Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σας λόγια.
Να πω μερικά πραγματάκια:
Η βεντούζα είναι πολύς καλής ποιότητας Γερμανική ,αντέχει 45 κιλά κάθετο βάρος και 15 κιλά υπό μορφή μοχλού . Άρα αν η επιφάνεια είναι καθαρή και επίπεδη Δεν ξεκολλάει. Δυστυχώς όμως στο γκουβου μας εξωτερικά όσο και αν φαίνεται περίεργο η επίπεδες επιφάνειες βρίσκονται σε πολύ λίγα σημεία

Επίσης λόγω των πολλών δοκιμών διαπίστωσα ότι το παρμπρίζ του αυτοκινήτου δέχεται απίστευτους κραδασμούς πράγμα που δεν το γνώριζα

Κάμερα ΟΧΙ τύπου πιστόλι που έχω εγώ αλλά η κλασική δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα. Μία παρόμοια βάση έδωσα στον Tzivitzoni που την δοκίμασε στην Ζήρεια και το αποτέλεσμα ήταν επίσης πολύ καλό δέστε το βίντεο :
[youtubehd]http://www.youtube.com/watch?v=OJebkjQYdRA[/youtubehd]
Να ξεκαθαρίσουμε επίσης ότι δεν υπάρχει κάμερα ή βάση που στο χώμα να μην κουνάει . Τουλάχιστον σε ερασιτεχνικό επίπεδο .
Αυτό που κάνει την Hague να ξεχωρίζει είναι καθαρά η βεντούζα της και όχι τόσο η μηχανισμός και εξηγώ αμέσως:
Η κοινές βεντούζες που έχουμε όλοι βασίζονται σε δύο διαφορετικά μέρη. Το Λάστιχο και την Βάση έδρασης που εδράζεται ο εκάστοτε μηχανισμός .Αυτό έχει ως αποτέλεσμα όταν η βάση έδρασης δέχεται δυνάμεις τα άκρα της να αποκολλώνται από το λάστιχο και να δημιουργούνται συνεπώς μικρές ανοχές (βλέπε σχέδιο Α )
Η Hague ( σχέδιο Β) λοιπόν τι έκανε για να λύση το πρόβλημα αυτό. Ενσωμάτωσε και τα δύο μέρη μαζί και τα κάλυψε όλα με λάστιχο οπότε δεν υπάρχει αποκόλληση συνεπώς δεν υπάρχει και ανοχή
Βέβαια άλλο ανοχή που μετράτε σε joule και άλλο ο κραδασμός που μετράται σε Hz και προέρχεται από τον συντονισμό του τζαμιού και ουσιαστικά αυτό είναι και το πρόβλημα που δύσκολα μπορούμε να αποφύγουμε

- Screenshot-1.png (78.64 KiB) 5081 προβολές
Όσο αφορά το βοηθητικό μηχανισμό συγκράτησης της κάμερας δείτε παρακάτω τις φώτο

- DSC01582.JPG (78.1 KiB) 5081 προβολές

- DSC01584.JPG (99.72 KiB) 5081 προβολές
Βλέπετε ότι η κάμερα πατάει πάνω στην βάση περιμετρικά 1 χιλιοστό . Με το περισσότερο βάρος στην συγκεκριμένη κάμερα να βρίσκεται συσσορευμένο στο επάνω μέρος από μόνη της κουνιέται όσο δεν φαντάζεστε . Έτσι η δημιουργία του έξτρα μηχανισμού ήταν μονόδρομος για να επιλυθεί το πρόβλημα αυτό

Ο βοηθητικός μηχανισμός εδράζεται πάνω στην βάση με βίδα από το κάτω μέρος και αφαιρείται πολύ εύκολα . Επίσης και η αφαίρεση της κάμερας είναι πολύ εύκολη λύνοντας την βίδα που έχουμε όλοι στην βάση μας καθώς και λασκάροντας την μπροστινή .
djaris: Aκου ομως κατι αλλο.Σε τι αναληση τραβας βιντεο?πρεπει να ειναι ολα φουλ ετσι?Απλα στο λεω επηδη αν το προσεξεις καλα ψηλοκολαει λιγο η αναληση και αν πηγενεις και ποιο γρηγορα καποια στιγμη θα κολαει περισσοτερο
Η ανάλυση της δοκιμής είναι HD 1280χ720 60 fps . Αν γράφει κανείς fullHD λόγω της υψηλής ανάλησης το αποτέλεσμα δεν είναι πολύ καλό . Επίσεις μεγάλο ρόλο παίζει και η κάρτα SDHC που πρέπει να είναι τουλάχιστον class 6 και να γράφει/διαβάζει πάνω από 20 Mbps.
SAR: υ.γ μπορω να εχω μια.
Σκοπός μου δεν ήταν η μαζική παραγωγή αλλά ο χαβαλές της μόντας . Όμως αν πραγματικά ενδιαφέρετε κάποιος αφού του δώσω την βάση μου να την δοκιμάσει με την κάμερα του και μείνει ευχαριστημένος και με την προϋπόθεση να μαζευτούν ορισμένα άτομα γιατί κάποια εξαρτήματα θα τα δουλέψουν μάστορες και κανένας δεν θα ασχοληθεί να φτιάξει ένα δύο το βλέπουμε . Και πάλι εδώ είμαστε
kaliakoudas: εγώ πάντως έπαθα πλάκα με την εικόνα, η Sanyo είναι ρε θηρίο.
Ναι Γιώργο η SANYO είναι και σε εγγραφή όχι FullHD
Κfanis: Όλα καλά, με μια μικρή ένσταση στο μπράτσο συγκράτησης της κάμερας......
Φάνη μπορείς να μου πείς τι εννοείς μήπως υπάρχει περιθόριο βελτίωσης ή έχω κάνει κάτι λάθος