ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: ΘΕΛΩ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Δημοσίευσηαπό Antonioz » Πέμ Ιαν 24, 2013 10:22 am

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠ έγραψε:Γιάννη με το καλό ότι και αν κάνεις και από μένα , και να καταθέσω και γω μια ιδέα , στην Λάρισα εδώ και 2-3 χρόνια δραστηριοποιείτε μια αλυσίδα καφέ ονόματι mikel τα παιδιά ξεκίνησαν με ένα μαγαζάκι και τώρα πουλούν το όνομα franchise , πρόσφατα διάβασα ότι είναι η πρώτη πανελλαδικά σε πώληση καφέ με 8 τόνους το χρόνο. Δεν λέω να κάνεις και ση το ίδιο [ αν και στο εύχομαι] αλλά στη θέση σου ενημερωτικά και μόνο θα έκανα μια προσπάθεια να μάθω τι πως και γιατί αυτό το cafe mikel επέτυχε , και θα μπορούσες να πάρεις κάποιες ιδέες ίσως, για το ξεκίνημα σου. Ίσως σου φανούν υπερβολικά αλλά επειδή δούλεψα επαγγελματικά 12 χρόνια σε παρεμφερή χώρο πάντα μου άρεσε να μελετώ τους ανταγωνιστές μου για να εξελίσωμε να παίρνω ιδέες και να διορθώνομε .

+1000
mikel ανοιξε κ στην Θεσσαλονικη πριν κανενα 6μηνο αν δεν κανω λαθος, το ενα (απο τα δυο που εχω εντοπισει) ειναι μεν στο κέντρο, κ μαλιστα στην Εγνατια(κεντρικος δρομος Θεσσαλονικης) αλλα δεν θα ελεγα οτι ειναι κ σε κλασσικη καφεγειτονια. Παρολ'αυτα μπορω να σου πω (επειδη περναω καθημερινα με το λεοφωρειο) οτι κυριολεκτικα την μια μερα ηταν κλειστο κ την δευτερη(που ανοιξε) περιμενε απο εξω κοσμος για να αδειασει τραπεζακι... :shock: :shock: :shock: ζαλιστηκα!! τι εγινε ρε παιδια λεω; ολοι αυτο το καφε περιμενανε;
Γενικα χαρακτηριστικα του μαγαζιου ειναι: 1)καφε στυλ ιταλικο(στα γρηγορα δηλ. αν κ ολοι καθονται ωρα) 2)μικρα κ πυκνοκατοικημενα τραπεζακια 3)φουλ στα φοιτητακια και 4) και πιο σημαντικο νομιζω Νεσκαφε-φραπε κλπ 1.5€ , εσπρεσσο-ελληνικο κλπ 1€ ...με λιγα λογια οπως κ ενας φιλος παραπάνω χαμηλη τιμη - υψηλη ποιοτητα(ή τουλαχιστον αισθηση υψηλης ποιοτητας, ξερεις ολα τα γκαρσονια μαυρα ρουχα, μαυρο ντεκορ κλπ..)
Για καφε λοιπον θα σου προτεινα franchise ισως με το εν λογω μαγαζι το οποιο φαινετε να έχει την λυση
SY2CJI
Πάρτε τα "γαϊδούρια" σας και άιντε στα βουνά!!
Άβαταρ μέλους
Antonioz
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: General Grabber AT3
Διάσταση ελαστικών: 225/75-16
Suspension: MP
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Name: Αντώνιος

