Φωτοβολταϊκά

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Re: Φωτοβολταϊκά

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Κυρ Ιαν 23, 2011 11:31 pm

http://www.e-shop.gr/solar-view.phtml
Κοιτα το πινακακι που ειναι για αποπληρωμη δανειου στα 8 χρονια.Εχω μηνιαιο κερδος 180 ευρω απο το ρευμα που θα πουλαω στην δεη.
Το ολο κοστος της εγκαταστασης με πανελ bosch οπως βλεπεις αγγιζει τα 41000 ευρω.Εχει και Κινεζικα φτηνοτερα πανελ αλλα για μενα δεν αξιζει τον κοπο γιατι γλυτωνεις μονο 4000 ευρω και δεν ειναι και μονοκρυσταλλικα οπως τα bosch.
Αν ειναι ετσι οπως τα λεει δεν βαζεις χρηματα απο την τσεπη σου και μεχρι να αποπληρωθει το δανειο παιρνεις καποια λιγα χρηματα το μηνα(180 ευρω) ενω μολις τελειωσει στα 8 χρονια το ποσο εκτοξευεται στα 690 ευρω το μηνα.

Το παραπανω πινακακι ειναι βαση των τετραγωνικων της ταρατσας μου,του νομου που μενω και οτι δεν εχω καθολου σκιαση απο αλλο σπιτι

Υ.Γ Αν γνωριζει κανεις κατι να μας πει να δουμε τι κανουμε :pray: :pray:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Δευτ Ιαν 24, 2011 8:53 am

Σε επαφη μου με εταιρεια που τοποθετει,με διαβεβαιωσαν ετι η ΔΕΗ εκδιδει δυο λογαριασμους.Εναν χρεωστικο για την καταναλωση του ρευματος και εναν πιστωτικο για την αγορα της ηλεκτρικης ενεργειας.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Δευτ Ιαν 24, 2011 11:18 am

Από τα χθεσινά :
Ηλεκτροπληξία για τα φωτοβολταϊκά
ΠΕΡΑΝ της επίµαχης ρύθµισης για τη βιοποικιλότητα, οι βουλευτές της συµπολίτευσης έχουν ήδη την Μπιρµπίλη στην µπούκα για τους χειρισµούς της σε πλείστα ζητήµατα, από το θέµα της νοµιµοποίησης των ηµιυπαίθριων ώς τα φωτοβολταϊκά. Ειδικά στο τελευταίο θέµα, ο πρόεδρος της ∆ΕΗ Αρθούρος Ζερβός άδειασε την Τίνα κατά την κοινοβουλευτική του ακρόαση, λέγοντας πως η ∆ηµόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισµού δεν διαθέτει ούτε κονδύλια ούτε δικτυακή υποδοµή για να αναπτύξει φωτοβολταϊκά σε 18 νοµούς, όπως προβλέπει το σχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

Κοινώς: το δίκτυο της ΔΕΗ είναι κορεσμένο ή αναμένεται να κορεστεί με τις ΗΔΗ υπάρχουσες αιτήσεις! Κάτι που η ΔΕΗ το είχε πει και τον Ιούλιο, αλλά πέσαν όλοι πάνω να την φάνε, λέγοντας ότι στέκεται εμπόδιο στην "πράσινη" ανάπτυξη. Τελικά.... πρασινάλογη έγινε και η ιστορία με τις ΑΠΕ.... :doh: :snooty: Πράττουμε άλογα δηλ!! Που πα ρε καραμήτρο; Με τι υποδομές θα στηρίξεις το 23% της ηλεκτρικής ενέργειας να προέρχεται από ΑΠΕ; Με τα καλώδια που έχεις και είναι σαν αυτά των walkman; Πρώτα στηρίζεις με υποδομές και μετά κάνεις όνειρα... Αλλά..στην Ελλάδα ζούμε....μην το ξεχνάμε! :doh: :tsoukalas:
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
cb: Ναι
Εργάτης: Όχι
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Δευτ Ιαν 24, 2011 8:53 pm

