Σήμερα τας πρώτας πρωινάς ώρας, η μάνα μου αφήνει μια εξουσιοδότηση πάνω στο τραπέζι και φεύγει για τη νύφη της Μακεδονίας με τον πατέρα μου. Στη δήλωση έλεγε "εξουσιοδοτώ το γιο μου να αιτηθεί και να παραλάβει φορολογική ενημερότητα για λογαριασμό μου κλπ κλπ κλπ...). Πάω κι εγώ στο ταμείο και ξαφνικά βλέπω να γράφει ο τύπος "Ο σύζυγος δεν είναι ενήμερος κλπ κλπ κλπ" σε ένα χαρτί ολογράφως και από κάτω "η ίδια είναι ενήμερη...." και με στέλνει στο διευθυντή. Ε, πάω κι εγώ στον διευθυντή και μου λέει ο τύπος. Σε ποιανού όνομα είναι το σπίτι; Του λέω πρέπει να έιναι 50-50 αλλά δεν ξέρω κιόλας τι γίνεται στα χαρτιά. Και μου αρνείται την έκδοση φορολογικής ενημερότητας. Οπότε πιάνω εγώ την κουβέντα και προσπαθώ να καταλάβω. Ποσέξτε έ. Έχει γέλιο...
-Τι χρέος είναι αυτό; Και αφού είναι στον πατέρα μου η μάνα μου γιατί δεν μπορεί να πάρει ενημερότητα;
-Είναι 124 ευρώ έκτακτη εισφορά και 55 ευρώ ΕΕΤΗΔΕ. Αλλά επειδή κάνουν μαζί φορολογική δήλωση δεν ξέρω αν τα 124 τα χρωστάει ο ένας η ο άλλος ή και οι δυο μαζί. Κι επειδή το σπίτι είναι στα δύο ονόματα τα 55 τα χρωστάνε από μισά.
-Καλά αφού η ίδια όμως φαίνεται να είναι ενήμερη.
-Δεν μπορώ να σου δώσω ενημερότητα γιατί και 1 ευρώ να χρωστάει είναι παράνομο.
-Μα δεν χρωστάει.
-Μα σου εξήγησα ότι δεν μπορώ εγώ να ξέρω ποιός χρωστάει..
Και πάει λέγοντας η κουβέντα. Μη συνεχίσω και σας κουράσω.
Υ.Γ. Την ενημερότητα την ήθελε για να πάει στην τράπεζα να υπογράψει και να κατατεθούν στο λογαριασμό της κάτι λεφτά της σύνταξής της τα οποία είναι αναδρομικά από τα ταμεία ή κάτι τέτοιο....
Πάντως και στο μπ.... από ότι ξέρω(δυστυχώς δεν είχα την ευτυχή εμπειρία) πρώτα πληρώνεις και μετά ικανοποιείται το αίτημά σου.