Δημοσίευσηαπό _Andreas_ » Πέμ Ιαν 24, 2013 11:51 am

Η δικιά μου άποψη είναι πως ότι και αν κάνεις,θέλει πλάνο,οργάνωση,και όχι βιαστηκές κινήσεις,Ερευνα αγοράς..κ.α!!
Να προσπαθήσεις να μειώσεις τα έξοδα με πάρα πολύ προσωπική εργασία.
Το θέμα είναι να προσφέρεις κάτι που δεν υπάρχει στην περιοχή σου!
Η διαφήμιση θα παίξει σημαντικό ρόλο.
Ότι και αν αποφασίσεις να είσαι σταθερός πάνω σε αυτό και να προσπαθήσεις να φτιάξεις μια ταυτότητα για το πως δουλεύει η επιχείρηση και τι προσφέρει!!
Να έχεις στο μυαλό σου πως η εποχή δεν είναι κατάλληλη για οικονομικά ανοίγματα,αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρέπει να πάρεις το ρίσκο!!Απλά κοίτα να μην είναι μεγάλο το οικονομικό άνοιγμα!!
Όπως και να χει,σου εύχομαι καλή τύχη και καθαρό μυαλό για την επίτευξη του στόχου σου!!
...ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΔΡΟΜΟΣ...
Άβαταρ μέλους
_Andreas_
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: g012 215/70/16
Suspension: Εργοστασιακή
cb: Όχι
Name: Ανδρέας

Δημοσίευσηαπό libero » Πέμ Ιαν 24, 2013 12:04 pm

Φίλε Γιάννη. Ο DimitrisGV τα λέει πολύ καλά. Η καφετέρια είναι πολύ περίεργη δουλειά. Από την ελάχιστη εμπειρία μου στο χώρο και μάλιστα στο εξωτερικό, η εμπειρία μου, μου λέει ότι τέτοιου είδους μαγαζιά τα οποία είναι στο μεταίχμιο μεταξύ προσφοράς υπηρεσιών και εστίασης, ανήκωντας μάλιστα στην κατηγορία επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος, είναι ολιγον τι μυστήριες. Αυτό δεν πρέπει να σε φοβίζει από τη μία αλλά πρέπει να σε κάνει να σκέφτεσαι από την άλλη. Μια τέτοια δουλειά, θέλει ως προσφορά υπηρεσιών να έχει ποιότητα, θέλει design, θέλει συχνά πυκνά αλλαγές, ανακαινίσεις, νεοτερισμούς όσον αφορά τα προϊόντα που προσφέρεις και θέλει γρήγορη προσαρμογή σε κάθε νέο δεδομένο. Σαφώς, δε χρειάζεται να σου πω ότι τέτοιου είδους μαγαζιά λειτουργούν με κλίκες, οπότε πρέπει να ανήκεις κατά κάποιον τρόπο σε ένα χώρο ο οποίος έχει γνώση του αντικειμένου και έχει και public relation team του. Δεν ξέρω σε τί φάση είσαι από αυτή την άποψη αλλά και άλλες απόψεις αλλά το ρίσκο είναι μεγάλο. Για να τα πω πιο λαϊκά, θέλεις να κάνεις μια δουλειά η οποία θα ελέγχεται υγειονομικά οπότε θα βρίσκεσαι διαρκώς σε μία κατάσταση ανανέωσης και προσαρμογής στους υγιεονομικούς κανόνες και από την άλλη θα πρέπει να έχεις ένα πλήρως "ντυμένο" μαγαζί. Θα πρέπει να έχεις ένα ντιζάιν, ομορφιά χώρου κλπ για να προσφέρεις την υπηρεσία αλλά αυτό θα είναι μόνο το μανατζερίστικο μέρος γιατί αυτό που θα κάνει το μαγαζί να λειτουργεί θα είναι το υγειονομικό μέρος. Σκέψου πόσους μπορεί να ενοχλήσεις αν ξαφνικά βρεθείς να παίρνεις πελατεία και σε πόσα σημεία μπορεί να παγιδεύσουν.
Τελοσπάντων έχεις πολλά να σκεφτείς. Το ΕΣΠΑ άνοιξε 14 Ιανουαρίου και η κατάθεση επενδυτικών προτάσεων ανοίγει στις 25 φεβρουαρίου και θα διαρκέσει 1 ή 2 μήνες αν δεν κάνω λάθος. Για την Τρίπολη δεν ξέρω αλλά είναι πολύ πιθανό να παίρνει 60% αλλιώς παίρνει 50% το λιγότερο. Όμως να λοιγαριάζεις ότι αν μπεις σε πρόγραμμα θα πρέπει να έχεις την επιχείρηση 3 ή 5 χρόνια και θα φας στη μάπα και το καλοκαίρι μέχρι να...αν στο εγκρίνουν...και να στηθείς. Εκτός κι αν έχεις τα κεφάλαια και το στήσεις μόνος σου και απλώς περιμένεις τα λεφτά. Αυτό μπορείς να το κάνεις και να είναι καλυπτόμενο ήδη από την ημέρα κατάθεσης του φακέλου αλλά με προσωπική σου ευθύνη. Αν δεν σε χρηματοδοτήσουν δηλαδή, απλώς θα το έχεις κάνει με τα λεφτά σου. Για λεπτομέρειες, ρώτησέ με να σου απαντήσω.