Γιαννη αυτο με την ΔΕΗ το ξερω αλλα εχω την εντυπωση οτι αναφερεται μονο για φωτοβολταικα παρκα που θελουν να φτιαξουν πολλοι αγροτες στα χωραφια τους.
Τωρα για οικιακη χρηση που ειναι αναγκαστικα μεχρι 10kw δεν νομιζω οτι υπαρχει προβλημα :think: :think: :think:
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τρί Ιαν 25, 2011 1:01 am

Χρήστο έχεις ένα δίκιο μιας και εξ'αντικειμένου δουλειάς με τα των αγροτών/επενδυτών σε χωράφια ασχολούμαι.
ΑΛΛΑ.... από τη στιγμή που η ΔΕΗ λέει ξεκάθαρα "δεν έχω δίκτυο για να απορροφήσω το ρεύμα που μου δίνεται" τότε ΙΣΩΣ να αφορά και σπιτο-παραγωγούς! Δεν ξέρω.... Σύντομα θα βάλει ο αδερφός μου (αν δε πέσει καμιά σκεπή να μας πλακώσει :lol: ), οπότε θα σας πω... :think:

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Δημοσίευσηαπό ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ » Τρί Ιαν 25, 2011 8:05 am

Μεχρι στιγμης παντως η ΔΕΗ αποροφα ολο το ρευμα που προερχεται απο παραγωγη στα σπιτια,σε ολη την επικρατεια.
Ποτε πια αναγομωμενα Black Star
Άβαταρ μέλους
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Τρί Ιαν 25, 2011 9:46 am

ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Μεχρι στιγμης παντως η ΔΕΗ αποροφα ολο το ρευμα που προερχεται απο παραγωγη στα σπιτια,σε ολη την επικρατεια.

Και μακάρι να συνεχίσει, έτσι όπως έχει πάει με τα τιμολόγιά της... :snooty:

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Τρί Ιαν 25, 2011 9:56 pm

Tzivitzonis έγραψε:
ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:Μεχρι στιγμης παντως η ΔΕΗ αποροφα ολο το ρευμα που προερχεται απο παραγωγη στα σπιτια,σε ολη την επικρατεια.

Και μακάρι να συνεχίσει, έτσι όπως έχει πάει με τα τιμολόγιά της... :snooty:

Eτσι ακριβως ρε παιδια.Το θεμα ειναι μην κανουμε καμια κινηση και μετα την φαμε στην μαπα.
Και εξηγουμε ΄¨ Στην χειροτερη περιπτωση να χασω τα χρηματα της αιτησης αν δεν μπορεσει ή δεν θελει να κανει συνδεση η ΔΕΗ τα οποια ομως δεν ειναι και λιγα.2000 ευρω περιπου συν οτι θελω να τοποθετησω και ηλιακο θερμοσιφωνα για να πληρω τις προυποθεσεις για να τοποθετησω τα πανελ.
Οτι νεοτερο εχουμε ή απο καποιον που ξερει θα μας βοηθουσε πολυ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Δημοσίευσηαπό aetos » Τρί Ιαν 25, 2011 10:30 pm

Τον Ιούλιο του 2010,εβαλα κι εγω ενα αυτόνομο φωτοβολταϊκό σύστημα στο εξωχικό μου στο Λαγονήσι/Γαλάζια Ακτή,μια και δεν μπορω να βάλω ΔΕΗ...
Το σύστημα αυτό μου στοίχησε συνολικά γύρω στα 11000€ και λειτουργεί αψογα με 6 ΓΕΡΜΑΝΙΚΆ πάνελ/τζάμια της SOVELO 205W,αυτά εδω http://antoniou24.skroutzstore.gr/p.Fot ... 82244.html
Ενα ινβέρτερ αυτό εδω Studer Xtender XTH 5000-24V http://www.cclcomponents.com/product.asp?ID=1685
Εναν ρυθμιστή φώρτισης PHOCOS PL-60AMPER αυτόν εδω http://www.eshop.com.gr/phocos-pl-60-11181
Δώδεκα μπαταρίες winer 1050 αμπέρ εκαστη, βαθειας πεντάωρης εκφώρτησης των 2V,αυτές εδω http://www.eshop.com.gr/pzshx-1050ah-2v-11759
Πίνακα,καλωδιώσεις,βάσεις,κλπ.
Μέχρι το καλοκαίρι θα προσθέσω αλλα 4 τζάμια για ναχω καλύτερη απόδοση.Αυτή την στιγμή οταν ειναι φούλ οι μπαταρίες,μπορω και τοχω κάνει να καταναλώνω 16kw την μέρα απο την αποθήκη των μπαταριων.Ο ρυθμός φώρτισης ομως τώρα,ειναι το ανώτερω 5kw την μέρα με τα 6 πάνελ,ενω με τα 10 θα φθάσω τα 8kw την μέρα.
Επίσης πήρα και μια φθηνή γεννήτρια βενζίνης τετράχρονη ''προσφοράς'' στα 5,1kw με 250€ απο τα LIDL για τις δύσκολες μέρες του χειμώνα.Μέχρι στιγμής ολα ειναι μια χαρά.
“Ζωή είναι το άθροισμα των επιλογών μας.”
aetos
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Λάστιχα: Michelin
Διάσταση ελαστικών: 215/65/16
Suspension: ΚΟΝΙ(κίτρινα)
Aka: aetos
Name: menios

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Τετ Ιαν 26, 2011 12:04 am

Ωραίος , φίλε Μένιο ! Μου άρεσε πολύ η ανάλυσή σου ! :wink:
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό aetos » Τετ Ιαν 26, 2011 5:36 pm

Nα προσθέσω ως νέος χρήστης πλέον,του δικού μου αυτόνομου φωτοβολταϊκου συστήματος και ως πρόσφατα τεχνικός/μηχανολόγος στο Νοσ,Παίδων Πεντέλης που ειμαι,ασχετα με την δική μου ταπεινή/φτωχή επιλογή υλικών,οτι για κάλυψη μιας κατοικίας περίπου 100τ.μ. και για χρήση μόνο φώτων,τηλεόρασης,μικροσυσκευές,ψυγείου,συναγερμού,αυτόματης γκαραζόπορτας,υπολογιστή,στερεοφωνικό και εκ περιτροπής την μια μέρα πλυντήριο,μετα απο δύο μέρες φούρνο δίωρη χρήση και οχι καλοριφέρ με μπάνιο ζεστά νερά κουζίνας που αυτά δουλεύουν με μικρό κόστος απο φιάλη η δεξαμενή αερίου,οπως και η κουζίνα,θέλω να πιστεύω οτι με λογική χρήση εως 8kw την ημέρα,το κόστος της ολης εγκατάστασης δεν ξεπερνάει τα 13000€ με 14000€(ποσό διόλου ευκαταφρόνητο) που βάζεις 10 πάνελ 205w Γερμανίας και ινβέρτερ των 5000w,ρυθμιστή φόρτισης 60αμπερ,μπαταρίες,με ολα τα περιφερειακά που χρειάζονται και την εγκατάσταση,που καλύπτει τις βασικές ανάγκες μιας κατοικίας απεξερτημένης απο το δίκτυο της ΔΕΗ,μιας και συνεχως οι τάσεις ειναι αυξανόμενες σε κόστος εν οψει των νέων δεδομένων κρίσης που διέπει η Ελλαδίτσα μας.
Αν και ακόμα ειναι ακριβά τα φωτοβολταϊκά,πιστεύω οτι αξίζει τον κόπο μια σκέψη...
aetos
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό geoponos » Τετ Ιαν 26, 2011 6:33 pm

Η γνώμη μου παιδιά είναι ότι για αυτόνομη χρήση το κόστος είναι μεγάλο και κατά τη γνώμη μου ενδύκνειται μόνο σε εγκαταστάσεις όπου υπάρχει πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση. πχ αυθαίρετο κλπ.
Γιατι εάν το βάελι κάποιος σε περιοχή με ηλεκτροδότηση σκεφτείτε:
Πόσο να δίνει κανείς για ρεύμα σε ένα σπίτι σαν το παραπάνω με τις ίδιες καταναλώσεις ?? 150 € το δίμηνο ??? Δηλαδή το χρόνο 900 €. Το κόστος των 13000 € θα το κάνει απόσβεση σε 14 χρόνια στα οποία αυτά χρόνια η απόδοση του υστήματος θα βαίνει και μειούμενη.
Κατά τη γνώμη μου αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα το μόνο που αξίζει είναι αυτά στις στέγες και μόνο με το σκεπτικό επένδυσης ώστε να πουλάς το ρεύμα στη ΔΕΗ.
SUZUKI GRAND VITARA 2007
Άβαταρ μέλους
geoponos
4x4 Xtreme member
4x4 Xtreme member

Λάστιχα: Yokohama GO12
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: -
Name: Νίκος

Δημοσίευσηαπό aetos » Τετ Ιαν 26, 2011 8:03 pm

H αποψη και το σκεπτικό του καθενός ειναι σεβαστό,αν και ποικίλει η οπτική γωνία αμεσης αναγκαιότητας προσέγγισης,ενός τόσου σοβαρού θέματος που ανήκει στα απαραίτητα κοινωνικά αγαθά,εν ετη 2011.
Εγω το εβαλα συνηδειτά με πλήρη επίγνωση,μια και δεν ειχα αλλη επιλογή και αφου ειχα εξαντλήσει
επι σειρά ετων ολες τις αλλες περιπτώσεις.
Στην δική μου περίπτωση ηταν μονόδρομος και ουτε σαν σκέψη δεν θα πέρναγε απ'το μυαλό μου η λέξις απόσβεση/κέρδος/εναλλακτική/συμφέρον,μια και ολες τις ελπίδες και τα ονειρά μου,τις εσβησε η λέξη ''δασικό'',που δεν γνώριζα τόσα χρόνια.Αγροτεμάχιο 300μέτρα πριν το 1970,νυν κατοικημένη περιοχή,εντός σχεδίου τα δεξιά εκτός σχεδίου τα αριστερά που ειναι το δικό μου,με κολώνες ΔΕΗ εφαπτόμενες,πάνω απο 40χρόνια.ΕΥΔΑΠ+ΟΤΕ εχω απο το 1988 που πήρα το οικόπεδο και ηλπιζα καποια στιγμή να μπεί.Τώρα πλέον ουτε σε :violin: 300χρόνια ακόμη, δεν μπαίνει στο σχέδιο.Αγναντεύω την θάλασσα και αναρρωτιέμαι το γιατί διάλεξα τότε το πανοραμικό και οχι στην λάκκα που ηταν εντός... :banana-parachute:
aetos
4x4 Gold Member
4x4 Gold Member

Δημοσίευσηαπό vasilis k » Παρ Ιαν 28, 2011 10:41 pm

Αετός έγραψε:Αγροτεμάχιο 300μέτρα πριν το 1970,νυν κατοικημένη περιοχή,εντός σχεδίου τα δεξιά εκτός σχεδίου τα αριστερά που ειναι το δικό μου,με κολώνες ΔΕΗ εφαπτόμενες,πάνω απο 40χρόνια.ΕΥΔΑΠ+ΟΤΕ εχω απο το 1988 που πήρα το οικόπεδο και ηλπιζα καποια στιγμή να μπεί.Τώρα πλέον ουτε σε :violin: 300χρόνια ακόμη, δεν μπαίνει στο σχέδιο. :banana-parachute:

Ελλάς το μεγαλείο σου..........
vasilis k

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες