από DimitrisGV » Σάβ Νοέμ 05, 2011 1:33 am
Αυτά δεν είναι τίποτα. Δεν έχω ευκαιρο το link, δεν ξέρω και αν υπάρχει, αλλά κάποια στιγμή πριν καιρό είχα δει ένα ντοκιμαντέρ στο ΣΚΑΙ νομίζω, που αφορούσε την όλη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο.
Ξενύχτισα, αλλα άξιζε μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο. Δεν έχω δει κάτι τόσο εντυπωσιακό ξανά. Μιλάμε οι τύποι δεν είναι παραγωγοί αυτοκινήτων, είναι καλλιτέχνες. Αν θυμάμαι καλά έδειχνε τη γραμμή παραγωγής σε κάποιο αριθμό σταδίων, νομίζω 32. Τόσες στάσεις έκανε το εν δυμάμει αυτοκίνητο μέχρι να βγεί έτοιμο από το εργοστάσιο, για μια περίοδο 1-2 μηνών και όχι λιγότερο. Σε όλες τις στάσεις παρά τα τέλεια μηχανήματα, υπήρχε παντα, μα πάντα, ανθρώπινη επίβλεψη ή παρέμαβαση εξ' ολοκλήρου. Κάθε ένας, στο σημείο που δούλευε έβαζε ένα σφραγιδάκι με το όνομά του, ώστε αν τυχόν υπήρχε κάποιο έστω ασήμαντο και επειροελάχιστο ελάττωμα να το εντοπίσουν και να το διορθώσουν άμεσα. Ακόμη και οι γαζώτριες των δεμράτων, τα οποία κόβανταν νωρίτερα αυτόματα σε δευτερόλεπτα με λέιζερ,έβαζαν σφραγίδες σε όλα τα κομμάτια.
Αν πείτε για τον κινητήρα, που τον μόνταρε στο χέρι ένας εργάτης για μία ολοκληρή ημέρα, πιο πολύ με χειρουργο εμοιαζε, παρά με μηχανικό-ολόγο.
Οτι και να πώ, απλά δεν είναι αρκετό και ικανό να περιγράψει την πραγματική εικόνα που είδα. Ελπίζω αν κάποιος ξέρει που υπάρχει το υλικό, ας ενημέρωσει, πραγματικά με ενδιαφέρει να το ξαναδώ. Δεν παίζει ρόλο αν κάποιος συμπαθεί τα συγκεκριμένα αυτοκίνητα ή όχι, ή αν είναι καλύτερα από άλλα αντίστοιχα ή όχι, το σημαντικό είναι ότι ακόμη και ο τελευταίος και πιο 'ασήμαντος" εργάτης έδινε τον ίδιο του τον εαυτό σε κάθε αυτοκίνητο, και όλοι έλεγαν ότι οταν έβλεπαν ένα στο δρόμο, ένιωθαν περήφανοι γιατί με κάποιο τρόπο είχαν συμμετάσχει στην παραγωγή τους.
Οσο για το εργοστάσιο, τι να πώ, απλά τέλειο. Οι άνθρωποι, με τα χέρια, κάνουν κάθε αμάξι μοναδικό, απλά δεν έχω λόγια.
Respect, και πάλι respect τουλάχιστο νως προς τη ιδέα της φίρμας.
NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.