Σαν έρθει η ώρα της πορείας πολλοί δεν ξέρουν πως επικεφαλής βαδίζει ο εχθρός τους. Η φωνή που διαταγές τους δίνει είναι του εχθρού τους η φωνή. Και εκείνος που για τον εχθρό μιλάει είναι ο ίδιος τους ο εχθρός. Μπ. Μπρέχτ
Τρομακτικό όντως.... αλλά σκέφτομαι και το εξής.... τα πλάνα από που είναι?
Σε πολλές περιοχές της Ανατολής, έχουν κάνει τεράστια έργα "επίχωσης" των ακτογραμμών για να "μεγαλώσουν" τις πόλεις μιας και δεν χωράνε πλέον. Δηλαδή τεράστιες πέτρες να πιάσουν πυθμένα και από πάνω μπάζωμα κλπ... (σαν τις προκυμαίες στα λιμάνια ένα πράγμα, επίσης βλέπε Ντουμπάϊ)..... Μήπως είναι καμιά τέτοια περίπτωση?
Mastergunner έγραψε:Τραγική η κατασταση στην Ιαπωνία μετά το σεισμο.....Θα βουλιάξει ή οχι,οι ανθρωποι τι θα γινουν,υπάρχουν επιπτώσεις σε άλλες χωρες;
επειδη παιδια ειμαι γεωλογος και οπως και να το κανουμε το εχω ψιλοσπουδασει το θεμα δεν κινειται το εδαφος αφου εχει τελειωσει ο σεισμος . Ολα τα πλανα ειναι κατα την διαρκεια του σεισμου. και οτι λεει δεν ισχυει για να μην πω τπτ χειροτερο. Το πιο ασχημο εινια η παραπληροφοριση και οι μη γνωστες του θεματος απλα πιστευουν αυτα που καποιος τυχαιος λεει ή γραφει.
kbaboysis έγραψε:επειδη παιδια ειμαι γεωλογος και οπως και να το κανουμε το εχω ψιλοσπουδασει το θεμα δεν κινειται το εδαφος αφου εχει τελειωσει ο σεισμος . Ολα τα πλανα ειναι κατα την διαρκεια του σεισμου. και οτι λεει δεν ισχυει για να μην πω τπτ χειροτερο. Το πιο ασχημο εινια η παραπληροφοριση και οι μη γνωστες του θεματος απλα πιστευουν αυτα που καποιος τυχαιος λεει ή γραφει.
Μην πιστευετε τα παντα!
Κατά τη διάρκεια του βίντεο σίγουρα δε γίνεται σεισμός. Το φαινόμενο λέγεται υγροποίηση του υπεδάφους (land liquefaction) και είναι πολύ καλά καταγεγραμμένο σε τέτοιου μεγέθους σεισμούς σε αρκετές περιοχές του πλανήτη. Σε παραλιακές πόλεις, όπως η Φουκουσίμα που χτύπησε ο σεισμός, είναι σύνηθες το φαινόμενο να χτίζουν πάνω σε αποθέσεις υλικών (μπαζώματα), όπως σωστά είπε παραπάνω και ο panoshm. Τα ιζήματα αυτά είναι μη συνεκτικά και χαρακτηρίζονται από μεγάλη χαλαρότητα (σε σχέση με τα φυσικώς εναποτιθέμενα ιζήματα). Έτσι κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου σεισμικού γεγονότος τα ιζήματα αυτά αναταράσσονται τόσο, ώστε να χάνεται η ήδη χαλαρή συνεκτικότητά τους, αλλά και να δημιουργούν μεγαλύτερες διόδους και πόρους για την εισχώρηση του παρακείμενου θαλασσινού νερού μέσα τους. Έτσι δημιουργείται αυτή η "σούπα" που είδαμε και στο βίντεο, φαινόμενο το οποίο εξελίσσεται και χωρίς να υπάρχουν σεισμικές δονήσεις. περισσότερα για το φαινόμενο.
Grand Vitara 1.6 3D (2002) ---- GFi LPG system Ποτέ μην υπερεκτιμάς τις ικανότητες τις δικές σου ή του GV σου!!