takis gv έγραψε:Dimitris_T έγραψε:Αν ειναι να βρουμε το δικιο μας με "το δικιο του πολεμου" τοτε αλοιμονο μας
Τα σημαδια του εμφυλιου ακομα υπαρχουν
Ο «πόλεμος» φίλε μου έχει ήδη κηρυχθεί – αλοίμονο σε αυτούς που δεν τον βλέπουν (και για να πάμε και λίγο παλιότερα: «... των οικιών ημών εμπιπραμένων υμείς άδετε ...»). Και βέβαια ο πόλεμος αυτός δεν διεξάγεται ούτε με τάνκς κι αεροπάνα αλλά ούτε και με όλμους - πολυβόλα.
Όσον αφορά δε την παρομοίωσή σου με τον Εμφύλιο, είναι ιδιαίτερα ατυχής. Εκτός και αν βλέπεις σημαντικό μέρος του λαού να είναι φανατικά υπέρ των μέτρων και των εντολοδόχων τους, σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που να είναι διατεθειμένο να τα υπερασπιστεί εν όπλοις εναντίον όλων των υπολοίπων (σου θυμίζω ότι κάθε Εμφύλιος προϋποθέτει - τουλάχιστον - τον διαχωρισμό του λαού σε δυο φανατισμένα αντίπαλα στρατόπεδα).
Και αν - εν πάσει περιπτώσει - υπάρχει το στρατόπεδο των υποστηρικτών της πλήρους εξαθλίωσής μας, τότε βέβαια δεν πρόκειται για ελληνικό στρατόπεδο, οπότε στερείται νοήματος και η έννοια του Εμφυλίου.
Αντι να αναφερεσαι σε ποιητες πες μας λοιπον ποιος ειναι ο "πολεμος" που μας εχει κηρυχθει.
Δεν βλεπω κανενα μερος του λαου φανατικα υπερ των εντολοδοχων.Μαλλον η φαντασια σου ειναι ..........μεγαλη![]()
Οσο για τετοιου ειδους υπενθυμισεις ........κρατα τες για τον ευατο σουΔε σου ζητησα να μου θυμισεις κατι.
Φίλε Τάκη, ειλικρινά δεν καταλαβαίνω για ποιό λόγο φαίνεται να ξεκινάς μια προσωπική αντιπαράθεση, διανθίζοντάς την μάλιστα με τόσα θαυμαστικά και υπονοούμενα αποσιωπητικά. Αν διαβάσεις προσεκτικά το post μου θα δεις ότι η διατύπωσή του δεν στρέφεται προσωπικά εναντίον σου - εξάλλου νομίζω ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα. Σε κάθε περίπτωση, σταματώ εδώ: η διαφαινόμενη πραγματικότητα είναι πολύ ζοφερή και η ιστορική, οικονομική και πολιτική βαρύτητα αυτών που ίσως ζήσουμε πολύ μεγάλη ώστε να έχουμε την πολυτέλεια να αναλωνόμαστε σε προσωπικές κοκκορομαχίες.