Νεο GV και χρήση off road

Εδώ λέμε ότι μας κατέβει και δεν έχει θέση αλλού

Δημοσίευσηαπό kons » Πέμ Νοέμ 20, 2008 1:08 am

k.l. έγραψε:Ο κάθε ένας από εμας αγοράζει το αυτοκίνητό του με βάση τις ανάγκες του, με βάση τις δικές μου ανάγκες (και πιστεύω και για το 90% των ανθρώπων εδω μέσα) χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει εμένα και την οικογένια μου καθημερινά και σε όλες τις συνθηκες με ασφάλεια, από εκεί και πέρα χρειάζομαι να μπορεί να με πάει στον καρόδρομο που οδηγεί στην απόμακρη παραλία, στο απάτητο από χρόνια χωματόδρομο που οδηγεί στη κορυφή του βουνού να πάρω καθαρό αέρα και να χαζέψω τη θέα και αν μπορεί να μου καλύψει κάποιες ταρζανιές για την χαρά της ψυχής. Όλα αυτά τα κάνει το νέο Vitara καλύτερα από το παλιό (το είχα για 4 χρόνια), από εκέι και πέρα ναι το παλιό έχει πολαπλάσιες δυνατότητες βελτίωσης και κατ' επέκταση ικανότητα να χαράξει νέους δρόμους, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι off-road αλλά επίδειξη της ικανότητας στη βελτίωση ενός αυτοκινήτου, στην ικανότητα κάποιου να διαθέτει χρήματα για ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει τίποτα δικό του που χαλάει όλη την ώρα και που καταναλώνει τον θεό του και για τι για να πάει με κόστος και κόπο από μέρος του οδηγού του 10 μέτρα σε μία απίθανη κλίση. Κανένα πρόβλημα από εμένα τους χαίρομαι να τους βλέπω στους αγώνες αλλά δεν το θεωρώ off - road το θεωρώ αγώνα. Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την οδήγηση σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με την κατασκευή του απόλυτου και ουτοπικού τρακτερ, στο κάτω κάτω ας περπατήσουμε και λίγο δεν πρέπει και να προσκυνάμε απάνω στο άλογο.

Πάρα πολύ περιεκτική και συμπυκνωμένη η άποψη σου στην οποία ¨μπαίνω¨ και εγώ μέσα. Απλά θα συμπληρώσω ότι το αέναο κυνήγι του καλυτερότερου δεν έχει τέλος.
Έχω οδηγήσει και κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα με Land Cruiser εκτός Ελλάδας σε συνθήκες «εκτός κανόνων» εντελώς, ακόμη καλύτερα θα τα κατάφερνε ένα Unimog που πάλι το ξέρω πολύ καλά, ακόμη καλύτερο θα ήταν ένα ερπυστριοφόρο ειδικών καταστάσεων…..και πάει λέγοντας.
Έχω καταλήξει στο εξής όμως ότι και να είχα από αυτά ως δικό μου σε καμία περίπτωση δεν θα το μεταχειριζόμουνα το ίδιο αν το είχα αγοράσει και πληρώσει ο ίδιος ακόμα περισσότερο όταν θα καλούμουνα να πληρώσω και το τίμημα αυτής της μεταχείρισης.
Η τσέπη μου με «πονάει» και μου βάζει φρένο και όρια στις όποιες προσωπικές αναζητήσεις. Οπότε τις πραγματικές δυνατότητες σε κάτι τις ανακαλύπτουμε όταν δεν βάζουμε όρια και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με όποιο τίμημα για αυτές.
750 grains of diplomacy
Άβαταρ μέλους
kons
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: Τoyo O/C AT+
Suspension: King Springs
cb: Ναι
Name: Kωνσταντίνος

