vagelisfil έγραψε:
Επίσης κατανοώ και ξέρω τι απαιτήσεις και τι προσδοκίες πρέπει να έχω από ένα τέτοιο αυτοκίνητο. Κάτι παραπάνω θα πρέπει να κάνουν αυτά που κοστίζουν 50 και 100 χιλιάρικα... Γιατί εκεί ο αγοραστής εκτός από ένα πιο ποιοτικό και "καλό" αυτοκίνητο αγοράζει και ένα πιο ποιοτικό και καλό service.
Αυτό που δε μου αρέσει, και το είπα και προηγουμένως, είναι ότι δεν είδα μέχρι τώρα, πουθενά σοβαρό και αξιόπιστο aftersales. Γιατί αν μια εταιρεία θέλει να λέγεται σοβαρή, είναι το πρώτο που πρέπεeι να κοιτάξει. Έτσι κι αλλιώς τα αυτοκίνητα και τα ανταλλακτικά κατασκευάζονται αλλού και δεν περνάνε από το χέρι της, άρα μόνο η εξυπηρέτηση της μένει.
Εφερα νωριτερα ενα παραδειγμα αυτοκινητου που κανει 35000 (TIGUAN) και που στο service υπηρξε ο διαλογος αναμεσα σε μενα και τον μηχανικο:
- Ειναι δυνατον το αυτοκινητο να παρουσιασει 2η φορα προβλημα με την τρομπα νερου μεσα στον πρωτο χρονο στα 3000 και στα 8000 χλμ;
- Ε τι να κανουμε; Εχει προβλημα εκει. Ολα το παθαινουν.
- Γιατι δεν βαζετε μια αλλη πιο αξιοπιστη τρομπα;
- Γιατι αυτη δινει η VAG σε ολα, ακομα και στα AUDI
- Και μετα την εγγυηση αν ξαναχαλασει;
- Τοτε θα πληρωσεις 550€
Δεν δικαιολογω με αυτο το οτι στην περιπτωση σου υπαρχει καποιο προβλημα και δεν ξερουν τι ειναι ωστε να το διορθωσουν.
Λεω οτι τα ιδια και χειροτερα γινονται σε αλλες πολυ ακριβοτερες μαρκες.
Και παρομοιο εχω ακουσει και για την BMW. Απειρα προβληματα που επαναλαμβανονται και το μονο που κανει ο μηχανικος ειναι να σε συμποναει!
Γι αυτο και σε τεστ ξενων περιοδικων, δεν κοιτανε μονο αν χαλαει, αλλα και ποσο γρηγορα φτιαχνεται και το κοστος επισκευης.
Για το Vitara δινουν αρκετα καλο σκορ.
Το ιδιο κανουν και οι διαφοροι ιδιοκτητες που γραφουν εκει.
Ειναι οπως πολυ σωστα το ειπες: Λαχειο