Το αυτοκίνητο - ή μάλλον εγώ - είχε σοβαρό θέμα τη νύχτα. Για κάποιο λόγο ο φωτισμός με τα φώτα πορείας ή τους προβολείς ήταν χαμλός.
Αποφάσισα να δω τι επιλογές είχα.
HID - LED - Halogen - προβολάκια....
Τα HID θεωρώ ότι θα έπρεπε να είναι παράνομα. Τα απέρριψα γρήγορα. Δημιουργουν κουρτίνα εμπρός με αποτέλεσμα να μη βλέπεις μακριά και τυφλώνουν τον κόσμο.
Και δεν είναι θέμα ποιότητας/εγκατάστασης κτλ. Εαν δεν έχεις ειδικό φανάρι με το κάτοπρο απλά δημιουργείς πρόβλημα.
Οσον αφορά τα LED έχω την αίσθηση ότι το φως που παράγουν είναι -πως να το πω- διάφανο. Δλδ ενω θεωρητικά είναι δυνατό, είναι σαν να μη διαπερνα το σκοτάδι. Επίσης φοβάμαι ότι τα απλά blower που βάζουν στη βάση για να κατεβάζου τη θερμοκρασία απλά είναι ανεπαρκη και θα παραδώσουν πνεύμα σύντομα μια νύχτα χωρίς φεγγάρι...
Είδα κάποια αξιοπρεπή της Philips αλλά μιλάμε για κόστος πάνω απο 120$
Για το Vitara '97 που έχω λοιπόν είπα να πάω στη δοκιμασμένη λύση του αλογόνου. Διάβασα για τις Philips Racing Vision H4. Δίνουν +150% αλλά διαρκούν μόνο 200 ώρες. Κόστος 33€ το σετ.
Είδα συγκριτικά σε σχέση με άλλες κτλ και ΣΩΘΗΚΑ! Η διαφορά είναι εξωπραγματική. Καταλαβαίνω ότι 200 ώρες είναι λίγο αλλά μιλάμε για φώτα. Η αξία μεταξύ του βλέπω/δεν βλέπω είναι πολύ μεγαλύτερη.
Πρόσθεσα και με 28€ δυο προβολάκια Η3 DLAA τα οποία ρυθμιζονται και παίζουν άψογα σε συνθήκες ομίχλης ή σκοτεινούς δρόμους.
Για να κλείσω με το θέμα "φώτα" λέω να βρώ κάπως ένα προβολάκι εργασίας για πίσω. Αφορμή μια κατάσταση που έμπλεξα πρόσφατα σε δασικό δρόμο όπου έπρεπε στο σκοτάδι να κάνω αναστροφή γιατί ήταν κλειστός. Ήταν οριακά. Απο τη μια γκρεμός, απο την άλλη φυτεφτή πέτρα και φυσικά πολύ στενός δρόμος.
Με τα φυμέ δεν έβλεπα τίποτα πίσω. Λέω λοιπόν να βάλω πίσω ένα LED -με χαμηλή κατανάλωση- γιατι πολλές φορές χρειάζεται ακόμα και σε κατασκήνωση να έχεις κάποιο φωτισμό.
Εδω εαν έχετε καμμιά πατέντα για τη στήριξή του ψηλά είμαι όλος "αυτιά"!
Δείτε τις Philips είναι αστέρια!
https://www.powerbulbs.com/blog/2016/09 ... vision-130