Δημοσίευσηαπό Bl@ckDog » Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:37 pm

kons έγραψε:
k.l. έγραψε:Ο κάθε ένας από εμας αγοράζει το αυτοκίνητό του με βάση τις ανάγκες του, με βάση τις δικές μου ανάγκες (και πιστεύω και για το 90% των ανθρώπων εδω μέσα) χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει εμένα και την οικογένια μου καθημερινά και σε όλες τις συνθηκες με ασφάλεια, από εκεί και πέρα χρειάζομαι να μπορεί να με πάει στον καρόδρομο που οδηγεί στην απόμακρη παραλία, στο απάτητο από χρόνια χωματόδρομο που οδηγεί στη κορυφή του βουνού να πάρω καθαρό αέρα και να χαζέψω τη θέα και αν μπορεί να μου καλύψει κάποιες ταρζανιές για την χαρά της ψυχής. Όλα αυτά τα κάνει το νέο Vitara καλύτερα από το παλιό (το είχα για 4 χρόνια), από εκέι και πέρα ναι το παλιό έχει πολαπλάσιες δυνατότητες βελτίωσης και κατ' επέκταση ικανότητα να χαράξει νέους δρόμους, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι off-road αλλά επίδειξη της ικανότητας στη βελτίωση ενός αυτοκινήτου, στην ικανότητα κάποιου να διαθέτει χρήματα για ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει τίποτα δικό του που χαλάει όλη την ώρα και που καταναλώνει τον θεό του και για τι για να πάει με κόστος και κόπο από μέρος του οδηγού του 10 μέτρα σε μία απίθανη κλίση. Κανένα πρόβλημα από εμένα τους χαίρομαι να τους βλέπω στους αγώνες αλλά δεν το θεωρώ off - road το θεωρώ αγώνα. Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την οδήγηση σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με την κατασκευή του απόλυτου και ουτοπικού τρακτερ, στο κάτω κάτω ας περπατήσουμε και λίγο δεν πρέπει και να προσκυνάμε απάνω στο άλογο.

Πάρα πολύ περιεκτική και συμπυκνωμένη η άποψη σου στην οποία ¨μπαίνω¨ και εγώ μέσα. Απλά θα συμπληρώσω ότι το αέναο κυνήγι του καλυτερότερου δεν έχει τέλος.
Έχω οδηγήσει και κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα με Land Cruiser εκτός Ελλάδας σε συνθήκες «εκτός κανόνων» εντελώς, ακόμη καλύτερα θα τα κατάφερνε ένα Unimog που πάλι το ξέρω πολύ καλά, ακόμη καλύτερο θα ήταν ένα ερπυστριοφόρο ειδικών καταστάσεων…..και πάει λέγοντας.
Έχω καταλήξει στο εξής όμως ότι και να είχα από αυτά ως δικό μου σε καμία περίπτωση δεν θα το μεταχειριζόμουνα το ίδιο αν το είχα αγοράσει και πληρώσει ο ίδιος ακόμα περισσότερο όταν θα καλούμουνα να πληρώσω και το τίμημα αυτής της μεταχείρισης.
Η τσέπη μου με «πονάει» και μου βάζει φρένο και όρια στις όποιες προσωπικές αναζητήσεις. Οπότε τις πραγματικές δυνατότητες σε κάτι τις ανακαλύπτουμε όταν δεν βάζουμε όρια και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με όποιο τίμημα για αυτές.

...και πολυ σωστα τα ειπες σε αρκετα σημεια της απαντησης σου.......απλα πιστευω μαλλον δεν εγινε κατανοητο η διαφωνια που ειχε γινει......

ειχε ειπωθει οτι το νεο βιταρα μρε το tcs βεβαια ειναι καλυτερο απο το παλιο.......και εκει ηταν η διαφωνια....τουλαχιστον απο εμνενα....οτι συγκρινωντε ανωμοια αυτοκινητα......οταν συγκρινεις δυο αυτοκινητα πρεπει να ειναι και τα δυο υπο ομοιες συνθηκες......τα ηλεκτρονικα βοηθηματα ειναι αξεσουαρ.....εξτρα δηλαδι....και ειναι απολυτος αυτονοητο οτι θα ειναι καλυτερο το ενα εφ'οσον το εχει. και εαν θυμαμε καλα στα πρωτα κοντα βιταρα δεν τα "εξοπλιζαν" με το συστημα αυτο.....γιατι αραγε τωρα???.....γιατι μηπως ειδαν οτι ηθελε το κατοι τις παραπανω ωστε να μην χανει στον ανταγωνισμο???........δηλαδι εαν αποφασισει η μαμα σουζουκι να εξοπλισει την γενια τρια βιταρα με ενα φαϊς λιφτ και μαντ λαστιχακι.....θα λεμε οτι ειναι καλυτερο απο την δευτερη γενια????........

