Πολύ καλή προσπάθεια.
Να πω ότι μόλις πριν από λίγες ημέρες ήμουν στο νέο μουσείο και στον ιερό βράχο, και όσο και αν μου άρεσαν αυτά που είδα, ταυτόχρονα γέμισα με θλίψη για όλα όσα λείπουν.
Μάλιστα είχαμε και ξεναγό, και μας έδωσε πολλές λεπτομέρειες για όλες τις καταστροφές που έχουν υποστεί τα μνημεία, κατά καιρούς. Περισσότερο στεναχωρήθηκα όταν μας ενημέρωσε για δύο ακόμη πράγματα.
α) η ανακατασκευή/συντήρηση των διαφόρων τμημάτων του Παρθενώνα προχωρά με πολύ αργούς ρυθμούς - κατι το ελληνικό δημόσιο, κάτι η έλλειψη χρημάτων η κρίση και τα σχετικά, έχει ξεκινήσει από το 1980 και ακόμη δεν έχουν καν εκτίμηση για το χρόνο ολοκλήρωσης. Πολύ δύσκολη η δουλειά τους, αλλά πάνε και 30 χρόνια και δεν είμαστε που λέει ο λόγος στη μέση, όταν οι αρχαίοι Έλληνες χρειάστηκαν 10 χρόνια για να το χτίσουν και να το φιλοτεχνήσουν πλήρως.
β) Τελικά η ανακατασκευή δεν θα γίνει ποτέ πλήρως (πχ στέγη, εσωτερικοί τοχοι, και λοιπά τμήματα του ναού) γιατί κατά την εκτίμηση των αρχαιολόγων λείπει πολύ μεγάλο ποσοστό των αρχικών υλικών. Ετσι αν σε ένα κίονα π.χ. έχουν από το 50% και πάνω των αρχικών τμημάτων τότε προσθέτουν τα υπόλοιπα (ξέρετε με διαφορετικο χρώμα για να φαίνεται η διαφορά) αλλιώς δεν προχωρούν στην ανακατασκευή του. Κρίμα γιατί δεν θα το δούμε ποτέ ολοκληρωμένο.

Συγγνώμη αν είμαι

αλλά αλλο να σας το λέω εγώ, και άλλο να το βλέπεις κιόλας.

NGV 2.4 auto, ΚenWood DNX9260BT.