Δύο φίλοι εφηύραν την κυψέλη επόμενης γενιάς, που είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να μην χρειάζεται καμία παρέμβαση από τον παραγωγό, ο οποίος απλά συλλέγει το μέλι σε ειδικά δοχεία με μία απλή κίνηση! Η επιτυχία είναι τόσο μεγάλη, που από 70.000 δολάρια που ζήταγε το συγκεκριμένο project έχει ήδη συγκεντρώσει πάνω από 2.300.000!
Πολύ καλή πατέντα αλλά το μέλι αν το βλέπει ο ήλιος κοινός ζεσταίνεται χαλάει συν ότι το μέλι απορροφά πολύ εύκολα υγρασία και οσμές από το περιβάλλον οπότε μάλλον για μέλι ζαχαροπλαστικής θα χρησιμοποιηθεί ( εκτός αν η συλλογή του μελιού γίνεται άμεσα )
•Τα όρια της ζωή σου ειναι απλως επινοήσεις του εαυτού σου. •Εξερεύνησε, Ονειρέψου, Ανακάλυψε. •Ακολούθησε τον δρόμο σου ως την άκρη. Η αξία του δρόμου είναι να μην σταματήσεις.
Έχω σιχαθεί πριν καν πάω τους Αμερικανούς και τις φαεινές τους ιδέες!! ΕΛΕΟΣ.. Κατάφεραν να κάνουν μαζική παραγωγή ακόμα και την πιο αγνή ιεροτελεστία της φύσης.
Έχει μελετηθεί, έχει ερευνηθεί και έχει αποδειχτεί ότι η κοινωνία της μέλισσας είναι η τέλεια κοινωνία με απίστευτους μηχανισμούς, αυτοματισμούς και διαδικασίες που ο ανθρωπάκος ούτε κατά διάνοιαν έχει φανταστεί ή έχει ποτέ καταφέρει να εφαρμόσει. Βάζοντας χέρι σε ένα μέρος της διαδικασίας, μόνο κακό έχει προκαλέσει και όχι καλό.
Επιπλέον, όσοι είναι επαγγελματίες-ερασιτέχνες μελισσοκόμοι και πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, η οποιαδήποτε συναναστροφή με τη μέλισσα ενισχύει τους δεσμούς τους με το μελίσσι και φυσικά το κάνουν παραγωγικό.
Πως μπορεί να προκύπτει αυτό μέσα από αυτοματισμούς και μηχανισμούς που μόνο στόχο έχουν το ξεζούμισμα του μελισσιού και όχι την μεταχείριση και φροντίδα που του χρειάζεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη;;
Επίσης, κατά τη γνώμη μου το βίντεο είναι παραπλανητικό καθώς μέρη της κυψέλης δεν είναι καλυμμένα με πρόπολη όπως θα έπρεπε καθιστώντας εφήμερα τα όποια δείγματα. Ακόμα και ο Αριστοτέλης που κατασκεύασε διαφανή κυψέλη για να μελετήσει την κοινωνία των μελισσών δεν τα κατάφερε αφού αυτές έντυσαν αμέσως το εσωτερικό με πρόπολη καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε μελέτη.
Πείτε με συντηρητικό, πείτε με οπισθοδρομικό αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Ας αφήσουμε τις μέλισσες να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν και εμείς απλά με σεβασμό και ταπεινότητα ας δρέψουμε τον κόπο τους..
Τελευταία επεξεργασία από nidi και Σάβ Φεβ 28, 2015 3:24 pm, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
O παππούς μου ήταν μελισσάς , έζησα κάποια χρόνια την ιεροτελεστία του τρύγου και την νοστιμιά της κερύθρας που μασούσα για να φάω το φρέσκο μέλι Θεωρό ότι είναι πατέντα για τεμπέληδες και σίγουρα αλλοιώνει το μέλι και τις ευεργετικές του ιδιότητες
The Best Way To Predict The Future Is To Create It !!!
nidi έγραψε:Έχω σιχαθεί πριν καν πάω τους Αμερικανούς και τις φαεινές τους ιδέες!! ΕΛΕΟΣ.. Κατάφεραν να κάνουν μαζική παραγωγή ακόμα και την πιο αγνή ιεροτελεστία της φύσης.
Έχει μελετηθεί, έχει ερευνηθεί και έχει αποδειχτεί ότι η κοινωνία της μέλισσας είναι η τέλεια κοινωνία με απίστευτους μηχανισμούς, αυτοματισμούς και διαδικασίες που ο ανθρωπάκος ούτε κατά διάνοιαν έχει φανταστεί ή έχει ποτέ καταφέρει να εφαρμόσει. Βάζοντας χέρι σε ένα μέρος της διαδικασίας, μόνο κακό έχει προκαλέσει και όχι καλό.
Επιπλέον, όσοι είναι επαγγελματίες-ερασιτέχνες μελισσοκόμοι και πραγματικά αγαπούν αυτό που κάνουν, μπορούν να μας διαβεβαιώσουν ότι παρά την κούραση και την ταλαιπωρία, η οποιαδήποτε συναναστροφή με τη μέλισσα ενισχύει τους δεσμούς τους με το μελίσσι και φυσικά το κάνουν παραγωγικό.
Πως μπορεί να προκύπτει αυτό μέσα από αυτοματισμούς και μηχανισμούς που μόνο στόχο έχουν το ξεζούμισμα του μελισσιού και όχι την μεταχείριση και φροντίδα που του χρειάζεται από τον ίδιο τον ιδιοκτήτη;;
Επίσης, κατά τη γνώμη μου το βίντεο είναι παραπλανητικό καθώς μέρη της κυψέλης δεν είναι καλυμμένα με πρόπολη όπως θα έπρεπε καθιστώντας εφήμερα τα όποια δείγματα. Ακόμα και ο Αριστοτέλης που κατασκεύασε διαφανή κυψέλη για να μελετήσει την κοινωνία των μελισσών δεν τα κατάφερε αφού αυτές έντυσαν αμέσως το εσωτερικό με πρόπολη καθιστώντας αδύνατη την οποιαδήποτε μελέτη.
Πείτε με συντηρητικό, πείτε με οπισθοδρομικό αλλά αυτή είναι η ταπεινή μου άποψη.. Ας αφήσουμε τις μέλισσες να κάνουν τη δουλειά τους όπως ξέρουν και εμείς απλά με σεβασμό και ταπεινότητα ας δρέψουμε τον κόπο τους..
Μιας κ ο πατέρας μου έχει μελίσσια το μονο που μπορω να πω είναι Μα ποσο δίκιο έχεις...