οπως επισης θεωρω εντελως εκτος συγκριση δυο φωτο που ειδα με δυο αυτοκινητα σε ενα λοφακι.......ειναι δυνατον να συκρινουμε ενα μακρι μεταξονια με ενα κοντο????.......το καθε εμποδιο "ταιριαζει" περισσοτερο η λιγοτερο σε μικρο η σε μακρι αυτοκινητα.......στα αναχωματα υπερτερων τα κοντα.......σε ανηφορες αποτομες τα μακρια....σε πλαϊ και αποτομες ανωδο/καθοδο παλι τα μακρια......σε αποτομες στροφες/κλειστοι χωροι τα μικρα.....

...οπως επισης συμαντικο ρολο παιζει και ο οδηγος του εκαστου οχηματος......

απλα στην τελικη θεωρησα οτι επειδι απο αυτο εδω το βημα λεγοντε και συμβουλευοντε πολλα......απλα να προσεχουμε τη προτεινουμε στον εκαστο χρηστη/επισκεπτη του χωρου αυτου......δεν ειναι κακο να "αγαπαμε" το αυτοκινητο μας απλα ας ειμαιστε λιγο πιο ουδετεροι....και ας λεμε τα γεγονοτα και ας αποφασισει ο καθενας τι του ειναι πιο αναγκη....γιατι οι αναγκες και τα τι θεωρει ο καθενας μας οφφ-ροαντ ειναι οπως τα βλεπει απο δικια του ματια ...και μπορει να μην συμβαδιζει με της δικες σου η δικες μου αποψεις.
ευχαριστο για την υπομονη σας για το μεγαλο ποστ μου......και εχετε υπ'οψιν οτι το τελευταιο που θελω να κανω ειναι να ερθω σε αντιπαραθεσει με τον οποιονδηποτε μεσα η εξω απο το φορουμ. τα λεω ολα αυτα με την καλη εννοια.
Bl@ckDog

Δημοσίευσηαπό D.Papadimitriou » Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:42 pm

Παδιά καλημέρα,θα ήθελα να πω την γνώμη μου πάνω στο θέμα,ο καθένας από εμάς έχει επιλέξει το 4χ4 του με βάση κάποια κριτήρια που ικανοποιουν κάποιες ανάγκες του,γι'αυτό το λόγο το το να προσπαθήσουμε να πείσουμε ο ένας το άλλων ότι ''το δικό μου είναι καλύτερο από το δικό σου'' οδηγεί σε αντιπαραθέσεις,να ξέρετε πως ότι είναι καλό και κάνει τέλεια την δουλεία του για εμένα μπορεί να μην κάνει για τους άλλους.Στο βουνό όλοι ίδιοι είμαστε και όλοι χρειαζόμαστε την βοήθεια όλων.
D.Papadimitriou
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό alex23 » Πέμ Νοέμ 20, 2008 12:50 pm

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

δεν ειχα σκοπο να συνεχίσω να γράφω σε αυτο το τοπικ!
μερικά πραγματα πρεπει να μπουν στην θεση τους!
έβαλα μερικες φωτογραφίες για να σας πω οτι δεν παμε σε φλαταδουρες!
αν τώρα αυτα τα εμποδια δεν ειναι αρκετα για εσας παω πάσο.
εγω μέχρι εκει φτάνω και με αυτο το αμαξι αυτα μπορώ να κάνω και φαντάζομαι και η πλειοψηφία στο φορουμ.

οσο για το εμπόδιο το περάσαμε ολοι και κοντά και παλια και μακριά και trial γιατι σημασία εχει η παρέα και οχι το ποιος εχει το καλύτερο αμάξι στην παρέα! :wink: :wink: :wink:
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό Bl@ckDog » Πέμ Νοέμ 20, 2008 1:21 pm

....να θεωρησω (λογου οτι εβαλες μετα απο ποστ μου της φωτο με το αναχωμα με δυο μακρια και ενα τριαλ αυτοκινητα) οτι το ποστ σου αναφερει εμενα????

...απλα σε παρακαλω εξηγησε τι εννοις με το μερικα πραγματα πρεπει να μπουν στη θεση τους!
........απλα ειναι λιγο εντονη η προταση σου......αν καταλαβες πως το λεω....

......δευτερων ποτε μα ποτε δεν ειπα η χαρακτιρισα οτι πας/πατε σε φλαταδουρες........

......ουτε ποτε ειπα οτι δεν περασες κανα εμποδιο της προκοπης.....η αλλη μορφη μειωνεχτικη σχολιο......μαλιστα ειμαι απο τους πρωτους που πρωτα θα σεβαστο τη θεληση η οχι καπιου στο να περασει η οχι καποιο εμποδιο......και εφοσον το επιθυμει να βοηθησω κιολας.....με οποιο τροπο θελει και μπορω.

....και πολυ καλα κανεις.......ειπαμε το ποσο εκτος και ποσο σκληρο,hard,light,τρελο,....,κ.λπ. οφφροαντ κανει ο καθενας μας ειναι επιλογη δικια του.....και μονο δικια του.......και επιβαλετε να ειναι σεβαστη.

.....και συμφωνο απολυτα με την τελευταια σου προταση.......!!!!!!
Bl@ckDog

Δημοσίευσηαπό sailor8194 » Πέμ Νοέμ 20, 2008 3:05 pm

να πω και γω κατι...
επειδη ξεφυγε το θεμα πολυ και χασαμε την ουσια και απο τι βλεπω διμιουργηθηκαν ποιος εχει το καλυτερο... και ποιος ειναι πισω...ο καθενας αναλογα με τις απαιτησεις του και την τσεπη του παιρνει και το αυτοκινητο που γουσταρει...
σημασια εχει η παρεα και ο χαβαλες που γινεται και ο καθενας ευχαριστιεται το αυτοκινητο του οπως θελει και στο maximum...

φιλικα ακης.... :)
Άβαταρ μέλους
sailor8194
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: malatesta kobra
Suspension: mad + αποστατες
Name: Ακης

Δημοσίευσηαπό alex23 » Πέμ Νοέμ 20, 2008 3:24 pm

φίλε Bl@ckDog σου εξηγώ με πμ γιατί με παρεξήγησες :lol:
Άβαταρ μέλους
alex23
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: BFgoodrich 50/50
Suspension: R.R.
Name: Αλεξανδρος

Δημοσίευσηαπό georgeh » Πέμ Νοέμ 20, 2008 6:20 pm

To topic λέω να το κλειδώσω γιατί έχει ξεφύγει τι λέτε??
debian 7 http://www.debian.org | Varnish Cache | SCST iscsi | Puppet Labs | Nginx | Gluster FS | DRBD
Άβαταρ μέλους
georgeh
Site Admin
Site Admin

Λάστιχα: BF A/T
Suspension: Rocky-Road 5cm
Name: Γιώργος

Δημοσίευσηαπό Bl@ckDog » Πέμ Νοέμ 20, 2008 6:49 pm

alex23 έγραψε:φίλε Bl@ckDog σου εξηγώ με πμ γιατί με παρεξήγησες :lol:

all is good..... :D

@georgeh........οτι νομιζεις....με τον αλεχ23 νομιζω οτι ειμαστε ξεκαθαρισμενοι.... :wink: :)
Bl@ckDog

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες