ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Δημοσίευσηαπό mytilini » Παρ Νοέμ 19, 2010 10:46 am

Με μεγάλο ενδιαφέρον και χαρά παρακολουθώ τις παρουσιάσεις ιδιοκατασκευών από μέλη του forum.To έχω γράψει κατ' επανάληψη, ότι τα ελληνικά χέρια μπορούν να φτιάξουν τα πάντα.Το παράπονό μου είναι ότι δεν μπόρεσαν να εκμεταλλευτούν τις εποχές και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητές τους έγκαιρα.Σκεφτείτε τι θα γίνονταν άν στην εποχή της δόξας του Vit/Gvit υπήρχαν διαθέσιμοι προφυλακτήρες όπως του Σπύρου από τη Θήβα(τυχαίο το παράδειγμα) ή τα "μπλιμπλίκια" που σκαρώνει ο JohnV6,ή οι πατέντες του Mastergunner.Θερμά συγχαρητήρια σε όλους από καρδιάς.
Πρόταση:να δημιουργήσουμε μια τράπεζα δεδομένων με "πηγές-τρύπες" υλικών ή και σχεδιαγραμμάτων/οδηγιών.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Λάστιχα: 225-75-16
Suspension: OME
cb: Ναι
Name: ΚΩΣΤΑΣ

Re: ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Νοέμ 19, 2010 11:16 am

Άποψή μου, ότι δεν χρειάζεται να γίνει "βάση δεδομένων", μιας και όποιος δει κάτι σε σχέδιο, είναι καλύτερα να το δει και τοποθετημένο, καθώς και σχόλια για την μετέπειτα συμπεριφορά π.χ. στις φωτό με τις οποίες εμπλουτίζεται το κάθε post κάθε χρήστη που ανεβάζει την ιδιοκατασκευή του... και φαντάσου τι έχει να "πάθει" η βάση, αν πάει να γίνει κάτι τέτοιο... μέσα σε αυτήν.... Άσε που ακόμα και αυτή καθ' αυτή η κουβέντα που γίνεται με τα άλλα μέλη, όπως προτάσεις-παρατηρήσεις, βοηθάει ακόμα περισσότερο τον κάθε ενδιαφερόμενο :wink:

Προτιμώ να παραμείνουν ως έχουν στις "Ιδιοκατασκευές" :D

Απλά θέλει προσοχή στην ανάρτηση ων post, το "Θέμα" τους να είναι όσο πιο περιγραφικό γίνεται :wink:
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Εργάτης: Όχι
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό mytilini » Παρ Νοέμ 19, 2010 12:12 pm

Παναγιώτη, η γνώση είναι το μοναδικό αγαθό που όταν το μοιράζεσαι γίνεσαι πλουσιότερος.Ως "βάση" εννοώ τα απλά και αυτονόητα, π.χ. από που αγοράζει κάποιος λαμαρίνα, βίδες, ηλεκτρολογικά κλπ.Δεν τα ξέρουν όλοι, ενδεχομένως να μην έχουν τον χρόνο να ψάξουν κ.ο.κ.Αν δηλαδή εγώ μάθω ότι κάποιος μπορεί να βγάλει καλούπι για snorkel να μην το αναφέρω;Να μην πώ ότι ο Κυρλαγκίτσης στη Θεσσαλονίκη κατασκευάζει αμορτισέρ/ελατήρια για ατέλειωτα "κρεμάσματα";
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό dpol » Παρ Νοέμ 19, 2010 12:49 pm

Συμφωνω με τον Κωστα :!: :!: , για καποιους ειναι βουνο το που θα βρουν μια βιδα ή μια λαμα ή ενα αλλο εξαρτημα εαν δεν ειναι στον χωρο.
Για καποιον που ειναι η δουλεια του ή ασχολειται με αυτο συστηματικά ειναι πιο ευκολο.
Μην ξυνεστε στην γκλιτσα του τσοπανη!!!
Άβαταρ μέλους
dpol

Λάστιχα: Kobra NT
Διάσταση ελαστικών: 215-80-16
Suspension: Custom 4"
Εργάτης: Ναι
Aka: Ο Γκλίτσας ή Αγραφιώτης
Name: Δημήτρης

Δημοσίευσηαπό ZΗΡΕΙΑ » Παρ Νοέμ 19, 2010 1:55 pm

dpol έγραψε:Συμφωνω με τον Κωστα :!: :!: , για καποιους ειναι βουνο το που θα βρουν μια βιδα ή μια λαμα ή ενα αλλο εξαρτημα εαν δεν ειναι στον χωρο.
Για καποιον που ειναι η δουλεια του ή ασχολειται με αυτο συστηματικά ειναι πιο ευκολο.

