arys έγραψε:volkano23 έγραψε:(Η κάμερα είναι Siemens και εκπέμπει ακτίνες Κ).
Μόνο εμένα με παραξενεύει το "ακτίνες Κ";
Τι είναι αυτό;
Μάλλον για αρβύλα μου κάνει.
Μία μικρή ανάλυση για τα «ραντάρ».
Όλες οι συσκευές της αστυνομίας, κάμερες (περιλαμβάνω και αυτές των λεωφορειοδρόμων και πιστόλια ραντάρ όπως επίσης και διάφοροι συνδυασμοί τους αλλά και βάσεις - τύποι εγκατάστασης είναι ενεργητικές συσκευές εκπομπής συγκεκριμένης ακτινοβολίας. Αυτή η ακτινοβολία μεταφράζεται σε ηλεκτρομαγνητικό παλμό, εκπομπή συγκεκριμένου τύπου δέσμης ακτινών κλπ. αυτό μεταφράζεται σε ακτίνες Laser, εκπομπές IR όπως αυτή των τηλεκοντρόλ ή των αυτόματων θυρών σε καταστήματα κλπ, δέσμες τύπου Κ, Κu, Ka, X, και διάφορες άλλες.
Αυτές οι συσκευές εκπέμπουν, αν είναι αυτόματες (μόνιμη εγκατάσταση συνήθως), μόνιμα ή με search – scan μια αρχική εκπομπή ακτινοβολίας για τον εντοπισμό του γρήγορου οχήματος όπου στη συνέχεια το εγκλωβίζει εκεί εκπέμπει την κανονική δέσμη του για τον προσδιορισμό της ταχύτητας και την φωτογράφηση του, όλα αυτά γίνονται σε χιλιοστά του δευτερολέπτου..!! Επίσης τέτοιες συσκευές τοποθετούνται και σε οχήματα με διάφορους τύπους εγκατάστασης.
Σε περίπτωση χειροκίνητης συσκευής, τα γνωστά πιστόλια που έχουμε δει όλοι, ο αστυνομικός πιέζει την σκανδάλη του πιστολιού ραντάρ του σκοπεύοντας το όχημα που εκτιμά ότι τρέχει υπερβολικά. Η ένδειξη ταχύτητας έρχεται στην οθόνη του και ενεργεί ανάλογα.
Η επιφάνεια ¨πρόσκρουσης¨ της ακτίνας είναι η πρόσθια ή οπίσθια επιφάνεια του οχήματος μας.. Όσο πιο μεγάλη αυτή η επιφάνεια τόσο πιο εύκολος ο εντοπισμός και ο εγκλωβισμός από τον άνθρωπο ή αυτόματο σύστημα. Ευνοούνται οι μοτοσικλέτες που όμως δεν μπορούν να ξεφύγουν και αυτές από εξελιγμένα συστήματα, ειδικά τύπου laser.
Μία άλλη μορφή εντοπισμού ταχύτητας είναι και αυτά που έχουν εγκατάσταση με συστήματα – αισθητήρες πίεσης στο οδόστρωμα. Δηλαδή 2 λωρίδες αισθητήρων έχουν τοποθετηθεί σε σχετική απόσταση μεταξύ τους κάθετα στο οδόστρωμα. Το όχημα περνάει με ταχύτητα πατώντας την μία και μετά την άλλη λωρίδα αισθητήρων, η διαφορά ταχύτητας πίεσης από την μία λωρίδα στην άλλη δίνει αυτόματα στο σύστημα την ταχύτητα του οχήματος και ανάλογα φωτογραφίζεται ή όχι.
Ελπίζω να έγινα κατανοητός, το θέμα αυτό είναι μεγάλο και έχει ενεργητικούς και παθητικούς τρόπους αντιμετώπισης, ενώ συνολικά το πρόβλημα των ραντάρ στους δρόμους είναι παγκόσμια γενικευμένο ειδικά στις εξελιγμένες χώρες, όπου βλέπουμε και διάφορες νομοθεσίες και τακτικές.