Ότι και να πω για αυτή την εκδρομή θα είναι λίγο... Το σίγουρο είναι ότι θα μείνει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη μου ως η πιο δύσκολη, απαιτητική και......."ιδιαίτερη" εκδρομή που έχω λάβει μέρος...
Το διήμερο είχε κυριολεκτικά τα πάντα, εκτός από........μεγάλη συμμετοχή.... Και νομίζω ότι αυτό ακριβώς ήταν όλη η μαγεία και η ιδιαιτερότητά της, μαζί φυσικά με το γεγονός ότι πατήσαμε κάθε είδους έδαφος και ζήσαμε όλες τις καιρικές συνθήκες
Η παρέα του Οδυσσέα και του Διονύση ήταν απολαυστική και νομίζω ότι συνεργαστήκαμε άψογα ώστε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες, οι οποίες δεν ήταν και λίγες, και τα πάντα γινόντουσαν με κέφι και χαμόγελο!!
Η εκδρομή μας ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου με βροχή, η οποία μας συντρόφευε μέχρι αργά το απόγευμα, το οποίο μας βρήκε να παλεύουμε να ανοίξουμε δρόμο σε μισό μέτρο χιόνι ενώ ψάχναμε μέρος για διανυκτέρευση.
Προηγουμένως βέβαια είχαμε καταφέρει να βγούμε ζωντανοί από φουλ λασπουριά, νεροφαγώματα, ανηφοριές και κατηφοριές με τα αργά μόνιμα κουμπωμένα και τα σίδερα να βογκάνε...
Με τα πολλά και αναστροφή στην αναστροφή αποφασίσαμε κατά τις 20:00 να περάσουμε την νύχτα στο πρόχειρο τσαρδί ενός ρετσινοπαραγωγού, σε μια πλαγιά γύρω στα 600 μέτρα υψόμετρο, ενώ ψιλοχιόνιζε και η θερμοκρασία ήταν στο -1
Δεν στήσαμε σκηνές και την βγάλαμε στα αυτοκίνητα.
Το πρωί μας βρήκε με μπόλικη παγωνιά, φωτίτσα, καφεδάκι και κουβεντούλα για την περιπέτεια της προηγούμενης μέρας αλλά και αυτά που μας περίμεναν... πραγματικά ανεκτίμητες στιγμές...
Αφού μαζέψαμε, ξεκινήσαμε για το σημείο με τα χιόνια που κάναμε αναστροφή το βράδυ, για να δούμε μέχρι που θα φτάσουμε.....ε δεν φτάσαμε και μακρυά...

Μετά από αναγνώριση του Οδυσσέα και του Δία με 2χλμ πεζοπορία σε χιόνι μέχρι το γόνατο, αποφασίστηκε αναστροφή για άλλη μια φορά...
Από κει και πέρα, τραβήξαμε βόρεια με σκοπό να φτάσουμε στις Μηλιές, κάτι που δεν καταφέραμε ποτέ...

Μας πήρε μεσημέρι να πολεμάμε να βγούμε από το βουνό οπότε και πήραμε το δρόμο της επιστροφής.
Εδώ θέλω να επισημάνω ότι το μέρος είναι πραγματικά εκπληκτικό, με πληθώρα δασικών δρόμων για όλα τα γούστα

και νομίζω ότι πρέπει να το επισκεπτόμαστε πιο συχνά
Και να φανταστείτε ότι η έκταση που καλύψαμε και τα χλμ που κάναμε ήταν πολύ λιγότερα από όσα υπολόγιζα... Επιφυλάσσομαι λοιπόν...
Τέλος τα λόγια, πάμε στο ψητό...

- Ο Δίας μαζεύει τον.........εξηντάμετρο ιμάντα!!

- Μόνο ο Δίας τα κάνει αυτά.......χεχε
Συνεχίζεται...