Επειδή εγώ είμαι αδαής όμως, επειδή έχω κάνει επενδυτική πρόταση στο Leader και περιμένω τα αποτελέσματα(99% έχει περάσει η πρόταση). Επειδή την μελέτη την έκανα μόνος μου (αν και στην πορεία μου τα έκαναν τσουρέκια και με εξανάγκασαν παρανόμως να απευθυνθώ σε πολ.μηχανικό). Επειδή, γενικότερα, νομίζω ότι έχω μια διαφορετική άποψη περί των πραγμάτων λόγω και της πολύχρονης παραμονής μου στο εξωτερικό. Επειδή μεγάλωσα κι εγώ στην επαρχία και μάλιστα σε μια οικογένεια που παρά το επάγγελμά της ασχολήθηκε και ασχολείται καθημερινά με τον πρωτογενή τομέα παραγωγής. Επειδή είσαι κάτοικος της μητέρας του Ελαιόλαδου και πολλών προϊόντων του πρωτογενούς τομέα παραγωγής καθώς και μιας περιοχής που βρίσκεται σχεδόν στο κέντρο της Πελοποννήσου άρα μπορείς να απευθυνθείς στην τουριστικότατη περιφέρειά της (έστω μόνο αρχικά) θα σε συμβούλευα να σκεφτείς μήπως θα ήταν επιλέξιμο να ασχοληθείς με τη μεταποίηση α' βαθμού ή β'βαθμου(ακόμη καλύτερα). Εγώ προσωπικά έκανα επενδυτική πρόταση για παραγωγή ζυμαρικών. Και μην πάει το μυαλό σου σε παραδοσιακούς τραχανάδες και κουσκούσια. Θα τα κάνω και αυτά αν κάποιος μου τα ζητήσει. Αλλά η κύρια δουλειά θα είναι να παράγω μακαρόνι. Μακαρόνι σε ότι μορφή μπορεί να κατεβάσει η κούτρα σου και σε ότι γεύση μπορείς να φανταστείς. Μέχρι και με σοκολάτα. Αν πάλι δεν πάει καλά το πράγμα έχω και άλλες δυο δουλειές στο μυαλό μου αλλά καλύτερα να μη μιλήσω γι αυτές γιατί δε θέλω να το μελετάω. Πάντως η μία έχει να κάνει με τη μεταποίηση πατάτας και η άλλη με λιανικό εμπόριο πλαστικούρας. Και δεν είμαι σε κανένα τουριστικό μέρος. Βέβαια έχω ξεσκιστεί στα τηλέφωνα και στις επαφές για να προωθήσω το προϊόν πριν ακόμη το φτιάξω αλλά αυτό είναι μέρος της δουλειάς.