+1000 !
ZΗΡΕΙΑ

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Παρ Νοέμ 19, 2010 2:28 pm

Συμφωνω και εγω παιδια και καλο θα ηταν να λεγαμε και αυτους με τις χαμηλες τιμες αν το εχουμε διαπιστωσει :wink: :wink:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
cb: Όχι
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό panoshm » Παρ Νοέμ 19, 2010 2:53 pm

Εδώ έχει χαθεί η μπάλα παιδιά, και ακόμα είναι στη σκέψη η δημιουργία της βάσης δεδομένων/πληροφοριών...

Αν δεν κάνω λάθος, ο mytilini μίλησε για βάση δεδομένων των σχεδιαγραμμάτων και πληροφοριών για τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν... και ήδη η κουβέντα έχει πάει σε έτοιμες κατασκευές, ποιος τις φτιάχνει και πόσο έχουν... :think:

ΑΛΛΟ πράγμα η βάση δεδομένων ΙΔΙΟΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ απλών μελών (και για αυτήν αναφέρθηκα εγώ στο παραπάνω post μου),

και ΑΛΛΟ πράγμα η βάση δεδομένων υπό μορφή ΠΩΛΗΣΗΣ κάποιων κατασκευών...

και τα 2 είναι καλά, αλλά δεν μπορείς να αντιμετωπίζεις με το ίδιο σκεπτικό και τα 2 μαζί....

Εξάλλου έχουμε:

Ιδιοκατασκευές: υπάρχει ήδη βάση δεδομένων (υπό μορφή post) και μάλιστα πάρα πολύ πλούσια, μιας και τα παιδιά ανεβάζουν φωτό/απόψεις και γίνεται κουβέντα/παρατηρήσεις από όπου βγαίνουν ακόμα και διορθώσεις προς το καλύτερο :wink:

Πώληση εξαρτημάτων/υλικών: υπάρχει η ενότητα "Προσφορές / Ομαδικες" όπου βρίσκει κανείς ότι θέλει και σε καλές τιμές :wink:

Πολύ απλά αυτό που χρειάζεται είναι μια καλή "αναδιάταξη"/διόρθωση θεμάτων από κάποιον, ώστε να μπορεί κάποιος να βρει αυτό που θέλει :D

ένα παράδειγμα:

mytilini έγραψε:Αν δηλαδή εγώ μάθω ότι κάποιος μπορεί να βγάλει καλούπι για snorkel να μην το αναφέρω;Να μην πώ ότι ο Κυρλαγκίτσης στη Θεσσαλονίκη κατασκευάζει αμορτισέρ/ελατήρια για ατέλειωτα "κρεμάσματα";
Φυσικά και να τα πεις αφού έχουν διάθεση οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες να δώσουν προσφορά για ομαδικές και μάλιστα να δώσεις και τηλ και site τους και ότι άλλη πληροφορία χρειάζεται.... Για αυτό υπάρχει η ενότητα "Προσφορές / Ομαδικες"

Τώρα πιστεύω να καταλάβατε τι εννοώ :wink:
Τελευταία επεξεργασία από panoshm και Παρ Νοέμ 19, 2010 2:58 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
GV2.0 5D Freestyle 07/'05,AVM,Ποδιές,5xFF50HELLA,Lovato smart ExR Premium,Nuvi1490Τ,Montana650,Midland220
Άβαταρ μέλους
panoshm

Λάστιχα: Geolandar M/T G003
Διάσταση ελαστικών: 205/80/16
Suspension: MAD/KYB +12cm
Aka: O γεωαναφερόμενος ή αλουμινοποδιάς!
Name: Πάνος

Δημοσίευσηαπό chris7gtir » Παρ Νοέμ 19, 2010 2:58 pm

Λογικο ειναι οταν η οποια πατεντα προερχεται απο επαγγελματια να μην τον συμφαιρει να ανεβασει τα σχεδια του.Τωρα για πατεντες που κανουμε εμεις μπορουμε ανετα να το κανουμε αυτο.Οπως να ξερουμε απο που θα προμηθευτουμε τα υλικα για την πατεντα μας και αν ηταν εφικτο το φθηνοτερο μαγαζι που πουλαει τα υλικα :wink:
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΗΡΩΕΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΗΡΩΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΕΣ
Άβαταρ μέλους
chris7gtir

Λάστιχα: 215-85-16
Suspension: 5"+2" lift
Aka: καναλαρχης ή ψηλος
Name: χρηστος

Δημοσίευσηαπό mytilini » Παρ Νοέμ 19, 2010 8:53 pm

Να γίνω λοιπόν ακόμη σαφέστερος: γράφει ο Σπύρος (π.χ.) "έφτιαξα αυτόν τον μεταλλικό προφυλακτήρα". Η βάση-αποκλειστικά και μόνο από δουλειά ιδιωτών- θα μπορούσε να περιέχει τα ακόλουθα:1)ένα απλό σχεδιάγραμμα, 2)κόστος υλικών, 3)πηγή προμήθειας υλικών, 4)φωτό, 5)εντυπώσεις απο δοκιμή.Και να γίνουν θεματικές ενότητες του τύπου: μεταλλικοί προφυλακτήρες, σκάρες, βάσεις εργαλείων/κανίστρων, ποδιές, βάσεις στήριξης ηλεκτρονικών βοηθημάτων, μηχανολογικές βελτιώσεις κλπ. Αλλο πράγμα, εντελώς διαφορετικό η προσφορά επαγγελματιών τους οποίους ουδείς ανταγωνίζεται.
Σε ό,τι αφορά στα "μυστικά" των επαγγελματιών, ας σοβαρευτούμε,αν δεν είναι πατενταρισμένα επίσημα και κατοχυρωμένα, αυτά είναι για "ψάρεμα στα θολά".Σκεφτείτε ότι τον προφυλακτήρα που έφτιαξε ο Σπύρος και είναι άψογος, κάποιος-μέχρι πρότινος- τον έφτιαχνε "επαγγελματικά" και τον χρέωνε "την Αρτα και τα Γιάννενα".Σήμερα με την κρίση, ο "επαγγελματίας" δουλεύει γκαρσόνι σε καφετέρια...Τα συμπεράσματα δικά σας για το ποιός "δούλευε" ποιούς.Αλήθεια, τώρα που σφίξαν τα λουριά, όλοι αυτοί οι "βελτιωτές-επαΐοντες/ξερόλες" που πήγαν;
Άβαταρ μέλους
mytilini
4x4 All Terrain member
4x4 All Terrain member

Δημοσίευσηαπό Tzivitzonis » Παρ Νοέμ 19, 2010 9:25 pm

mytilini έγραψε:Να γίνω λοιπόν ακόμη σαφέστερος: γράφει ο Σπύρος (π.χ.) "έφτιαξα αυτόν τον μεταλλικό προφυλακτήρα". Η βάση-αποκλειστικά και μόνο από δουλειά ιδιωτών- θα μπορούσε να περιέχει τα ακόλουθα:1)ένα απλό σχεδιάγραμμα, 2)κόστος υλικών, 3)πηγή προμήθειας υλικών, 4)φωτό, 5)εντυπώσεις απο δοκιμή.

Τώρα μάλιστα!! :text-+1:

Επειδή κάτι τέτοιο σίγουρα δεν είναι στους σκοπούς της ομάδας Διαχείρισης και Συντονισμού να "επιβληθεί", θα πρέπει να ακολουθηθεί κατά το δυνατόν η παραπάνω διαδικασία από τους ίδιους, αν φυσικά θέλουν οι παντεντιάρηδες κατασκευαστές. Είναι στην ευχέρεια του κάθε αναρτούντα τη δημοσίευση πόσο πλήρης θα είναι από άποψη παρουσίασης του θέματος.

Τώρα για το θέμα υποενοτήτων δε συμφωνώ, μιας κι έτσι θα γίνει πιο πολύπλοκη η δομή πλοήγησης στο φόρουμ. Εδώ τα πράγματα μπορούν να γίνουν απλά, αν στον τίτλο γραφτεί σαφώς ότι πρόκειται για ΠΟΔΙΑ, για ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΗΡΑ, κλπ. Σε αυτό (διόρθωση τίτλων, κλπ) ενδεχομένως στο μέλλον θα μπορούσε η ομάδα Συντονισμού να βοηθήσει... Αν και η σημαντικόδεν είναι κάτι καινούριο..... το έχουμε επισημάνει συχνά για ΟΛΑ τα τεχνικά θέματα που αναρτώνται!!! Βλ. σχετικά ποστ:
1) viewtopic.php?f=5&t=4425&p=210761#p210761
2) viewtopic.php?f=10&t=8227&p=173727#p173727
Εδώ να επισημάνω για ακόμα μια φορά τη χρηστικότητα της λειτουργίας της ΑΝΑΖΗΤΗΣΗΣ. Επειδή οι ιδιοκατασκευές αναρτώνται στις Θεματικές Ενότητες ανά μοντέλο αυτ/του, αν κάποιος ψάχνει να δει ιδιοκατασκευή π.χ. για προφυλακτήρα, είναι απαραίτητο (για εμένα) να ψάξει (μέσω της αναζήτησης) σε ΟΛΕΣ τις ενότητες των αυτ/των, ώστε να πάρει τις max πληροφορίες. Οπότε, θεωρώ ότι υποενότητες δεν είναι σκόπιμο να γίνουν...
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system
Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!

Homo homini lupus est
Άβαταρ μέλους
Tzivitzonis
Administrator
Administrator

Λάστιχα: Michelin Lat.Cross
Διάσταση ελαστικών: 215/70/16
Suspension: Αποστάτες +3/KYB
Aka: Καλτσόγιαννος-Τζιτζιλόνης-Πατροτζούλης
Name: Τζιβιτζόνης

Δημοσίευσηαπό ΜΩΡΑΙΤΗΣ » Παρ Νοέμ 19, 2010 9:34 pm

Μεταφέρθηκε εδώ, να συζητηθεί εκτενέστερα μιας και άνοιξε μεγάλο θέμα ο Κώστας :wink: και θα το δούμε πιό λεπτομερειακά :idea:
Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους.
Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή.
Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός.
Μπ. Μπρέχτ
Άβαταρ μέλους
ΜΩΡΑΙΤΗΣ

Λάστιχα: MICHELIN
Suspension: BILSTEIN B6
Aka: Ο Κυανοπώγωνας..

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Παρ Νοέμ 19, 2010 9:54 pm

Εγώ προσωπικά στις δικές μου ιδιοκατασκευές ανεβάζω και θα ανεβάζω σχέδια.Άλλωστε τα έχω πεί εδώ viewtopic.php?f=72&t=9186#p197181.

Τώρα για το θέμα των δοκιμών δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη το μόνο που μπορώ να κάνω και το κάνω είναι να εξηγήσω το σκοπό της ιδιοκατασκευής κι΄αυτό γιατί μπορεί κάποιος άλλος που την κάνει να μην του αρέσει.

Για το κόστος δεν το συζητάω,άλλωστε εγώ προσωπικά τα ανεβάζω,ψαχνουμε την φθηνότερη λύση κατασκευής με τα αριστα επίπεδα ασφαλείας.Αν ξεπεράσουμε το φθηνό κόστος τοτε καλύτερα να το πάρουμε έτοιμο.

Θεωρώ οτι το site είναι εντάξει,ενότητα ¨ιδιοκατασκευών σε κάθε τύπο αυτοκινήτου¨ ωστε κάποιος να ξέρει που να ψάξει ανάλογα με το μοντέλο και το αμάξι του.Αν και προσωπικά θα μπορούσα να post-άρω διάφορα (αλλαγές τακάκια,σιαγόνες,ρυθμίσεις βαλβίδων,συμπλέκτες κτλ) δεν το κάνω για δύο και μόνο λόγους

1. Ωστε να μην κάνω ζημιά σε φίλους μηχανικούς (όπως είμαι και εγώ)
2. Ωστε να μην κάνει κάποιος κάτι,χωρίς να ξέρει,μόνο και μόνο επιδή το διάβασε και να έχω τύψεις σε ενδεχόμενο τραυματισμό του :!: :!: :!:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ
Name: Γιώργος

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Σάβ Μάιος 03, 2025 10:58 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Μάιος 03, 2025 7:07 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Παρ Μάιος 02, 2025 10:41 am Καλημέρα σε όλους και καλό Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Μάιος 02, 2025 6:35 am Καλημέρα σας.
KonKalamata Πέμ Μάιος 01, 2025 2:24 pm Καλησπέρα και Καλή Πρωτομαγιά σε όλη την ομάδα!
Γιωργος ΗΛΙΑΣ Πέμ Μάιος 01, 2025 1:47 pm Καλή Πρωτομαγιά με πολλά χαμόγελα!!!
makis_V Πέμ Μάιος 01, 2025 9:59 am Καλημέρα και καλό μήνα !
arahova Πέμ Μάιος 01, 2025 9:40 am Καλημέρα σε όλους και καλό μήνα.
antonis1627 Πέμ Μάιος 01, 2025 7:22 am Καλημέρα σας και καλό μήνα.
arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 10 επισκέπτες