TO KAMARI MOY!!!!

Γενικά θέματα με διάφορες φωτογραφίες.
Η ενότητα περιέχει και videotutorial οδηγιών ανάρτησης των φωτογραφιών μας στο forum

Δημοσίευσηαπό kaliakouda » Παρ Μαρ 13, 2009 9:26 pm

Κύριε Κουλέ από που μας στέλνετε την φωτό?δεν έχεις γράψει τόπο στο avatar :roll:
Φωτιά και Καρκίνο στους Εμπρηστές!!!

http://www.youtube.com/user/kaliakoud

http://www.youtube.com/user/kaliakouda1400
Άβαταρ μέλους
kaliakouda
Founding Member
Founding Member

Λάστιχα: Malatesta Κobra
Διάσταση ελαστικών: -
Suspension: Rocky Road+1
cb: Ναι
Aka: Αμετανόητος Μοτοσυκλετιστής!
Name: Γιώργος

Re: TO KAMARI MOY!!!!

Δημοσίευσηαπό triptec » Τρί Μαρ 17, 2009 1:37 am

winedresser έγραψε:
winedresser έγραψε:μια εικονα απο 15 στρεματα αμπελιου με διαφορες ποικιλιες,ξινομαυρο,merlot,sirak..

Εικόνα
Εικόνα

και μια φωτο απο το οργομα με το τακτερ μου..

Εικόνα
Εικόνα

Τιιιιιιι; με τρακτέρ οργώνεις;;;;; και εγω ψάχνω να βρω φωτό το vitara με υνι;;;!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
VIT' 1.6, '00, JLX, 5D
Καλό ταξίδι παναγιώτη..
Άβαταρ μέλους
triptec
4x4 Trial Race Member
4x4 Trial Race Member

Λάστιχα: BF goodrich km2 mud
Διάσταση ελαστικών: 215/75/15
Suspension: 5 πόντους
cb: Όχι
Name: Κωνσταντίνος Τρύπας

Δημοσίευσηαπό o_koulos » Τρί Μαρ 17, 2009 12:03 pm

ορίστε άλλες 2 φωτό απο ένα άλλο κομμάτι

Εικόνα
Εικόνα

αυτό είναι μορφωμένο σε κύπελλο για ακόμα μικρότερη στρεμματική απόδοση, και το νερό μόνο για χρονίες με ξηρασία και αν.
συνολικά υπάρχουν αρκετά στρέμματα, και ενασχόληση σχεδόν επαγελματική [γεωπόνος/οινολόγος γαρ ]

[offtopic] να ζητήσω συγνώμη απο το μέλος winedresser αν το ύφος μου ήταν λίγο επιθετικό, πολλές φορές στο νετ βγάζουμε τα προβλήματα μας απο την real life χωρίς να το αξίζει ο συνομιλιτής μας [/offtopic]
o_koulos
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Λάστιχα: 694 Bridgestone

Δημοσίευσηαπό winedresser » Τρί Μαρ 17, 2009 7:24 pm

o_koulos έγραψε:ορίστε άλλες 2 φωτό απο ένα άλλο κομμάτι

Εικόνα
Εικόνα

αυτό είναι μορφωμένο σε κύπελλο για ακόμα μικρότερη στρεμματική απόδοση, και το νερό μόνο για χρονίες με ξηρασία και αν.
συνολικά υπάρχουν αρκετά στρέμματα, και ενασχόληση σχεδόν επαγελματική [γεωπόνος/οινολόγος γαρ ]

[offtopic] να ζητήσω συγνώμη απο το μέλος winedresser αν το ύφος μου ήταν λίγο επιθετικό, πολλές φορές στο νετ βγάζουμε τα προβλήματα μας απο την real life χωρίς να το αξίζει ο συνομιλιτής μας [/offtopic]

το offtopic σου δεν αξηζει να το αναφερω γιατι δεν υπαρχει λογος...
το αμπελακι σου απο οτι ειδα φιλε μου δεν το εχεις με πασαλους κ σιρματα ε??γιατι?αν 8ελεις μου εξηγεις
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
winedresser
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: bf A/T
Suspension: μαμα
Name: στεφανος (οχι στεφος)

Δημοσίευσηαπό o_koulos » Τρί Μαρ 17, 2009 8:35 pm

είναι η μόρφωση σε κύπελλο, αντί για γραμμικό που είναι το σύστημα με τα σύρματα.

η λογική είναι οτι στο κύπελλο, έχουμε μικρότερη παραγωγή, και υπό προυποθέσεις, καλύτερο ποιοτικά σταφύλι. κάτι που για να το δεις στην πράξη φυσικά πρέπει να κάνεις μικροοινοποιήσεις και να το υποστηρίζει και η ποικιλία, αλλίως απλά χάνεις σε κιλά/στρεμματική απόδοση χωρίς ουσιαστικό όφελος.

Το κύπελλο στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί γιατί βγάζει πολλά προβλήματα οταν προσπαθούμε να κάνουμε μηχανική καλλιέργεια, και έχουμε και μειωμένη απόδοση, οπότε το διατηρούν μόνο όσοι θέλουν να πειραματιστούν, ή σε περιοχές που δεν μπορεί να γίνει μηχανική καλλιέργεια [π.χ. νησία με αναβαθμίδες]

δεν ξέρω αν σε κάλυψα, εγώ πάντως εκτός απο το συγκεγκριμένο κομμάτι, όλα τα άλλα τα έχω γραμμικά.
o_koulos
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό winedresser » Τρί Μαρ 17, 2009 9:39 pm

οταν λες καλυτερο ποιοτικα τι εννοεις???στον βαθμο μετρισης??
στην περιοχη μου λογο ποικιλιας ειναι ολα σε πασαλους(γραμικο οπως το λες)...σε ποσες μερες κανετε εκει τη μεταγκυση???
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
winedresser
4x4 Mud Terrain member
4x4 Mud Terrain member

Λάστιχα: bf A/T
Suspension: μαμα
Name: στεφανος (οχι στεφος)

Δημοσίευσηαπό o_koulos » Τετ Μαρ 18, 2009 7:55 pm

winedresser έγραψε:
οταν λες καλυτερο ποιοτικα τι εννοεις???στον βαθμο μετρισης??

βασικά σκέψου οτι το αμπέλι έχει ενα συγκεκριμένο αριθμό αρωματικών/σακχάρων και λοιπών συστατικών να σου δώσει [αφού τα πάρει απο το χώμα και όλο το χρόνο με την βοήθεια της φωτοσύνθεσης και των κλιματικών συνθηκών τα μεταβολίσει πρώτα απο άλλες μορφές στην μορφή που εμείς επιθυμούμε - τα σάκχαρα δηλαδή που μετράμε και ώς εν δυνάμει αλκοολικούς βαθμούς στον μούστο ]

άρα αν του δώσεις μεγάλη επιφάνεια [φύλλα - κληματίδες - ευνοϊκή έκθεση σε φώς -αερισμό -το μορφώσεις γραμμικά δηλαδή], φτιάχνει περισσότερα τσαμπιά σταφύλι, και άρα το δυναμικό αυτό των σακχάρων και λοιπών συστατικών, μοιράζεται σε περισσότερα τσαμπιά, και άρα το σταφύλι μας είναι πιο υποβαθμισμένο ποιοτικά, απο κάποιο που είναι καλλιεργημένο σε αμπελώνα μορφωμένο σε κύπελλο.

άρα ναι μεν το σταφύλι είναι πιο δυνατό στο κύπελλο, το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό, το ερώτημα είναι αν μας χρειάζεται τόσο δυνατό σταφύλι.

στις περισσότερες ελληνικές ποικιλίες η απάντηση είναι οτι δεν μας χρειάζεται, αφού ο καιρός και το κλίμα μας μαζί με τις σύγχρονες καλλιεργητικές τεχνικές [λιπάσματα - χλωρά κλαδέματα], μας δίνουν την πρώτη ύλη που τεχνολογικά χρειαζόμαστε. και γιαυτό σου λέω οτι το να μορφώσεις σε κύπελλο είναι κάτι που δεν το συνιστώ στις περισσότερες ελληνικές αμπελουργικές περιοχές, σαν κάτι που θα σε βοηθήσει σαν αμπελουργό, μόνο μερικούς οινοποιούς μπορεί να τους ενδιαφέρει και μόνο μετά απο αρκετό πειραματισμό, δηλαδή κόστος.

Παράθεση:

στην περιοχη μου λογο ποικιλιας ειναι ολα σε πασαλους(γραμικο οπως το λες)...σε ποσες μερες κανετε εκει τη μεταγκυση???

εδώ δεν σε ακολουθώ. καμία ποικιλία δεν θέλει πασσάλους, απλά η αμπελουργική πρακτική είναι αυτή που επιβάλει την χρήση τους, [το παραπάνω δεν το λέω για να σε μπερδέψω, εσύ και οι άλλοι στην περιοχή καλά κάνετε και τα έχετε γραμμικά]

το δεύτερο δεν το κατανοώ σαν ερώτηση. λογικά αναφέρεσαι στο σε πόσες μέρες απο το σπάσιμο/απωράγηση γίνεται η πίεση του μούστου, σωστά;
αν κατάλαβα σωστά λοιπόν, εμείς έχουμε λευκή οινοποίηση, που σημαίνει οτι τα σταφύλια γίνονται μούστος αμέσως μετά την συγκομιδή σε ελάχιστες ώρες, και δεν έχουμε κατεργασία σε 2 στάδια.
o_koulos
4x4 rookie member
4x4 rookie member

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Κατολέων » Σάβ Μαρ 26, 2011 8:29 am

Γεια σας. Θα'θελα αν μπορείς μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξω το αμπέλι μου. Το χωράφι 10 στρ. είναι στη Β. Χίο και έχει κλίση από 20 έως 30%. Είναι περίπου ένα τετράγωνο με πλευρά 100 μέτρα. Έχω δικό μου τσαπάκι και θέλω να κάνω σκάλες για να φυτέψω.
Γιώργος Κατολέων
4x4 newbie member
4x4 newbie member

Δημοσίευσηαπό Mastergunner » Σάβ Μαρ 26, 2011 9:37 am

Γιώργος Κατολέων έγραψε:Γεια σας. Θα'θελα αν μπορείς μερικές συμβουλές για το πώς να φτιάξω το αμπέλι μου. Το χωράφι 10 στρ. είναι στη Β. Χίο και έχει κλίση από 20 έως 30%. Είναι περίπου ένα τετράγωνο με πλευρά 100 μέτρα. Έχω δικό μου τσαπάκι και θέλω να κάνω σκάλες για να φυτέψω.

Φίλε Γιώργη πέρνα πρώτα απο εδώ: viewforum.php?f=26 :wink:
Κλείσε μέσα σου την Ελλάδα και θα νιώσεις κάθε είδους μεγαλείο

Ένας για Ολους και Όλοι για Έναν (Vitara Club)
Άβαταρ μέλους
Mastergunner
Vitaraclub Platinum Member

Λάστιχα: FULDA TRAMP 4x4
Suspension: Calmini 3''/OΜΕ

Δημοσίευσηαπό char » Σάβ Μαρ 26, 2011 3:37 pm

Φίλε Γιώργο, αν έχεις Vitara η σκέφτεσαι να αγοράσεις ένα,
κάνε όπως σου λέει ο φίλος Mastergunner, να μας πεις λίγα λόγια για σένα και να σε καλωσορίσουμε! :)

"We have two lives.
The second begins when we realise we only have one."

Comfucius
Άβαταρ μέλους
char

Λάστιχα: BF Goodrich T/A KO2
Διάσταση ελαστικών: 215/70-16
Suspension: Mad, Bilstein
Εργάτης: Όχι
Aka: Τσάρος ή Γριά....
Name: Νίκος

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Φωτογραφίες γενικές

arahova Τετ Απρ 30, 2025 9:36 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 30, 2025 6:59 am Καλημέρα σας.
panagiotis1 Τρί Απρ 29, 2025 7:55 pm Θά ήθελα μια απάντηση αν θά έχει επιτυχία η συγκόλληση τού μπλοκ, αν κάποιος έχει κάνει κάτι αντίστοιχο.
arahova Τρί Απρ 29, 2025 10:54 am Καλημέρα σε όλους.
antonis1627 Τρί Απρ 29, 2025 7:00 am Καλημέρα σας.
ΣΤΑΥΡΟΣ Δευτ Απρ 28, 2025 7:52 pm Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
arahova Δευτ Απρ 28, 2025 11:18 am Καλημέρα σε όλους και καλή εβδομάδα.
antonis1627 Δευτ Απρ 28, 2025 6:28 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
arahova Κυρ Απρ 27, 2025 10:49 am Καλημέρα σε όλους και καλή Κυριακή.
antonis1627 Κυρ Απρ 27, 2025 7:17 am Καλημέρα σας
arahova Σάβ Απρ 26, 2025 9:01 am Καλημέρα σε όλους και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Σάβ Απρ 26, 2025 7:25 am Καλημέρα σας και καλό Σαββατοκύριακο.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 1:45 pm Τετάρτη 30-4-2025 πάμε για καφεδάκι στον
arahova Παρ Απρ 25, 2025 8:49 am Καλημέρα σε όλους και καλο Π/Σ/Κ.
antonis1627 Παρ Απρ 25, 2025 6:30 am Καλημέρα σας.
arahova Πέμ Απρ 24, 2025 2:36 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Πέμ Απρ 24, 2025 6:25 am Καλημέρα σας.
arahova Τετ Απρ 23, 2025 5:39 pm Καλησπέρα σε όλους.
antonis1627 Τετ Απρ 23, 2025 6:46 am Καλημέρα σας.
antonis1627 Τρί Απρ 22, 2025 6:33 am Καλημέρα σας.
Γιώργος Κατσαμάκας Δευτ Απρ 21, 2025 8:55 pm Καλησπέρα και καλή εβδομάδα σε όλες και όλους! Χριστός Ανέστη!
arahova Δευτ Απρ 21, 2025 3:22 pm Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά σε όλους.
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 7:46 am Γιορτάζουμε τα 17α γενέθλια μας στην Αγία Μαρίνα στην .
antonis1627 Δευτ Απρ 21, 2025 6:51 am Καλημέρα σας και καλή εβδομάδα.
makis_V Κυρ Απρ 20, 2025 9:42 am Χρόνια πολλά , Χριστός Ανέστη !
AJAX Chat © 2007 StarTrekGuide ? Updates every 5 Seconds

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 16 επισκέπτες