Και πάντως τα χιλιάδες καρπούζια που σαπίζουν στα χωράφια της Ηλείας το καλοκαίρι, θα μπορούσαν με ελάχιστον κόστος να γίνουν γλυκό του κουταλιού, μαρμελάδα κλπ, χωρίς να σαπίσουν πρώτα. Και όλα τα γεωργικά προϊόντα της περιοχής μπορούν να μεταποιηθούν εύκολα και με σχετικά μικρό εργαστήριο και χαμηλό κόστος εγκατάστασης. Εγώ προσωπικά μπορώ επί του συγκεκριμένου να σε κατευθύνω για το πού να απευθυνθείς στο εξωτερικό για μηχανήματα και να σε βοηθήσω αν θέλεις για το κομμάτι της μελέτης. Είμαστε λίγο μακριά αλλά μπορώ να σου λύσω κάποιες απορίες και να σου δώσω γραμμές για το τί να κάνεις έστω μέσω mail. Το αφιλοκερδώς, εννοείται. Και για να μην ξεχνιόμαστε, οι ελιές είναι ένα άλλο τεράστιο σημαντικό κεφάλαιο το οποίο θα έπρεπε ίσως να το σκεφτείς. Ο κόσμος πλέον ψάχνει και αγοράζει προϊόντα χαμηλού κόστους αλλά η ποιότητα και η εντοπιότητα παίζει σημαντικό ρόλο. Ακόμη και 50 λεπτά φθηνότερα να δώσεις ένα μπουκάλι ελαιόλαδο, αν είναι τοπικό και καλό θα έρθει σε εσένα και δεν θα πάει στο Lidl. Σκέψου το.

Αν πάλι επιμένεις στην καφετέρια, δεν μπορώ να σε βοηθήσω πολύ εκτός από το κομμάτι του Ιταλικού καφέ στο οποίο μπορώ να σε πληροφορήσω σχετικά και να σε φέρω σε επαφή με κάποιον στη Λευκάδα που ανήκει στο team Ηπείρου το οποίο εισάγει τον Lavazza. Σαφώς η βοήθεια για τη μελέτη, ισχύει κι εδώ.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό gv2000 » Πέμ Ιαν 24, 2013 12:15 pm

Ο αδερφός μου ήταν φαντάρος στον Βόλο και όλοι του λέγανε για τον mikel. εεε μετά μόνο από εκεί καφέ... Εμείς εδώ έχουμε κάτι αντίστοιχο το coffee-island.

για την τοποθεσία που συζητάμε είναι το μόνο σίγουρο.αν εξασφαλίσεις αυτό πάμε στο επόμενο.
εγώ σαν πελάτης έχω παρατηρήσει το εξής. είναι καθαρά θέμα εποχής και μόδας. κάποτε μέτραγε το μαγαζί να είναι κυριλέ με μεγάλους αναπαυτικούς καναπέδες και να αράζεις να πίνεις τον καφέ σου για κανα τρίωρο (με τον καφέ να κοστίζει 3.5 ευρώ). πλέον ο κόσμος όμως πάει σε μαγαζιά πιο μικρά, πιο ζεστά, με την έννοια του συνοικιακού αν με καταλαβαίνεις και ας έχουν πιο λίγα τραπέζια. ειδικά αν πετάξεις μέσα και κανα επιτραπέζιο παιχνίδι (εκτός από κανά τάβλι) τότε θα δεις ότι μερικές παρέες νέων θα ξαναέρχονται να παίξουν το τάδε επιτραπέζιο που δεν είχανε προλάβει την τελευταία φορά (μου έχει τύχει :lol: )
επίσης μεγάλο ρόλο παίζει η κοινωνική δικτύωση (facebook - foursquare - topadvisor ) είναι σύμμαχοι σου σε αυτό το εγχείρημα!!

εκτός αν το πας σε στυλ take-away οπότε εκεί καλύτερα να το πας σε franchise όπως αναφέρθηκε και προηγουμένως. (άνοιξε coffee-island στο ξυλόκαστρο και ΟΛΟΙ πέρνουν καφέ από εκεί - ακόμα και εγώ πέρνω από εκεί μερικές φορές και ας έχω καφέ σπίτι! )

όπως και να έχει καλή αρχή και εύχομαι να πάνε όλα καλά!!! :clap: :clap: :clap: :clap:
thank you for the memories GV2000 ! ... I mean it!
(2004-2017)
Άβαταρ μέλους
gv2000

Λάστιχα: 235/70/16
Suspension: custom
Name: Παναγιώτης

Δημοσίευσηαπό libero » Πέμ Ιαν 24, 2013 12:24 pm

Άσχετο...Έχω και μια άκρη φρέσκια αλλά είναι franchise. Δεν ξέρω αν την έχετε ακούσει. Είναι πολύ φρέσκια αλυσίδα. Έχει προς το παρόν επιχείρηση Αλεξανδρούπολη, Δράμα, Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα. Είναι δύο παλικάρια ο ένας Δραμινός και ο άλλος κάπου πάλι από κατα εδώ πάνω. Έκαναν μια αλυσίδα που λέγεται "αρωματάκι". Έχει μέσα δεκάδες μπουκάλια με τα flagrances από τα αρώματα της αγοράς, τα γνήσια αρώματα, από Channel 5 μέχρι ότι τελευταίο έχει βγει και τα πουλάει σε μπουκαλάκι των 30 ή 50 ή 100ml. Δεν έχω γνώσεις επί του αντικειμένου αλλά ρε παιδιά, προχθές που μπήκα στο μαγαζί του, σε 10 λεπτά μπορεί και να έβαλε στο ταμείο 100 ευρώ. Έπαθα την πλάκα μου. Βέβαια για να μην μπερδευόμαστε, τα αρώματα είναι όντως τα γνήσια. Οι άνθρωποι τα φέρνουν από Ευρώπη και είναι όντως καλά αρώματα. Όχι τα κλασσικά πακιστανο gipsy. Δες αν θέλεις να το ψάξεις κι αυτό ή διαφορετικά μήπως μπορείς να ασχοληθείς αυτοβούλως και να την κάνεις τη δουλειά μόνος σου με άλλο brand name.
Μόνο που μου είπε ο τύπος, αρνητικό είναι ότι κάθε μέρα φεύγει από το μαγαζί και έχει κεφάλι μαστουρωμένο και από τότε που έχει το μαγαζί πίνει μια μπύρα και γίνεται κομμάτια. :lol: :lol: :lol:
Δεν ξέρω αν αξίζει το franchise αλλά ως δουλειά είναι καλή.
libero
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Name: Lefteris

Δημοσίευσηαπό ΓΙΑΝΝΗΣ33 » Πέμ Ιαν 24, 2013 7:36 pm

Σας ευχαριστω πολυ ολους για τις συμβουλες και τις ιδεες σας!!!!
ΓΙΑΝΝΗΣ
Άβαταρ μέλους
ΓΙΑΝΝΗΣ33
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: YHOKOHAMA GEO A/T
Suspension: MUD+KYB+προσθηκες+4
Name: γιαννης

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Κυρ Ιαν 27, 2013 5:57 pm

Α και κάτι τελευταίο από εμένα :arrow:
Θα πρέπει αυτό που θα κάνεις να σου αρέσει και να σε γεμίζει, αλλιώς θα είσαι κακόκεφος-μουντρούχαλος και αυτό θα περνάει στον πελάτη :idea:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό manos12-74 » Δευτ Ιαν 28, 2013 1:49 am

πριν ανοιξεις οτιδηποτε θα πρεπει να υπολογισεις καποιες παραμετρους
ενοικιο,τεβε,ρευμα,νερο,τηλεφωνο,θερμανση-εστια,προμηθιες,υπαληλοι,λογιστης,αναπαντεχα εξοδα,μεταφορες.
για μενα οτι ειδους καφετερια και να ανοιξεις σου ευχομαι προκαταβολικα να πας τελεια,αν ειναι του ποδαριου ψαξε κοντα σε σχολεια η σε σταθμους μετρο,τρενο,αν ειναι του καθεστε βρες σε πεζοδρομους η σε κεντρικους με θεα,εκτος και αν εχεις ηδη βρει.
στοχευε να δουλεψεις δυναμικα και συμβουλεψου τον λογιστη σου στα οικονομικα,αν κανεις take away μαγαζι και εχεις κοντα σχολεια,βαλε κρεπα και χοτ ντογκ,φτηνα,2 με 3 γευσεις γλυκες,θα δεις τι κασμο θα χεις 1 με 3 το μεσημερι,σου ξαναευχομαι να πας τελεια σε αυτους τους χαλεπους καιρους,φιλικα μανος
Αξίζει φίλε μου να ζεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει.
Άβαταρ μέλους
manos12-74
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: dunlop grandtrek at
Suspension: mad+ kyb+αποστατες
Name: Μανος

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες