k.l. έγραψε:Ο κάθε ένας από εμας αγοράζει το αυτοκίνητό του με βάση τις ανάγκες του, με βάση τις δικές μου ανάγκες (και πιστεύω και για το 90% των ανθρώπων εδω μέσα) χρειάζομαι ένα αυτοκίνητο να μεταφέρει εμένα και την οικογένια μου καθημερινά και σε όλες τις συνθηκες με ασφάλεια, από εκεί και πέρα χρειάζομαι να μπορεί να με πάει στον καρόδρομο που οδηγεί στην απόμακρη παραλία, στο απάτητο από χρόνια χωματόδρομο που οδηγεί στη κορυφή του βουνού να πάρω καθαρό αέρα και να χαζέψω τη θέα και αν μπορεί να μου καλύψει κάποιες ταρζανιές για την χαρά της ψυχής. Όλα αυτά τα κάνει το νέο Vitara καλύτερα από το παλιό (το είχα για 4 χρόνια), από εκέι και πέρα ναι το παλιό έχει πολαπλάσιες δυνατότητες βελτίωσης και κατ' επέκταση ικανότητα να χαράξει νέους δρόμους, αλλά αυτό για εμένα δεν είναι off-road αλλά επίδειξη της ικανότητας στη βελτίωση ενός αυτοκινήτου, στην ικανότητα κάποιου να διαθέτει χρήματα για ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν έχει τίποτα δικό του που χαλάει όλη την ώρα και που καταναλώνει τον θεό του και για τι για να πάει με κόστος και κόπο από μέρος του οδηγού του 10 μέτρα σε μία απίθανη κλίση. Κανένα πρόβλημα από εμένα τους χαίρομαι να τους βλέπω στους αγώνες αλλά δεν το θεωρώ off - road το θεωρώ αγώνα. Ορισμένοι έχουν μπερδέψει την οδήγηση σε μέρη που δεν είναι εύκολα προσβάσιμα με την κατασκευή του απόλυτου και ουτοπικού τρακτερ, στο κάτω κάτω ας περπατήσουμε και λίγο δεν πρέπει και να προσκυνάμε απάνω στο άλογο.
Πάρα πολύ περιεκτική και συμπυκνωμένη η άποψη σου στην οποία ¨μπαίνω¨ και εγώ μέσα. Απλά θα συμπληρώσω ότι το αέναο κυνήγι του καλυτερότερου δεν έχει τέλος.
Έχω οδηγήσει και κάνει πάρα πολλά χιλιόμετρα με Land Cruiser εκτός Ελλάδας σε συνθήκες «εκτός κανόνων» εντελώς, ακόμη καλύτερα θα τα κατάφερνε ένα Unimog που πάλι το ξέρω πολύ καλά, ακόμη καλύτερο θα ήταν ένα ερπυστριοφόρο ειδικών καταστάσεων…..και πάει λέγοντας.
Έχω καταλήξει στο εξής όμως ότι και να είχα από αυτά ως δικό μου σε καμία περίπτωση δεν θα το μεταχειριζόμουνα το ίδιο αν το είχα αγοράσει και πληρώσει ο ίδιος ακόμα περισσότερο όταν θα καλούμουνα να πληρώσω και το τίμημα αυτής της μεταχείρισης.
Η τσέπη μου με «πονάει» και μου βάζει φρένο και όρια στις όποιες προσωπικές αναζητήσεις. Οπότε τις πραγματικές δυνατότητες σε κάτι τις ανακαλύπτουμε όταν δεν βάζουμε όρια και είμαστε έτοιμοι να πληρώσουμε με όποιο τίμημα για αυτές.