από mytilini » Παρ Αύγ 06, 2010 8:06 am
Η περιβόητη "κρίση", ανέδειξε σε όλο τους το μεγαλείο, τις διαχρονικές στρεβλώσεις της κοινωνίας μας.Κυρίως "ξεμπρόστιασε" αυτό που τόσα χρόνια αποκαλούσαμε-ελαφρά τη καρδία- ως "κεκτημένα,δικαιώματα,κατακτήσεις" κλπ,κλπ.Μπούρδες...Προϊόντα εκβιασμών σε βάρος των ανίσχυρων κοινωνικά ομάδων,σε βάρος αυτών που δεν μπορούσαν να εκβιάσουν τους υπόλοιπους.Ετσι φτάσαμε στο σημείο εμείς να πληρώνουμε την κατανάλωση ρεύματος στους εργαζόμενους της Δ.Ε.Η., εμείς να πληρώνουμε τις διακοπές των υπαλλήλων της πάλαι ποτέ "Ολυμπιακής", εμείς να πληρώνουμε απίστευτες υπερωρίες στους μηχανοδηγούς του "Ο.Σ.Ε.".Ετσι λοιπόν φτάσαμε στο σημείο κάποιοι να έχουν περιχαρακώσει "κεκτημένα" με την ανοχή των υπολοίπων και την προκλητικότατη ανοχή/προτροπή της επίσημης πολιτείας {βλ.μοιρασιά 34 εκ.ευρώ(τέλη διέλευσης αεροσκαφών) στους υπαλλήλους της Υ.Π.Α./ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας χωρίς καμμία απολύτως διαφάνεια...}.Από την κοινή λογική είχαμε διαζευχθεί προ πολλού.Τώρα όμως που τον έλεγχο έχουν οι πιστωτές μας, τα σώβρακα έπεσαν (οι μάσκες είχαν πέσει προ πολλού).Τώρα φαίνεται ποιοί τόσα χρόνια αμοίβονταν χωρίς να ανταποδίδουν ούτε το 50% του μισθού τους.Παραθέτω μερικά χαρακτηριστικά παραδείγματα πρωτοφανούς "νταβατζώματος":
-Με υπουργική απόφαση οι εργζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. και στις Δ/νσεις Συγκοινωνιών απαλλάσονταν του "πόθεν έσχες"...
-Με υπουργικές αποφάσεις οι εργαζόμενοι στη "Δ.Ε.Η." και στον "Ο.Τ.Ε." έχουν δωρεάν ηλεκτρικό ρεύμα και κλήσεις σταθερής τηλεφωνίας (ξέρετε, πολλοί εμπορευόντουσαν ρεύμα-κοινό μυστικό).
-Ακόμη υπάρχει στα εισιτήρια των πλοίων "λεμβουχικό επίδομα" ενώ οι λαμβούχοι έχουν εξαφανιστεί εδώ και χρόνια.Το επίδομα καρπώνονταν οι συνδικαλιστές του Ο.Λ.Π.
-Στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη στο Πέραμα, για να μπεί πλοίο ή για να πάει εργαζόμενος για μεροκάματα, πρέπει να καταβληθεί "παράβολο" στην "Στέφενσον" που είναι σωματείο "σφραγίδα"...
-Ενώ το επάγγελμα του μεταφορέα ήταν "κλειστό" ο τιμοκατάλογος ήταν παντελώς ελεύθερος.Δηλαδή, απαγορεύω στον Δημήτρη, τον Κώστα, τη Μαρία να πάρει άδεια μεταφορέα εκμεταλλευόμενος το υπάρχον καθεστώς αλλά ταυτόχρονα κανονίζω εγώ και μόνον εγώ το κόμιστρο που κανονικά θα έπρεπε να κανονίζει το αρμόδιο υπουργείο με βάση το τονάζ και την διανυόμενη απόσταση.Τα δικά μου δικά μου και των αλλονών δικά μου δηλαδή...
Ολα τα παραπάνω-και άλλα πολλά- οδήγησαν σε πρωτοφανείς στρεβλώσεις και σίγουρα στην απίστευτη διαφθορά και στο "παρασκήνιο συναλλαγής κράτους και επί μέρους ομάδων".Το δραχμικό κόστος ήδη το βιώνουμε όλοι μας ανεξαιρέτως, δίκαιοι και άδικοι.Σε μια κοινωνία που καυχιέται ότι εφηύρε τη "δημοκρατία" και θέλει να λέγεται ευνομούμενη, η άμεση κατάργηση πάσης φύσης προνομίων και κεκτημένων είναι βασική και απαράβατη προϋπόθεση για επανάκαμψη σ'αυτό που λέγεται "ισότητα" και "ισονομία".Διαφορετικά οι θιγόμενες κοινωνικές ομάδες θα έχουν κάθε λόγο και το "δίκιο" να ξεσηκωθούν και με τη βία να καταργήσουν/διαγράψουν αυτές τις εγγενείς ανωμαλίες. "Ανοιγμα" παντού, φώς παντού.Νισάφι πιά, τα παιδιά μας δεν φταίνε σε τίποτα να πληρώνουν τις δικές μας μ@κ@κίες.
Μη σβήνετε τα post μου, μπορώ και μόνος μου