Το θέμα "απλός ιμάντας για μια έκτακτη ανάγκη", είναι λίγο ρίσκο κατά τη γνώμη μου.
Εξηγούμαι:
Οι ιμάντες της Pedma, είναι κατασκευασμένοι για ανύψωση φορτίων.
Οι κίτρινοι, όπως θα είδες στο site που παρέθεσε ο Ssimoss, έχουν αντοχή 3000 kg και καλύπτουν ως φαίνεται τα αυτοκίνητά μας.
Οι τύποι (τους είχα επισκεφθεί για διερεύνηση αγοράς) ισχυρίζονται ότι για έλξη αντέχουν πολύ περισσότερο!
Σε συζήτηση που είχα με άλλους φίλους συμφορουμίστες που είχαν τον ίδιο προβληματισμό πριν αγοράσουν ιμάντα, πείστηκα ότι σε έλξη
(ειδικά όταν πρόκειται για κολλημένο όχημα και όχι απλή ρυμούλκηση), ο ιμάντας απαιτείται να έχει ελαστικότητα για να απορροφήσει την κόντρα που του ασκείται στο ζόρισμα του ξεκολλήματος!
Αλλιώς, κινδυνεύει να του κοπούν οι ραφές ή και να σπάσει ακόμα (έχουν συμβεί και τα δύο πολλές φορές), παρά το γεγονός πως το βάρος του οχήματος υπερκαλύπτεται θεωρητικά!
Επειδή λοιπόν ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι είδους τράβηγμα θα χρειαστεί να κάνεις, κατά την ταπεινή μου άποψη θα ήταν καλό να σκεφθείς την αγορά εξειδικευμένου ιμάντα για 4χ4, που να διαθέτει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά για κάτι τέτοιο.
Είναι λίγο ακριβότεροι, αλλά...
Άν το κόστος είναι για σένα πρώτη προτεραιότητα, τότε η συμβουλή του Σίμου είναι μονόδρομος!
Επίσης, επειδή όταν θα χρειαστεί να ξεκολλήσεις κάποιον, ίσως χρειαστεί να απομακρυνθείς για να βρεις σταθερό έδαφος, είναι καλύτερα νομίζω να έχει μήκος τουλάχιστον 10 μέτρα!
Ο μακρύς ιμάντας γίνεται και κοντός αν τον διπλώσεις! Ο κοντός όμως... δεν μακραίνει!

Ελπίζω να βοήθησα.