panoshm έγραψε:Και αυτό "χρόνος" λέγεται..... τι να κάνουμε τώρα να τον σηκώσουμε από τον τάφο να του πούμε "φτιάχτο"?![]()

panoshm έγραψε:Αυτό πάντως, ποτέ δεν το κατάλαβα...... γιατί δηλαδή δεν πρέπει να ανακατασκευάσουμε τον Παρθενώνα? Πρέπει να είναι οπωσδήποτε όπως τον έχει "παρατήσει" ο χρόνος?
Γνώμη μου ήταν και θα είναι πάντα, να ανακατασκευασθεί πλήρως, όλος ο Ιερός Βράχος της Ακρόπολης.... Φυσικά όχι με μπετά ε?????? Αρκετά φάγανε οι εργολάβοι στην Ελλάδα.... Τόσους αρχαιολόγους και τεχνικούς έχουμε στις Υπηρεσίες μας
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου φίλε Πάνο. Μαράζι το έχω να δω πλήρως ένα ναό, όπως ακριβώς ήταν στην αρχαιότητα. Με τα χρώματα, τις κολώνες, τη στέγη τα πάντα τέλος πάντων, ακόμη και τα χρηστικά αντικείμενα εσωτερικά σε αυτό. Να μπορεί ο κόσμος να δεί πως πραγματικά ήταν, να περιηγηθεί εσωτερικά, έστω και αν είναι αντίγραφο. Κι'αν κατά τους αρχαιολόγους είναι "προσβολή" στον αρχικό ναό και σε αυτό που συμβόλιζε, ας κάνουν ένα ομοίωμα κάπου αλλού, πιο δίπλα βρε παιδί μου, ώστε να αφήσουν τον αρχικό κτίσμα όπως είναι.
Βλάκες είναι δηλαδή οι Ιταλοί που τα σημαντικά μνημεία, τα έχουν φτιάξει ακριβώς όπως ήταν χωρίς καν να φαίνεται η διαφορά

Αι στο καλό, τα πήρα τώρα, με όλους αυτούς τους ανευθυνο-υπεύθυνους.

Εχω επισκεφτεί πάμπολλους αρχαιολογικούς χώρους, έχω πληρώσει αδιαμαρτύρητα πολλά λεφτά, για να δώ την πολιτιστική μου κληρονομία, να κακοδιαχειρίζεται από κάποιους, και αντί να συντηρείται και να δίνεται στο κοινό, να μένει και να καταστράφεται. Απλά αίσχος.