνεται απο 17-20.000 πάντα εξαρτώμενο της αντίστοιχης ευκαιρίας που μπορεί να προκύψει.
Είμαι διατεθημένος μην πω και σχεδόν αποφασισμένος να μην αγοράσω καινούργιο καθώς πιστεύω πως τα χρήματα που γλιτώνεις απο ένα αυτοκίνητο max τριετίας είναι αρκετά και συμφέρει ώστε να αγοράσεις ένα αυτοκίνητο που new δεν θα έφτανε ποτέ η τσέπη σου.Επίσης με μία ανάλυση που έχω κάνει στα μεταχειρισμένα diesel η απόσβεση έρχεται καμιά φορά πιο γρήγορα καθώς πια δεν κρατούν την υψηλή μεταπωλητική του παρελθόντος και η διαφορά με αντίστοιχο μεταχειρισμένο βενζινοκίνητο είναι πιο μικρή.
Κάνοντας μία ερευνα αγοράς έχω καταλήξει στα εξής οχήματα:
-Suzuki Vitara 1.6 diesel 4x4 (βρίσκω used σε τιμές 17000-18000 συνήθως 2015-2016 και με χμ<70000)
-Nissan Qashqai 1.6 diesel auto (βρίσκω used σε τιμές 19000-20000 συνήθως 2016-2017)
-New Qashqai 1.5 diesel (Acenta h Energy σε τιμές 18000-20000)
-Jeep Renegade 1.6 diesel (βρίσκω used σε τιμές 17000-18000 συνήθως 2016-2017 και με χμ<80000)
-Toyota C-HR Hybrid (βρίσκω used σε τιμές 20000-22000 συνήθως 2017-2018 και με χμ<50000) το οποίο είναι μεν εκτός budget και λίγο διαφορετικής φιλοσοφίας όμως η έλλειψη τελών και η χαμηλή κατανάλωση και η αξιοπιστία/μεταπωλητική της toyota ίσως να αξίζει την υπέρβαση.
Σκοπός/χρήση του αυτοκινήτου είναι για βουνο-χίονια (εκδρομές), φορτωμα σανιδιών surf και παραλίες που πολλες φορές έχει δυσβατους δρόμους, ταξίδια και λιγοστή χρήση εντός πόλης σε ώρες κίνησης.
Θα ήθελα λοιπόν, διαβάζοντας διάφορα στο φορουμ σας να μου πείτε αρχικά την άποψη σας, εστιάζοντας για το -Suzuki Vitara 1.6 petrol 4x4 καθώς και να με συμβουλέψετε στην συνολική μου απόφαση αν κάποιοι είναι ή ηταν κάτοχοι του ανταγωνισμού.Οποιαδηποτε άλλη ιδεα θα ήταν ευπρόσδεκτη.
Ευχαριστώ,
Θοδωρής